Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:36 Mi Hazánk: ha az ukrán állam nem tudja szavatolni az ott élő magyarság biztonságát, mondjon le Kárpátalja területéről!08:23 A szocialista ENSZ-főtitkár szerint még a járvány is a holocáfolást erősíti08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"19:42 A fehérgyűlölet legújabb áldozata
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés ::

A jegy nélkül utazók újabb MÁV-elleni keresetét utasította el egy amerikai bíróság

Reklám

Az amerikai fővárost magába foglaló Columbia kerület bírósága a joghatóság hiányára hivatkozva elutasította helyi idő szerint pénteken 14 "holokauszt-túlélő" keresetét, amelyben a felperesek kárpótlást követeltek a magyar államtól, a Magyar Államvasutaktól (MÁV) és a Rail Cargo Hungariától (a MÁV Cargo jogutódjától) azon a címen, hogy nem kaptak "jóvátételt" az alperesektől a "vészkorszakban" elszenvedett jogtalanságokért. Arról nem érkeztek hírek, hogy a MÁV cserébe perbe fogná a bliccelőket.
Zoom
Beryl Howell bíró megállapította: az amerikai bíróságnak nincs joghatósága az ügyben. A döntésről a Miami Herald című lap számolt be a honlapján, "szokatlanul hosszúnak" nevezve a 97 oldalas ítéletet.
A felperesek, akik nem neveztek meg konkrét kárösszeget, két szövetségi jogszabályra hivatkoztak. Az egyik kivételeket tesz lehetővé a külföldi állam mentességéről rendelkező törvény alól, a másik pedig az amerikai állampolgársággal nem rendelkező személyek számára biztosít lehetőséget arra, hogy az Egyesült Államok területén külföldi magánszervezetek ellen eljárást kezdeményezzenek.
A bíró megállapította: az alpereseket nem lehet perbe fogni az Egyesült Államokban. Egy amerikai bíró - írta - nincs abban a helyzetben, hogy "megállapítsa, egy külföldi állam elegendő erőfeszítést tett-e azért, hogy jóvátegye azokat (a vészkorszakban elkövetett) borzalmakat".
1944-ben kevesebb mint két hónap alatt összesen 147 vasúti szerelvényen több mint 430 ezer magyar zsidót deportáltak koncentrációs táborokba, a túlnyomó többségüket Auschwitzba - jegyezte meg a Miami Herald.
"Holokauszt-túlélők" és a leszármazottaik egy csoportja 2010-ben egy másik pert is indított Chicagóban a MÁV és a magyar állam ellen. A Magyar Nemzet március 21-én bírósági forrásokra hivatkozva azt írta, ez a per lezárult, miután a fellebbviteli bíróság végleg elutasította a keresetet, mert a felperesek nem merítették ki az összes jogorvoslati lehetőséget Magyarországon.
(MTI nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready