Elkábított és megerőszakolt, a cselekmény elkövetésekor gyermekkorú áldozatának nem kevesebb, mint 500 ezer dollárt ajánlott föl 1993-ban Roman Polanski – derült ki a korábbi pedofil bűncselekmény miatt Svájcban őrizetbe vett rendező ügyének bírósági irataiból.
A tettét követő amerikai felelősségre vonás elől Franciaországba menekült s azóta ott élő, francia-lengyel állampolgárságú filmrendezőt Svájcban fülelték le egy 1977-ben, az Egyesült Államokban kiadott elfogatási parancs alapján.
A rendezőt az ellene Amerikában indult eljárás során azért vonták felelősségre, mert „törvénytelen” szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves kislánnyal. A vád az eljárás során első megfogalmazásban még hatrendbeli nemi erőszakról és szodomizálásról szólt.
A sajtó által ismertetett bírósági dokumentumok szerint 15 évvel felelősségre vonása után „bizalmas egyezség” jött létre a bujkáló Polanski és az áldozat, Samantha Geimer között. A bírósági iratokból nem derült ki, hogy valaha sor került-e az összeg kifizetésére. Polanski 1978-ban, mielőtt elítélték volna, elhagyta az Egyesült Államokat, s oda azóta sem tért vissza.
Kuruc.info: a talmudista mentalitás mindenesetre jellemző: pénzzel váltaná meg a zsidó emberellenes, akasztófát érdemlő, megbocsáthatatlan bűnét, de végül még csak nem is fizet.
(Kuruc.info - MNO-BBC nyomán)