Számtalan olyan cikket hoztunk már le, amelyből kiderül, hogy cigányaink a gyerekek taníttatására nekik adott pénzt elkocsmázzák. Az alább idézett ugyanerről számol be.

Csupán a szokásosat kérdezhetjük: miért nem szigorítja meg a Fidesz a segílyosztást? Eleve nuku kápé, csak és kizárólag élelmiszerben (lehetőleg eladhatatlan, továbbpasszolhatatlan napi háromszori menza formájában), ruhaneműkben, tisztítószerekben stb. adható segély. Ezek meglétét szúrópróbaszerűen ellenőrizni, hogy ne adják el férgesék.

Egyáltalán: olyan szintű szigorításra lenne szükség, amely kimondja, hogy akit ilyenen érnek, az a jövőben semmiféle segílyt nem kaphat. A segíly nem jár(hatna) alanyi jogon – ahogy egy fehér nem is kap. Ha valaki bizonyítja, hogy rosszhiszeműen használja fel (elissza) a gyerekeinek a jövőjét biztosítani próbáló pénzt, attól minimum (!) meg kell vonni mindennemű támogatást, oszt' éljen meg úgy, ahogy akar. Például menjen el dolgozni a férgese, hogy ne haljon éhen. Ha meg nem teszi, hanem bűnözésbe kezd (ahogy a cigányvezetők és megmondóemberek tanácsolják az átlagtetveseknek, lásd pl. Balogh Artúrt, Mohácsi Viktória egyik fő támaszát), akkor irány a kényszermunkatábor, a Tent City, a szibériai bérrabtartó tábor vagy a középkori várbörtönök, ahogy minden más országban csinálják. Vagy szimplán kidobjuk az országból, az állampolgárságát is megvonva, ahogy a derék franciák teszik. Nekik, érdekes módon, le szabad így számolniuk az emberiség pestisével...

Egy találó (ironikus) kapcsolódó hozzászólás az eredeti cikk alól: „Ha már öt éve elkezdték a törvényt módosítani, miszerint nem lehet taneszközöket meg élelmiszert adni, csak pénzt, akkor ideje lenne a módosítást folytatni! Javaslom, hogy a gyermekvédelmi kedvezményt egyenesen a kocsmárosoknak utalják át! A hátrányos helyzetű szülők ott majd leihatják a nekik járó részt. Nehogy már véletlenül akadjon olyan elvetemült hátrányos helyzetű, aki a segélyt tanszerre költené. Ez teljességgel megengedhetetlen elvtársak! Üdvözlöm a Magyar Törvényhozást!”

Az eredeti hír:

Az olvasó kérdezi: Papírbolt helyett a kocsmába
Miskolc - Senki nem ellenőrzi, hogy a gyermekvédelmi kedvezményt a szülők iskolakezdésre költik-e.
 
Egyik olvasónk számolt be arról, hogy a környezetében élő hátrányos helyzetű emberek, amint megkapták gyermekeik után járó „tanszersegélyt”, a pénzt a kocsmába vitték, nem pedig a gyerekek iskolakezdésére fordították. Ennek kapcsán kerestük meg a miskolciönkormányzat Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatás-politikai Főosztályának osztályvezetőjét, dr. Miskolci Róbertet, aki lapunknak elmondta: tanszersegély tulajdonképpen nem létezik, hanem augusztus elején a hátrányos helyzetű családok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapják kézhez, mely gyermekenként 5800 forint. A pénz felhasználásának ellenőrzésére azonban sem az önkormányzatnak, sem más hivatalnak nincs jogosítványa, bár a kedvezmény egyik felét azért utalják épp augusztus elején, hogy az az iskolakezdést segítse.

Nem szerzik be

Póczos Barnabás, a Herman Ottó Általános Iskola igazgatója tapasztalatai szerint az általa vezetett két iskolában a hátrányos helyzetű szülők 20 százaléka valóban nem szerzi be gyermekeinek a tanuláshoz szükséges eszközeit. Ceruza és toll még csak-csak akad, de tornaruha, tornacipő, körző, vonalzó vagy zsebszámológép már hiányzik a gyerekek táskájából. Az igazgató elmondta: körülbelül 5 évvel ezelőtt az iskola gyermekvédelmi felelőse vásárolta meg a taneszközöket, sőt az élelmiszert is azoknak a családoknak, ahol a szülők a pénzt nem gyermekeikre költötték, ez azonban azóta törvényi változás miatt megszűnt.

(BOON)