A történelem megismétli önmagát? Annak idején Párizs forradalmára figyeltünk (most hagyjuk azt, hogy az pozitív volt-e vagy sem; a lényeg az, hogy most normálisan cselekednek), onnan terjedt tovább a láng, tűzbe borítva egész Európát. Most is Párizs mutat utat az orkokkal torkig levő európaiaknak. Nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg számtalan állam átveszi a párizsi gyakorlatot, és még keményebben odacsap a kormosoknak, azokat például az állampolgárságuktól is megfosztva és kitoloncolva. Bennünket kivéve, „hála” a nyámnyila, a cigánykérdést rábeszéléssel, könyörgéssel, evangelizációval, hittérítéssel „megoldani” kívánó, eszement Fidesznek. (Lásd Balog Zoltán kinevezését vagy azt, hogy a világon semmi előrelépés nem történt a cigánybűnözés felszámolása terén az elmúlt két hónapban.)

A mai Magyar Nemzet mai száma összefoglalta a franciaországi cigányügyi történéseket. Belőle kiderül nem csupán az, hogy az EU szabad kezet adott a franciáknak az orkok állampolgárságtól való megfosztásának és kitoloncolásának, hanem az is, hogy egyik miniszterük, Pierre Lelouche egyenesen a „cigánybűnözés” kifejezést használja. Skandallum! Milyen nácizmus ez már, kérem? Ma „cigánybűnözés”-ezés, holnap Hitler, holnapután Auschwitz II?

Mielőtt valami agyament cigányfajvédő azt állítaná, hogy mindez csupán a „neonáci” (hihi... pont egy fideszes, Jobbik-ellenes lap?) Magyar Nemzet kitalációja, hadd utaljunk például ERRE a cikkre. Idézet:  „Europe minister Pierre Lelouche accused "Roma crime" of climbing "140% each year in Paris since 2007."” Igen, ahogy látható (kulcsidézet kiemelése tőlünk), Lelouche valóban a „cigány/romabűnözés” kifejezést használja – nem véletlen, hogy a lap idézőjelbe teszi, hogy ezzel is jelezze, ez közvetlen idézet. Érdekes: a franciáknak meg szabad ezt tenniük – az állampolgárság elvétele, a táborok felégetése és az összes tetves elüldözése mellett. Akkor nekünk vajon miért nem? Miért vagyunk az egész világon az egyetlen ország, ahol ez a bűnöző nép kedvére, gyakorlatilag büntetlenül rabolhat, gyilkolhat, teheti tönkre milliók életét? Miért nem üthetünk oda mi is kőkeményen, ahogy a franciák, a finnek, az olaszok, a kanadaiak, az amerikaiak, az angolok, a tótok, a dánok?

Alább a Magyar Nemzet az Interneten először, mint mindig, nálunk olvasható (saját szkennelésű) cikke következik, majd a már idézett részletű Euobserveré. A Nemzet cikkéből az is kiderül, hogy  2007, vagyis Románia uniós tagsága óta évi 140 százalékkal növekedett Párizsban a cigánybűnözés. Értsd: számon tartják a bűnözők származását is. Akárcsak pl. az angolok, spanyolok vagy a finnek. Ennyit a magyarországi balliberálisok „érvéről”, hogy az Európában tilos.

Cigányélet az unióban

A francia elnök az elmúlt szerdán bejelentette: elrendelte, hogy kiutasítás céljából a rendőrség gyűjtse össze az illegális roma bevándorlókat, és táboraikat rombolják le. A kormánydöntés azt követően született, hogy egy Loire-völgyi városban cigányok baltákkal támadtak meg egy rendőrőrsöt és autókat gyújtottak fel, miután a rendőrök üldözés közben lelőttek egy roma fiatalt, aki keresztülhajtott egy rendőrségi útblokádon. Az új rendelet megkönnyíti, hogy a hatóságok kiutasítsák a közrend ellen vétőket. Nicolas Sarkozy megerősítette, hogy az illegálisan létesített táborokat szisztematikusan felszámolják. A kormányülés után Brice Hortefeux belügyminiszter bejelentette, hogy a következő három hónapban az illegális táborok felét — mintegy háromszázat — felszámolják. Az európai ügyekért felelős francia miniszter, Pierre Lelouche szerint a „cigánybűnözés" 2007, vagyis Románia uniós tagsága óta évi 140 százalékkal növekedett Párizsban. A francia elnök a cigánytáborokat azzal vádolta, hogy „az illegális kereskedelem, az elképesztő életkörülmények, a koldulásra használt gyermekek, a prostitúció és a bűnözés melegágyai".

A unió külügyminisztereinek legutóbbi ülésén a francia miniszter, Lelouche nyomást igyekezett gyakorolni román kollégájára, Teodor Baconschira, hogy oldják meg a problémát. — Két és fél millió roma él Romániában, az integrálásuk Románia feladata és nem Franciaországé — mondotta a francia miniszter. Ám a román külügyminiszter szerint a cigányok helyzete nem csak Románia gondja. Minden esetre az Európai Bizottság az ügyben mossa kezeit, mondván, hogy a cigányok kiutasítása az egyes tagországok hatáskörébe tartozik.

Nem Franciaország az egyedüli, ahonnan a romákat haza akarják küldeni. Két évvel ezelőtt a cigányoknak tulajdonított bűncselekmény-sorozat nyomán Olaszország tett hasonló intézkedéseket, és jelenleg Németország készül arra, hogy az elkövetkező években mintegy tizenkétezer romát küldjön vissza Koszovóba, akiknek a fele már Németországban nőtt fel.

A roma népesség integrációja nem látszik könnyű feladatnak, különösen, ha annak történetét valaki mondjuk Mária Terézia letelepítési intézkedéseitől kezdve végigköveti. Azonban nemcsak a roma népesség integrációjával van baj, hanem a bevándorló arabokkal is. Az uniós jogszabályok ugyan fellépnek a „rasszizmus", az „idegengyűlölet" ellen, viszont sem terv, sem pénz nincs a tényleges integrációra. Az uniónak csak egy igazán fontos célja van: az inflációt alacsonyan tartó maastrichti előírások betartása. A költségvetési hiány előírt mértékének túllépéséért készek megbüntetni az országokat, ám a gazdasági kényszerzubbony által gerjesztett társadalmi problémák (például a magas munkanélküliség) megoldása a gazdasági eszközök nélkül maradt tagállamok feladata.

Függelék: az EUobserver cikke:

Sarkozy targets Roma for explusion

French President Nicolas Sarkozy on Wednesday (28 July) announced his government is to order police to round up allegedly illegal migrants of Roma ethnicity for expulsion from French territory and destroy their encampments.

The announcement was the result of a cabinet meeting dedicated to the subject called after officers shot and killed a gypsy youth in the Loire Valley, provoking a riot by others of his community.

The new initiative will make it easier for authorities to expel migrants for "public order" offences.

Mr Sarkozy said that Roma encampments established illegally "will be systematically evacuated."

After the meeting, interior minister Brice Hortefeux announced the schedule of round-ups: "Within the next three months, half of the illegal camps will be dismantled - camps and squats - that is to say some 300."

Europe minister Pierre Lelouche accused "Roma crime" of climbing "140% each year in Paris since 2007."

The president's office put out a statement accusing the camps of being "sources of illegal trafficking, of profoundly shocking living standards, of exploitation of children for begging, of prostitution and crime".

He said that the rioters would be "severely punished".

Mr Sarkozy called the cabinet meeting after a crowd of ‘travelling people' - the French term for itinerants - attacked a police station with axes and set cars alight following the shooting by a gendarme of a young man who had driven through a police roadblock.

The president also suggested the government would like to bring Romanian and Bulgarian police to Paris and send French police to the two eastern European states to tackle the issue.

Many Roma communities hail from eastern Europe.

At a meeting of EU foreign ministers on Monday, Mr Lelouche pressed Romania to deal with the issue, but Romanian foreign minister Teodor Baconschi told reporters afterward that the subject was a European-level concern.

"We think that if this is a problem, it is a problem of the whole EU community and so we should develop very quickly skills and programmes on the level of the European Commission, to put some substance to the EU platform for social inclusion in terms of the Roma population," he said.

"This is not an issue to be dealt with at the bilateral level between Romania and France. This is clearly a European problem and we should use European skills to gradually solve it."

Roma representatives, who were not invited to attend the meeting, accuse the government of singling out a particular ethnicity.

"Today ... I am afraid we're preparing to open a blighted page in the history of France, which could sadly lead to acts of reprisal in the days ahead," lawyer Henri Braun told reporters at a press conference with Roma leaders, reports the Associated Press.

The French Human Rights League accused the president of racism, saying in a statement: "The president of the republic has stigmatised Roma and ‘travelling people' in a racist way, by creating an unacceptable amalgamation of a few individuals with entire communities, and announcing plans for ethnically targeted evictions of illegal settlements."

Ahead of the meeting, the government was was criticised by the Council of Europe's human rights commissioner, Thomas Hammarberg, who said: "urgent measures [are needed] to treat itinerants and the rest of the French population equally."