2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:52 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek13:31 Halálesetek után több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota13:05 Szomáliai "alkalmi ismerős" kellett egy budapesti lánynak - füvezés helyett megverte és megerőszakolta13:01 Évértékelő rendezvényt tart a Mi Hazánk12:53 Vasárnap lesz a győri polgármester-választás
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés, Külföld ::

A zsidórasszista MTI már elhallgatja, hogy pedofil Polanski (Zs++) 13 éves kislányt erőszakolt

Reklám

A hírhamisítás magasiskolája, de átlátszó. A parlamenti tolvajpártok, így a Fidesz-KDNP által is megválasztott Vince Mátyás (ZS++, SZDSZ stb.) vezette, adófizetői pénzt herdáló, szakmányban híreket elhallgató, manipuláló és hamisító MTI újabb "híreiben", például egy maiban elhallgatja, hogy Roman Polanski (született Ryszard Liebling néven Franciaországban), többes állampolgárságú zsidó rendezőt ugyan miért kapcsolták le Svájcban és miért is körözi évtizedek óta az USA. Mi újra elmondjuk: a pedofil héber egy 13 éves kislányt bedrogozott, majd megerőszakolt Amerikában a hetvenes években - ezt el is ismeri -, ezután külföldre szökött. Ám mindez a kaftános lobbit nem zavarja abban, hogy fajtársuk segítségére siessenek, követeljék szabadon bocsátását. Mert ugye, szerintük, illetve Talmudjuk előírásai szerint (keresztény) kislányok megerőszakolása nem gond, ha azt zsidó követi el. A nemzetközi jajongókórus beindult, és elénk festik egy szegény, sokat szenvedett öregember hamis képét, akit a gonosz svájciak holmi 32 éves, csip-csup ügyek miatt lefognak.
A náci hazafiaknak, hungaristáknak, csendőröknek természetesen nincs bocsánat, akkor sem, ha közönséges harci cselekmények során védték Európát vagy hazájukat. Alább a zsidó lobbit hűen szolgáló MTI gyomorforgató hányadéka. Ja, azért nem állt be mindenki a cionista patkánykórusba: Donald Tusk lengyel miniszterelnök, Luc Besson francia rendező, az USA Today és a Washington Post napilap elítélte Polanskit és felháborodásának adott hangot, hogy mások védelmezik. A francia kormány, amelynek egyik züllött, nyilvánosan buziskodó minisztere még a pedofilt mentegette, már kihátrálni látszik mögüle. És végül  kivételesen az USA maga is, úgy tűnik, ragaszkodik az aberrált bűnöző jogos megbüntetéséhez. A féregre várhatóan csupán négy évet szabnak ki, noha sok országban évtizedekkel vagy kivégzéssel kellene számolnia, igen helyesen.
* * * *
A kormánynak a rendező melletti kiállása az elmúlt napokban zavart és kritikát váltott a francia politikai elit körében. Roman Polanski "nem áll sem a törvények felett, sem a törvények alatt", de érthető az a felindulás, amit "kései letartóztatása" váltott ki - összegzett szerdán a francia kormányszóvivő.
Luc Chatel szerint a francia-lengyel kettős állampolgárságú filmrendező "súlyos esete, egy kiskorú megerőszakolása miatt folyó igazságügyi eljárás arról szól, hogy a svájci és az amerikai igazságszolgáltatás végzi a munkáját".
A kormányszóvivő hozzátette: "Megértjük a felindulást, amit ez a kései, a cselekmény után több mint harminc évvel történt letartóztatás, valamint annak módszere váltott ki". A francia hatóságok dolgoznak a jogi megoldásokon, hiszen Polanski francia állampolgár. Az ügy ugyanakkor nagyon bonyolultnak tűnik, mivel négy országot, Franciaország mellett, Lengyelországot, Svájcot és az Egyesült Államokat érinti, mondta Chatel.
A kormányszóvivő óvatos nyilatkozata ellentmondást mutat a francia kormánytagok első megszólalásaival: Frédéric Mitterrand francia kulturális miniszter már vasárnap este megdöbbenésének adott hangot Polanski svájci őrizetbe vétele miatt, valamint tudatta, hogy kapcsolatba lépett Nicolas Sarkozy francia elnökkel, aki a legszorosabban figyelemmel kíséri a fejleményeket, és azt szeretné, ha az ügyet gyorsan rendeznék.
hirdetés
Az államfő azóta nem szólalt meg az ügyben, de külügyminisztere, Bernard Kouchner is elfogadhatatlannak tartotta, ami történt. A francia diplomácia vezetője egy rádióinterjúban hétfőn azt is megerősítette, hogy lengyel kollegájával együtt levelet írt Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek, és ebben az 1976 óta francia-lengyel kettős állampolgárságú rendező szabadon bocsátását kérik.
A kormánynak a rendező melletti kiállása azonban az elmúlt napokban zavart és kritikát váltott a francia politikai elit körében. Kormánypárti képviselők "meglepőnek" és "egy kissé gyorsnak" ítélték meg a kormánytagok nyilatkozatait.
Daniel Cohn-Bendit, az Európai Parlament zöldpárti képviselője, egykori 68-as diákvezér szerint a kulturális miniszternek nem kellett volna kommentálnia a nem az ő hatáskörébe, hanem az igazságszolgáltatásra tartozó ügyet, s inkább azt kellett volna mondani: "Előbb utánanézek az esetnek". Hasonlóan nyilatkozott Bertrand Delanoe párizsi szocialista főpolgármester és Marie-George Buffet, a Francia Kommunista Párt főtitkára is. A nők és gyermekek jogait védő szervezetek pedig egyenesen elítélték a Polanski irányában a mutatott "elnéző magatartást".
Polanskit a hét végén tartóztatták le Zürichben, ahova életműdíja átvételére érkezett egy filmfesztiválra. A rendező ellen harminc éve az Egyesült Államokban liliomtiprás miatt indítottak eljárást, de megszökött az ítélet elől, és azóta Franciaországban élt. Egyelőre bizonytalan, mikor kerülhet ki a rács mögül, kiadják-e az amerikai igazságszolgáltatásnak, és ennek függvényében mikor folytathatja a munkát.
(MTI-s szutyok alapján)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready