Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:51 Két orosz és egy amerikai űrhajóssal tért vissza a Nemzetközi Űrállomásról egy Szojuz22:33 A vakcinaínség ellen tiltakoztak Szarajevóban22:02 Elon Musk lett az űrtender győztese - kvótanő és néger is jut a Holdra21:32 Az Abbától Harry Potterig: Putyintól követelik Navalnij orvosi kezelését21:19 Történetek a kórságokról, oltásokról stb. (XII.) - Az oltások kultúrtörténetéről20:43 Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból20:04 Orbán: ön regisztrált már? - 3 millió 250 ezer oltásnál tart a "vakcinométer"19:42 Amnesztiát kapott több tízezer mianmari rab19:17 Brendon Olaszból haza(?)hozott emberrablópajtását is letartóztatták18:44 Őrizetbe vették az ukrán konzult Szentpéterváron - FSZB-adatbázisból csemegézett, szépen kiutasítják18:17 Többek között túszejtéssel vádolják Salvinit, 15 évet is kaphat17:55 Nemzeti Népegészségügyi Központ: az onkológiai szűrővizsgálatok nem maradnak el17:48 Kinizsi Pál emlékezete - hol nyugszik Mátyás veretlen hadvezére?16:56 Atomalku: az amerikai küldöttség egy bécsi szállodában malmozott, a többiek elégedettek voltak15:57 Szlávik: mindenki veszélyben van, aki nem oltatta be magát
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés ::

Ismét szemérmetlenül hazudott a cionista szennymédia

Reklám

Az ál- Teller-levélről és sok ezer más hazugságáról elhíresült Népszabadság c. kommunista napilap, mint általában, most nemrég is valótlanságok sorozatát állította tényként. Jelenleg éppen Dobszay Károllyal kapcsolatban, aki jogos helyreigazítási követelését szerkesztőségünknek is megküldte, és amit mi közlünk is.
*
A Népszabadság 2009. szeptember 8-i számában – a szerző nevének feltüntetése nélkül – egy írás látott napvilágot, amely a „Vizsgálják a bőnyi neonáci kiképzőtábor ügyét“ címet viseli.
Ebben az írásban tényként személyemmel kapcsolatban a következő nyilvánvaló hazugságot és súlyos rágalmazást tartalmazó tudósítás szerepel:
„A bőnyi MNA-bázison két német-magyar állampolgárságú személy is tevékenykedik. Lajdi Róbert és Dobszay Károly az összekötői – egyéb tevékenységük mellett – a németországi nemzeti radikális csoportoknak.“
A fenti, minden valóságalapot nélkülöző állítás egyértelműen az évek óta notórius hazudozóként és hamisítóként közismert Szemenyei-Kiss Tamás nevéhez fűződik, akivel más természetű hazugságai miatt évek óta sajtóvitát folytatok.
Súlyosbítja az ügyet, hogy az utóbbi napokban ezen hazug állítást – a Népszabadság közlésére hivatkozva – a németországi sajtó egyes lapjai is átvették, sőt a múlt héten Petra Pau, a DIE LINKE nevű párt képviselőnője a német parlamentben is felvetette, sürgős kivizsgálást követelve.
A Népszabadság írásával kapcsolatban – eltekintve további nyilvánvalóan hamis állításoktól – személyemmel kapcsolatban szeretném nyomatékosan leszögezni:
1. Nem vagyok tagja a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezetnek (sem pedig más hasonló szervezeteknek), az állítólagos bőnyi kiképzőtáborban soha nem jártam.
2. Nem vagyok kapcsolatban semmiféle német szélsőjobboldali csoportokkal sem.
3. Mindebből következik, hogy nem tevékenykedhettem a bőnyi kiképzőtáborban és főleg nem lehettem összekötő az MNA és a németországi radikális csoportok között.
4. Nem vagyok német-magyar kettős állampolgár, hanem csak német állampolgár.
5. Immár 25 éve, mint elismert és sikeres reklámgrafikus dolgozom a német filmiparban, akinek munkái egész Németország területén megtekinthetők.
6. Magyarországon utoljára 2008 júliusában jártam rokoni látogatás céljából a családommal.
Az elmondottak ismeretében erélyesen felkérem Önöket, hogy a személyemmel kapcsolatos valótlan és immár nemzetközi botrányt kavaró, súlyos rágalmazást megvalósító állításokkal kapcsolatban úgy a Népszabadság nyomtatott, mint az online kiadásában sürgős helyreigazítást közölni szíveskedjenek.
Amennyiben ez nem történik meg, jogi úton fogok elégtételt követelni a személyemet sértő lejáratás, sőt bűncselekményben való részvétellel megvádló súlyos rágalmazás miatt.
Tisztelettel:
Dobszay Károly
(Dortmund, Németország)

Ui. Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy az Önök cikkének bevezetőjeként a következő állítás is szerepel: „A Junge Welt című német lap egyik írása szerint a német neonácik júliusban közelharc- és fegyveres kiképzést kaptak a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai táborában.“
Ez a mondat szintén nélkülöz minden valóságalapot, mivel az Önök által is belinkelt, a JUNGE WELT c. német lap 2009. szeptember 5-i számában megjelent „Liquidierung als Ziel“ című írásban a Magyar Nemzeti Arcvonalról egészen pontosan a következő olvasható németül:
„Ende Juni fand sich auf der Seite (Die Webseite des deutschen Zentropa-Ablegers »Syndikat Z - d.k.) zudem ein Werbetrailer für das zweite paramilitärische Trainingslager der militanten »Ungarischen Nationalen Front« (MNA) vom 10. bis 14 Juli 2009. »Vermittelt werden in theoretischen und praktischen Teilen Grundlagen der Themen Gefecht, Nahkampf, Waffenkunde etc.«, hieß es dazu. In dem Video zu sehen sind uniformierte Neonazis, die, mit Maschinenpistolen bewaffnet, Schießübungen abhalten und im Häuserkampf trainiert werden. Ein Link führt direkt auf die Seite des Veranstalters.“
Ebben egyetlen szó sincs arról, hogy német neonácikat képeztek volna ki a bőnyi MNA táborban. Szomorú és egyben botrányos, hogy a Népszabadságnál nem akadt ember, aki értene németül. De az is feltételezhető, hogy itt tudatos ferdítéssel és hamisítással állunk szemben.

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready