Mint arról portálunk – ilyen ügyekhez hasonlóan elsőként – beszámolt, egy pécsi zsidó, aki nem mellesleg a Mazsihisz alelnöke, ellopta egy magyar pénztárcáját egy benzinkúton, amelyben 1600 euró volt.
Friss: A Néphazugság azt írja az üggyel kapcsolatban: "Lemondott posztjáról Krausz István, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) Pécsett élő alelnöke. Krausz azért távozott posztjáról, mert a bíróság lopásért elítélte." De Krausz továbbra is a pécsi zsidó hitközség elnöke.
A zsidnyák először tagadott a zsaruk előtt, ám a biztonsági kamera felvételeinek megtekintése után beismerte a tettét. A házkutatás során megtalálták a pénztárcát, a benne levő pénzzel együtt, s azt visszajuttatták a jogos tulajdonosának.
Az elkövető: Krausz István Miklós
a.n.: Weis Katalin
lak.: Pécs, Táncsics u. 49.
foglalkozás: Pécs Pláza jelenlegi vagy volt vezetője (biztos, hogy az volt, de kérdés, hogy most is az-e)
szabadidő: MAZSIHISZ pécsi szervezet jelenlegi vagy volt vezetője (u.a. mint fent). Az ilyen ügyekben jól tájékozott Zsindex szerint a Mazsihisz alelnöke – ezt mi elhisszük nekik.
Az ügyet egyébként már két hete közöltük, a cionista sajtó csak most fedezte fel magának. Elképesztő, hogy 1600 euró és iratok ellopása nem ér letöltendőt egy zsidó elkövető esetén, aki ráadásul még sunyin tagadott és később nem bánta meg a tettét. Ez zsidó faji diktatúra!
Alább az Index cikke
A Pécsi Városi Bíróság egy év próbára bocsátotta Krausz Istvánt a Mazsihisz alelnökét, a Pécsi Zsidó Hitközség elnökét, mert augusztusban zsebre tett egy benzinkúton felejtett pénztárcát, benne 1676 euróval. Az esetet a biztonsági kamera rögzítette.
A Pécsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban augusztus 19-én lopás bűntette miatt elítélt egy Krausz István nevű, 54 éves férfit, közölte az Index kérdésére Hajdu István a Pécsi Városi Bíróság elnöke.
A Pécsi Napilap  azt közölte, hogy a lopás miatt elítélt férfi a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) honlapja szerint Krausz István az országos szervezet alelnöke is.
Augusztus 6-án egy pécsi benzinkúton egy vásárló a pulton hagyta a pénztárcáját, mert még venni akart néhány dolgot. Mire visszaért, a pénztárcája eltűnt, amelyben iratai és 1676 euró (kb 450 ezer forint) volt.
A vásárló a pénztárossal visszanézte a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken jó minőségben látható volt, hogy egy férfi elteszi a tárcát, nyugodtan odasétál autójához, majd elhajt.
Felírták az autó rendszámát, így a rendőrök ez alapján azonosították Krausz Istvánt. Kimentek a lakására, de csak a feleségét találták otthon. A férfi nem sokkal később önként jelentkezett a rendőrségen.
A Pécsi Városi Bíróság elnöke az Indexnek azt mondta: az iratok alapján a gyanúsított kihallgatásán rögtön beismerte a bűncselekményt. A Pécsi Napilap szerint ugyanakkor a férfi beismeréséről ellentmondó információk vannak. Az egyik szerint már a pénztárcával megbánóan ment az őrsre, a másik változat szerint amikor bement a rendőrségre tagadott mindent, de amikor megmutatták neki a felvételeket, rögtön beismerő vallomást tett. A lakásán házkutatást tartottak, ahol megtalálták a tárcát és tartalmát is, amely visszakerült tulajdonosához.
A pécsi bíróság elnöke hangsúlyozta: ebben az ügyben a bíróság semmilyen adatot nem vett fel sem Krausz István vallási hovatartozásáról, sem egyéb társadalmi funkciójáról, s ezek természetesen semmilyen befolyással nem voltak a büntetőeljárásra.
Az Index megkereste az ügyben Krausz István, aki amikor meghallotta, miért keressük, azt mondta: nem kíván nyilatkozni.
Felhívtuk a Mazsihisz elnöki titkárságát is, hogy megkérdezzük, ez az ügy mennyiben befolyásolja Krausz István alelnöki funkcióját. A titkárságon azt mondták, Feldmájer Péter elnök dél körül lesz elérhető.
 
(Kuruc.info, Index)