Az izraeli légierő a Hamász palesztin szervezet létesítményeit bombázta a Gázai övezetben szombatra virradóra.
Az izraeli hadsereg a Twitteren közölte, hogy a többi között egy "rakétákat gyártó üzemet", föld alatti létesítményeket és egy katonai támaszpontot támadtak.
A légi csapásokat megelőzően az övezetből rakétákat lőttek ki Izrael déli részeire.
"Miközben világszerte a családok a karácsonyfák körül ülnek (sic!), Izrael déli részén a családok légvédelmi óvóhelyekre igyekeznek" - áll a közleményben, amely szerint két rakétát a Vaskupola légvédelmi rendszer megsemmisített.
"A Hamász fogja viselni a Gázai övezetből kiinduló terror következményeit" - olvasható a hadsereg mikroblogján megjelent üzenet végén.
Izrael és a Hamász között három hadművelet és számos kisebb összecsapás zajlott a Hamász 2007-es gázai hatalomátvétele óta. Egyiptom közvetítésével Izrael tűzszünetet kötött a gázai palesztin szervezettel, amely megígérte az Izrael elleni támadások felfüggesztését cserébe a Katar biztosította pénzsegélyekért.
A Gázai övezetben több palesztin fegyveres csoport működik, de Izrael a terület felett uralmat gyakorló Hamászt tekinti felelősnek minden onnan indított offenzíváért, és általában katonai célpontok elleni légi csapásokkal válaszol a Gázából kilőtt kezdetleges rakétákra.
(MTI nyomán)