Irdatlan a társadalmi felháborodás Finnországban a cigányok legújabb, ITT (első cikk) és ITT (második) ismertetett gaztette miatt.

A beszélgetőfórumokon (az eddig ajánlottak mellett még EZT, EZT, EZT és EZT is érdemes átolvasni a finnül tudóknak; vigyázat, ez utóbbiban most kb. 2400 hozzászólás van) egyre-másra érik egymást a cigányok végleges kiirtását, deportálását, elgázosítását stb. követelő hozzászólások. Nem véletlenül: ahogy azt második, mai cikkünkben is írtuk, a cigányok egyik áldozata egy finnországi sport-csúcstartó volt. Ez is, valamint a Marian Cozma meggyilkolásához nagyon hasonló mészárlás is igencsak kihúzta a gyufát a derék finneknél, akiknek eddig se voltak az orkok a szívük csücske, hát még most...

A finnek azonban nemcsak az Interneten aktívak. (Állítólag - nem kizárt természetesen, hogy mindez orkék önsajnáltató kitalációja, lásd még az olaszliszkai „fenyegetés” történetét) megfenyegették a három finnt lemészárló cigány rokonait, hogy közülük ma éjjel meggyilkolnak hármat (szemet szemért, ugyebár); erre a városból az összes cigány lelépett. Mindez az Iltalehti papírverziójában jelent meg; a cikk összefoglalása ITT, az első hozzászólásban található.

Ahogy látható, a (vidéki) finnek tudják, hogyan kell kezelni a cigánykérdést. Ez nem elszigetelt „levadászós” eset volt. Közismert, hogy sok esetben egyszerűen lelövik a bűnözésen rajtakapott cigányt, mint a kutyát; nem engedik őket be egyes településekre egyáltalán, vagy ha be is engedik, akkor bizonyos boltokból kitiltják stb. Mindezt a rendőrség összekacsintós, hallgatólagos támogatásával.

Heinola városából meg a 90-es évek elején-közepén úgy üldöztek el minden orkot,  hogy géppisztollyal lőtték a lakásaikat, valamint dinamittal robbantgattak mellettük. Ekkor az egyik fehér megölt egy olyan cigányt, akinek már négy fehér halála száradt a lelkén. A bíróság felmentette a finnt, simán védekezésnek beállítva az esetet. (Igen, ahogy írtuk, a rendőrség és a bíróság, ha teheti, a fehérek cigány-, azaz bűnözőellenes harcát segíti.) A lelőtt cigány testvére megpróbálta megbosszulni a fehéret, de nem sikerült neki, sőt, ő járt pórul: gyilkossági kísérlet vádjával lecsukták.

Ez utóbbi történetet az ITTENI téma 222-es, tegnapelőtt 16:31-kor kelt hozzászólásában találtuk. Ez utóbbit, a biztonság kedvéért, ide is tükrözzük. A szöveg vége: „Heinolában a fehérek az urak.”

"Aikoinaan 1990-luvun alkupuolella ja puolivälissä valkolaiset ajoivat Heinolasta mustalaiset pois ja asiasta oli television ajankohtaisohjelmissakin. Valkolaiset ampuivat mustalaisten asuntoa ja autoa mm. konepistooleilla ja räjäyttelivät dynamiittia asuntojen lähistöllä.

Lopulta yksi aikaisemmin tapon lusinut valkolainen ampui neljä tappoa tehneen mustalaismiehen, eikä saanut siitä edes mitään tuomiota, kun oikeus katsoi sen itsepuolustukseksi.

Kun oikeus ei rankaissut neljän tapon mustalaisen ampunnutta valkolaista mitenkään, niin tapetun mustalaisen veli yritti kostaa, muttei oikein onnistunut siinä ja sai vain tuomion murhan yrityksestä.

Heinolassa jyrää valkolainen."