Nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb
Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) azt követően, hogy a világhálóra került - és portálunk is beszámolt róla - egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag. Tulajdonképp ismét botrányt robbantott ki portálunk, rámutatva az abszurdisztáni közállapotokra!
A dokumentum szerint a több feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést. Lássuk be, ez kissé hihetetlenül hangzik, hogy szélsőjobbos, horogkeresztes tetoválásokkal rendelkező egyéneket megfigyelését PONT akkor állítja le az NBH, amikor a célszemélyek fegyvervásárlásba kezdenek. Hihető, nem?
A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) „titkos kapcsolata” volt. Itt jegyezzük meg – a felesleges vádaskodás elkerülése végett -, hogy a dokumentum szerint Cs. István a KBH-nak dolgozott be, nem a nemzetbiztonságnak. Azt a jelentés készítője is elismeri, hogy leszerelése után felmerült, hogy az NBH tovább foglalkoztassa az ügy egyik gyanúsítottját, de erre nem került sor. A Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar katonától pedig egyáltalán nem szégyen, ha besegít a hazai szakszolgálatoknak lévén, hogy az albán drog- és lánykereskedelem egyik célpontja pont a mi hazánk!
A feljegyzés – bennfentes információkkal rendelkező – szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándort, az NBH leköszönő főigazgatóját, majd felteszi a kérdést: kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a romák körében elkövetett gyilkosságsorozat. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a soron következő ülésén foglalkozik az üggyel. A sajtónak nyilatkozó bennfentesek tagadták, hogy az NBH dokumentuma került volna nyilvánosságra, ám azt elismerik, hogy sok belső információval rendelkezhetett annak készítője. Természetesen elképzelhető, hogy az ÁVH dezinformációs stratégiájával van dolgunk, amelyet egy – egyelőre általunk még nem ismert okból – terjesztenek, a következő napokban vélhetően tovább tisztul majd a kép.
Kérdés csak annyi: ha ennyire bizonytalan lábakon áll a rendőrök amúgy vasárnap kivételével naponta változó verziója, akkor miért vannak még mindig rács mögött a debreceni srácok? Olaszliszka esetében, hogy most a többi cigányok által elkövetett brutális bűncselekményeket ne is említsük, bőven belefért a házi őrizet, a bíró szerint, ami a retkek esetében annyit jelent, hogy nyugodtan dorbézolhatnak tovább a helyi kocsmában. Tulajdonképp csak annyit szeretnék kérdezni az első napokban hősként előálló rendőri vezetőktől: mikor helyezik szabadlábra – az eddigi jelek szerint ártatlan – debreceni srácokat?
(MNO nyomán Geyer)
Kapcsolódó anyagok:
 - NNI: "nem a titkosszolgálat áll a romagyilkosságok hátterében" - honnan tudja?  (itt több kapcsolódót is talál majd az olvasó)