Alább egy, a Kuruc.info gyűjtésén (lásd pl. ITT a fideszes hazudozó helyrerakását) alapuló, a Jobbik Alsózsolcai Alapszervezete által jegyzett levél:
Levél Alsózsolcáról Alsózsolcára

Tisztelt Képviselőasszony!

Tegnap munkám végeztével leültem egy kicsit olvasgatni a számítógép elé. Ahogy mindig szokott lenni, azzal a bizonyos nemzeti radikális oldallal kezdtem, amitől maguk rettegnek, mint ördög a tömjénfüsttől. Tudja, Kuruc.info. De azért olvassák az ott megjelent cikkeket ám rendületlen szorgalommal ugyebár.

Az aktuális jobbikos parlamenti felszólalásokat nézve találtam rá az Ön remekbe szabott néhány perces monológjára.

Ebben a beszédben Ön, Csöbör Katalin méltatja a „kéthetes” rendcsinálás eszméletlen eredményességét és megnyugtat mindenkit, hogy minden a legnagyobb rendben van, lázas, megfeszített munkával megteremtették kis hazánkban a béke szigetét. Beszédében az emberek „heccelésének”nevezi a valós közbiztonsági problémák nyilvánosságra hozását.

„Helyrerakja” azokat a felsőzsolcai embereket, akik a napokban végső elkeseredésükben demonstrációt szerveztek a felsőzsolcai önkormányzat épülete elé és kioktatja Vona Gábort,
a Jobbik elnökét.

Teszi ezt azzal a mérhetetlen fideszes pökhendiséggel és arroganciával, ami Önöket jellemzi.

Hát, mit mondjak… Ha kocsmában lennénk, le tudnám rendezni a dolgot egy magvas, rövid tömör mondattal.

De nem ott vagyunk és az különben sem az én műfajom.

Képviselő Asszony!

Engedje meg, hogy bár mint jobbikos, segítséget nyújtsak Önnek parlamenti munkájához. Valószínűleg bokros teendői miatt „véletlenül” elkerülték a figyelmét ezek a cikkek, így „csakis”ezért nem sikerült érdemben, hitelesen tájékoztatni az ország közvéleményét, ezen belül saját választókörzetét is, benne a felsőzsolcaiakkal.

Én rászántam az utánajárásra (munkaidőben) max. kb.1 órát!!!, pedig engem nem ezért fizetnek, Önnel ellentétben. Az igazmondást már meg sem merem említeni…

Felhívnám tisztelt figyelmét arra, hogy az alább idézett cikkek egyike sem az Önök által fasisztarasszistaneonácicigánygyűlölőuszító „hiteltelen” nemzeti oldalakról származnak, hanem a Jobbikhoz még véletlenül sem köthető sajtóorgánumokról, így elég nehéz lesz ezeknek ellentmondania.

Külön felhívnám a figyelmét az Önök egyik házi lapjának a Magyar Nemzetnek a cikkére, és Makovecz Imre személyére, akit Ön a Fideszen belülről jól ismerhet.

Íme:

1.
„Kifosztották az árvíz ellen harcolókat”

MAGYARORSZÁG — Megdöbbentő információk birtokába jutott a Blikk az árvízi védekezéssel kapcsolatban. Egy lapunknak nyilatkozó rendőr elmondta, több vagyon elleni bűncselekmény történt Borsodban, mint amiről a közvélemény tudott.

A tolvajoknak semmi sem volt szent. Vitték a plazmatévét, a szivattyút, de még a VPOP által felajánlott gázolajat is. Amíg a többség a legnagyobb összetartással és önzetlenséggel küzdött az árral, addig sajnos néhányan vittek mindent, ami mozdítható volt.

– Kollégáktól és a rendőrség belső internetes fórumáról tudom, hogy nem egy lopás történt, volt néhány szemétláda, aki az egyik rendőrségi buszban kotorászott, amikor a kollégák meglepték. De a vámosok által felajánlott gázolajat is lopták, sőt tűnt el szivattyú is a helyszínről – mesélte a rendőr, aki szerint akadt olyan ingatlantulajdonos, aki egy órával azután, hogy a katasztrófavédelem körbehomokzsákozta a házát, megbontotta a zsákfalat, hogy nagyobb kár keletkezzen a házában.

A szégyenteljes esetekről a monoki polgármesternek is tudomása van.

Mint megtudtuk, Szepessy Zsolt akkor szembesült ezekkel az információkkal, amikor egy 40 fős csapattal a bajbajutottak segítségére sietett.

– Hallottam a gázolajlopásról, sőt olyan is a fülembe jutott, hogy árulták a lopott üzemanyagot. Tudok szivattyúlopásról is, de egy településen például egy fosztogatót LCD tv-vel a hátán kaptak el a rendőrök. Ő azt mondta, hogy csak a szomszédainak segít költözni – nyilatkozta Monok első embere”

2010.06.21.Blikk

2.
Alább a Magyar Nemzetben olvasható Makovecz Imre-interjú részlete:

Az interjúalany (ősfideszes) személye garancia arra, hogy nem fogja a Jobbik szekerét tolni, az ő jövendőbeli választási esélyeit növelni, nem fog oda cigánybűnözést hazudni, ahol nincs, nem fogja szegínromákat alaptalanul rágalmazni. Ezért is különösen érdemes odafigyelni arra, hogy mit mond cigányaink árvíz idején kifejtett cselekedeteiről:

„Mára szörnyű mélyre süllyedt a cigányság. Felsőzsolca táján elhordták a töltésekről a homokzsákokat, szigetet raktak belőle maguknak, generátorral áramot fejlesztettek, úgy nézték a nagy képernyős tévéjüket. Olyan gyors motorcsónakon közlekedtek, amelyet a rendőr nem bírt utolérni, és mikor eljött az este, az összedűlt házakat kifosztották.”

Még egyszer: Makovecz fideszes! Emiatt is érdemes odafigyelni a többek között Pintér Sándor és Csöbör Katalin hazugságait megcáfoló szavaira.

2010.07.03. Magyar Nemzet

3.
„Csodát remélnek a boldvai cigányok

- Már több gerendámat ellopták, minden nap visszajárok, hogy megvan-e még mindenem - panaszolja rezignáltam a félhomályban az egyik férfi. Mondja, minden ingóságát videóra rögzítette, de hogy ki téríti meg a kárát, nem tudja.”

Mindezt egy cigány mondta, akinek aztán tényleg nem érdeke a saját fajtájának negatív színben való feltüntetése, azaz nem fog oda fosztogatást hazudni, ahol nincs.

2010.06.09. Magyar Nemzet

4.
Ez pedig a Rendőrség saját honlapján jelent meg:
„A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízi veszélyhelyzetben több település csaknem teljesen víz alá került, jelentős értékű vagyontárgyakat, lakóingatlanokat árasztott el a víz.

Egyes településekhez, illetve településrészekhez köthetően (Felsőzsolca, Miskolc, Edelény) több olyan híresztelések láttak napvilágot, mely szerint a kilakoltatott házaknál fosztogatók jelentek meg.

A megyében ez idáig két esetben kellett árvízi tolvajokkal szemben intézkedni

A nagyszámú rendőri jelenlétnek köszönhetően a rendőrök szinte azonnal elfogták azokat a tolvajokat, akik a megyében - közveszély színhelyén lévő ingatlanokból - próbáltak meg értékeket eltulajdonítani.
Szikszón vasárnap egy már évek óta lakatlan lakásból egy férfi szőnyeget akart volna eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök még a helyszínen elfogták a tolvajt, vele szemben lopás miatt indítottak eljárást.
Az Abaújszántón szintén vasárnap történt esetben - egy közveszély színhelyén lévő ingatlanból - a tulajdonos által kimentett tárgyakat a ház előli utcarészről próbálták meg eltulajdonítani. A forrónyomos intézkedéseket a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője személyesen vezette, az elfogott négy főt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrség lefoglalta, a tolvajokkal szemben közveszély színhelyén elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.”

2010.06.07. police.hu B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

5. „Fosztogattak Felsőzsolcán

Az edelényi polgárőrség nem tud fosztogatásokról, Felsőzsolcán azonban már két házat feltörtek. Az elkövetőket nem sikerült elkapni. A büntető törvénykönyv szerint súlyosabb büntetés jár annak, aki veszélyhelyzetben követ el bűncselekményt.

Vasárnap tetőzött a Sajó a Borsod megyei Felsőzsolcánál, ahonnan mintegy 1300 embert kellett kitelepíteni. A városban még nem tudták összesíteni, hány épület dőlt össze, vagy roggyant meg. Kiss Gábor, a Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület helyettes vezetője az fn.hu-nak elmondta, hogy eddig két házat fosztottak ki, ezekről bejelentéseket kaptak, ám a tetteseket nem sikerült elfogni. A készenléti rendőrség harminc embere és a helyi polgárőrség 25 tagja két csónakkal járőrözik, illetve ahol nem annyira mély a víz, ott gyalogosan vigyáznak a rendre – mondta.

„Edelényben minden utca biztosítva van” – közölte az fn.hu-val Nagy József, a helyi polgárőr egyesület vezetője. Éjjel-nappal csónakkal járőröznek a településen, tegnap 11 polgárőr dolgozott, ma estére még 13 embert várnak. Nagy József úgy tudja, még nem történt bejelentés fosztogatásról, ám elég sok olyan gyanúsan nézelődő személyt láttak, akik a járőröket látva távoztak.”

2010.06.07 Figyelőnet.hu

6.
„Levesben végezhették a felsőzsolcai versenygalambok

Felsőzsolca - A hét végén ismeretlenek jártak egy pillanatnyilag lakatlan felsőzsolcai ingatlannál, és bár házba is bejutottak, onnan nem vittek el semmit.

Lába – vagy inkább szárnya – kelt viszont annak a negyvenöt versenygalambnak, amiket tulajdonosuk a ház mögötti istállóban tartott. Ide a tolvajok a rácsokat lefeszítve jutottak be.”

2010.06.29. ÉM-SZP – BOON

De nem úszták meg máshol sem:

7.
„Meglopták az árvízi adományokat Gönyűn"

Élelmiszereket és ruhaneműket vittek magukkal az ismeretlenek, akik zsákmányukból a kerítés átmászása közben többet elpotyogtattak.

– Szerencsére szerdán egy kamionnal és egy furgonnal már vittünk ki Bőnyre az adományokból, majd az elmúlt két napban még többen adtak ruhaneműket és élelmiszert, amit hétfőn szállítottunk volna ki az árvíz károsultjainak – mondta el portálunknak Lencse Gézáné, a gönyűi Vöröskereszt képviselője, a gyűjtés koordinátora.

A raktárhoz azért mentek szombaton délután, mert egy nagyszentjánosi lakos adományt vitt Gönyűre, ekkor vették észre a betörést. Két ablakon át jutott(ak) a raktárba az elkövető(k), felforgatták a már összerendezett dobozokat, kiválasztották, majd elvitték, ami nekik kell. A rendőrség este még rögzítette a nyomokat.

– Nem is annyira anyagi, mint erkölcsi kár, amit okoztak a betörők. Ezek nem a mi ruháink, élelmiszereink voltak, hanem az adományozóké, akik nagylelkűen odaadták a rászorulóknak. Milyen erkölcsi szinten áll az, aki ilyet tesz?! – hitetlenkedett Lencse Gézáné.”

2010.06.06. Kisalföld

A fenti hírek minden bizonnyal a képzelet szüleményei…

Tisztelt Csöbör Katalin Képviselő Asszony!

Én is megkérdezem: Milyen erkölcsi szinten áll az, aki ilyet tesz?! Milyen erkölcsi szinten áll az, aki ezeket letagadja?!

Ön egyszerűen hazudik. Ugyanúgy, mint a szemkilövetők. Ennyi. Ezen nincs mit szépíteni.

Ezt nem kell és nem is lehet ragozni. A szomorú az egészben az, hogy Ön és az Ön pártja is hülyének nézi az embereket. Azokat az embereket, akikért Önnek ki kellene állnia nem pedig nyilvánvaló hazugságokkal traktálnia. Azokat az embereket, akik magának, maguknak „fülkeforradalmat” csináltak. A nagybetűs 2/3-ot!

Vagy most pont azokért az „emberekért” áll ki, akik fontosak, ha szavazásról van szó…???

Képviselő Asszony!

Tisztelettel felhívnám a figyelmét arra, hogy az Ön által a beszédében jobbikos demonstrációnak titulált megmozdulást egyszerű, de a végletekig megfáradt és elkeseredett FELSŐZSOLCAI emberek szervezeték és vettek rajta részt. Olyan emberek, akik kiálltak magukért, a többiekért, az igazságért.

Ők, azok az emberek, akik, ahogy Vona Gábor fogalmazta meg: „Jobbikosok, csak még nem tudnak róla!”

Ez, amit Ön tesz, mi, ha nem politikai hangulatkeltés?

Beszédének harmadik, „értelmes és hiteles” témája Vona Gáborról szólt, aki Ön szerint nem is volt Felsőzsolcán, mert nem látta senki. De ha már mégis ott volt, Ön szerint nem a felsőzsolcai emberek sorsára volt kíváncsi a napokban tett látogatása során, hanem a felsőzsolcai pénzügyi elittel találkozott. Nos, ez a pénzügyi elit nem más, mint a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet Elnök asszonya, Oláhné Alakszai Annamária, aki történetesen a Jobbik egyik szövetségesének, a Magyarok Világszövetségének egyik alelnöke.

De tudom, hogy Ön ezzel tisztában van, hiszen Annamáriát Ön is ismeri.
Itt kívánom tájékoztatni, még mielőtt felszólalna a „Vona Gábor és a Jobbik ingatlanmanipulációkba fogott Felsőzsolcán a helyi pénzügyi elittel” témában, pusztán arról volt szó, hogy a Jobbik helyi tagjai és a felsőzsolcai emberek mellett (mert ilyen is volt ám), Annamária hogy látja a kialakult helyzetet. Mivel Ő is jelentős részt vállal és vállalt a károsultak megsegítésében, így fontos információkkal tudta ellátni a Jobbik elnökét.

Újra megkérdezem: Ez, amit Ön tesz, mi, ha nem politikai hangulatkeltés?

Azt mondta, Ön minden nap ott van Felsőzsolcán. Érdekes, sem én, (aki a hét hét napjából négyet-ötöt a felsőzsolcaiak között töltök, amióta az árvíz rázúdult Zsolcára), sem az általam felkeresett felsőzsolcaiak nem látták Képviselő Asszonyt egyik utcában, egyik rászorulónál sem.

Ha nem hazudna ilyen nyilvánvalóan a közbiztonságról, már-már azt hinném, hogy Képviselő Asszony is jobbikos, csak még nem tud róla.

Miért?

Mert minket jobbikosokat és most Ön által Vona Gábort úgy hallgatják el az emberek elől ilyen módszeresen, mint ahogy ezek szerint Önt is.

Pedig maga minden nap ott van…

Erre mondják népiesen: Biztos nem egy kocsmába járunk…

Végül engedje meg, hogy mellékeljem azt a nyílt levelet, melyet felsőzsolcaiak írtak Önnek, és engem kértek meg, tolmácsoljam Ön felé. A két levél ugyan majdnem egyidőben, de ha hiszi, ha nem, egymástól függetlenül íródott. (és én nem hazudok…)

Brünner István
Elnök,
Jobbik Alsózsolcai Alapszervezete

Nyílt levél Csöbör Katalin Országgyűlési Képviselő Asszonynak

Tisztelt Képviselő Asszony!

Több fórumon láttuk a 2010. június 13-i parlamenti felszólalását. Mint felsőzsolcai lakosok és egyben árvízkárosultak, felhívjuk figyelmét, hogy az Ön által előadott felszólalás hamis adatokon alapszik.

Ezen hamis adatok az alábbiak:

1. Ha Ön minden nap Felsőzsolcán jár,- elmondása szerint, - akkor tapasztalnia kellett, hogy az itt lakó emberek elkeseredettek, és helyzetük kilátástalan, még akkor is, ha ezt Ön nem így látja, láttatja.

2. Tudomásunk szerint a 2010. június 08-án a Városháza előtt tartott tüntetés nem jobbik közeli, ugyanis egy olyan személy szervezte, aki egyik pártnak sem tagja. A tüntetésen, melyen valamennyien jelen voltunk, a kisebbség is nagy számban részt vett, amely Jobbikos(!) rendezvényre nem igazán jellemző.

3. Tanúkkal tudjuk bizonyítani, hogy több esetben is történt a város területén fosztogatás, sajnáljuk, hogy Önt ez ügyben a Rendőrség ezek szerint tévesen informálta.

4. Tájékoztatásul közöljük, hogy mi találkoztunk Vona Gábor képviselő Úrral Felsőzsolcán, Önnel viszont nem. Ebből akkor azt vonhatnánk le, hogy mivel mi nem láttuk, ön itt sem volt?

5. Az Ön által említett pénzügyi elitre vonatkozóan annyit jegyeznénk meg, hogy az egyetlen 100 %-ban magyar tulajdonú pénzintézetet kereste fel Vona Gábor, amely eddig a károsultak megsegítésében élen járt. Értem ez alatt a szállás biztosítását a hajléktalanná váltaknak, az adományok szervezését, fogadását, valamint a Máltai Szeretetszolgálat kihelyezett központi irodájának is helyt adott. Sajnálom, hogy Önnek nincsenek - ezek szerint- ezek az információk a birtokában.

6. Dicséret illeti meg azokat a rendőröket, illetve tűzoltókat, akik a felsőzsolcai árvízi védekezésében is részt vettek és emberfeletti munkával igyekeztek menteni a köz és magánvagyont. Kár, hogy ilyen mostoha körülmények között teljesítették a szolgálatot, és a lakosságnak kellett őket élelemmel és vízzel ellátni, mivel a védekezés során ez sem volt megoldva. De az sajnos az nem igaz, hogy a fejlett nyugati kultúrákat lepipálva, nálunk nem történtek lopások, fosztogatások.

Fentiek alapján kérem, értelmezze fölül hozzászólását, és ha esetleg még egyszer felszólalna, kérjük, azt pontos és valódi adatok birtokában tegye.

Tisztelettel: a felsőzsolcai árvízkárosultak
2010-07-14
(alsozsolca.jobbik.hu)