2018. április 25., szerda, Márk, Ajnácska napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:22 Kevesebb kipás zsidó lesz a német városokban - inkább a baseball-sapkát javasolják nekik21:54 Rohad szét a mentőautó - a megoldás: "Menjenek lassabban!"21:45 Visszakerült a németek elűzését megörökítő emléktábla a Városlőd-Kislőd vasútállomás épületére - persze hogy nem a portálunk cikke nyomán21:30 Morvai megvédené Európát Macron terveitől, a levezető elnököt megviselte a felszólalás21:08 Archívuma miatt nem nyilatkozik Köves Slomó az N1-nek20:54 Telefontolvajok miatt hívtak vissza a kifutópályáról egy repülőgépet Ferihegyen20:33 Agyonlőtt bűnöző ujjával próbálták feloldani a telefonját az amerikai rendőrök20:02 Újszülöttet hagytak a Jahn Ferenc kórház inkubátorában19:27 Mészáros Lőrinc távozik Felcsút éléről, hogy kizárólag cégbirodalmára koncentrálhasson19:05 Sorosnak a sáskainvázióban játszott szerepe miatt estek egymásnak az osztrák pártok18:16 Magyar Kórházszövetség: az orvoshiány a legégetőbb probléma17:31 Izrael már a szíriai orosz légvédelem megsemmisítésével fenyegetőzik - persze ez is "önvédelem"17:09 Merkeléknek még bin Laden testőre is menekült - havi 1200 eurót kap, hogy dolgoznia se kelljen16:45 A "baráti Ukrajna" újabb magyarellenes lépésre készül - Szijjártó nem áldozná fel a kárpátaljai magyarság jogait a geopolitikai érdekek oltárán16:30 Egymillió eurós kenőpénz - bűnvádi eljárás indult a volt román pénzügyminiszter ellen
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Lapszemle ::

Beismerte óriási tévedését a marihuánával kapcsolatban egy libsi lap

„Bocsánatot kérünk a kender miatt” – ezzel a nagybetűs címmel jelent meg a liberális brit napilap, a The Independent vasárnapi száma. A lap 1997-ben széles körű kampányt indított a marihuánafogyasztás dekriminalizálásáért. Most – elszörnyedve a legújabb egészségügyi statisztikák láttán – bejelentették, hogy szigorítás-pártiak lesznek.
„Ez a lap 1997-ben kampányt indított a kannabisz dekriminalizálásáért. Bárcsak tudtuk volna, mit kell majd felülvizsgálnunk ma” – ezzel a szokatlan bevezetővel jelent meg a The Independent on Sunday tekintélyes brit liberális napilap mai száma. A „pálfordulás” oka, hogy soha nem látott tömegben szorultak tavaly orvosi kezelésre a brit tinédzserek a fűfogyasztás miatt.

Az elmúlt tíz évben ugyanis egyre nagyobb és nagyobb THC-tartalmú kenderszármazékok kerültek forgalomba. Az egyik legelterjedtebb kannabisz-féle például 25-ször annyi hatóanyagot tartalmaz, mint a tíz évvel ezelőtti hasonló kategóriás szer. A szigetországban több mint 22 ezer embert kezeltek tavaly a füvezés okozta mentális bajokkal, több mint a felük fiatalkorú volt.

 
Veszélyesebb mint az LSD?

A Lancet című orvosi szaklapban nemrég közöltek egy tanulmányt, amely a kenderfogyasztás újonnan feltárt veszélyeiről szól – ezek bizonyos esetekben erősebbek lehetnek, mintha valaki LSD-t vagy ecstasy-t fogyasztana. Colin Blakemore, az Egészségügyi Kutatások Tanácsa vezetője szerint az, hogy egyre többen szorulnak kezelésre, valószínűleg nem azért van, mert ilyen ütemben nő a drogfogyasztók száma, a magyarázat inkább az erősebb szerek miatt okozott bajokban keresendő.

Blakemore professzor szerint a negyedmilliónyi brit skizofrén legalább tizede elkerülhette volna a betegség kialakulását, ha távol tartja magát a kannabisztól. Nagy Britanniában éppen most állt fel egy független testület, amely a kormány új drogpolitikáját lesz hivatott kidolgozni ezek alapján.

Valóban aggasztó jelenségeket tártak fel a kenderfogyasztással kapcsolatban a kutatások – mondta el lapunknak a fővárosi Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályának vezetője. Funk Sándor szerint az egész világra jellemző tendencia a kenderszármazékok THC-tartalmának növekedése, ami – évekig tartó rendszeres fogyasztás után – rontja a rövid távú memóriát, és kétszer-hatszor nagyobbra növeli az úgynevezett pszichózis (heveny elmebaj) kialakulásának veszélyét.


Reméljük, ennek tudatában ő sem fogyaszt többet
„Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy oksági kapcsolat van a skizofrénia kialakulása és a marihuánafogyasztás között is” – mondta a Hírszerzőnek a főorvos, hozzátéve: megdőlt ugyanakkor az az elmélet, hogy a fű kevésbé okozna függőséget, mint az alkohol: a legújabb felmérések szerint a kenderfogyasztók 15 százaléka válik függővé, az alkohol esetében ez az arány 10 százalékos.

A hazai jogszabályokat Funk Sándor alapvetően jónak minősítette a témával kapcsolatban, bár szerinte akkor is tovább kellene haladni a fogyasztás dekriminalizálása irányában.

(Az egyébként drogpárti, cionista Hírszerző nyomán)

Kuruc.info komment: A magyar társadalom jó irányba halad ahhoz, hogy utcáinkon egyre több heveny elmebajos drogfüggő szaladgáljon. Jó példa erre, hogy a kormányban ülő szcientológusok sikeresen kilobbizták az OPNI bezárását.

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready