Izrael harci repülőgépről indított rakétával likvidálta Áhmád el-Dzsábárit, a Hamász katonai szárnyának parancsnokát. A Gázaváros egyik közúti kereszteződésében célba vett személyautóban a katonai parancsnokon kívül még egy ember életét vesztette – jelentette az izraeli hadsereg rádióadója. El-Dzsábári bonyolította le egy évvel ezelőtt Gilád Sálít és palesztin foglyok kicserélését.

Áhmád el-Dzsábári
Az izraeli légierő harci gépéről indított levegő-föld rakétával nem sokkal ezelőtt célzottan likvidálták Áhmád el-Dzsábárit, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom Izz ed-Dín el-Kasszám nevű katonai szárnyának a parancsnokát Gázavárosban. A katonai parancsnokot szállító gépjárművet Gázaváros Számer nevű közúti kereszteződésében vették célba, s a támadásnak rajta kívül egy további halálos áldozata is van, ám ez utóbbi kilétét egyelőre nem közölték.
Zoom
Áhmád el-Dzsábári tavaly októberben – balján a szabaduló izraeli katonával
Áhmád el-Dzsábári tavaly októberben személyesen adta át a nemzetközi közvetítőknek a Hamász fogságában több mint öt esztendőt eltöltő, majd izraeli börtönökben raboskodó palesztinokért kicserélt Gilád Sálit izraeli tizedest. El-Dzsábári az egy esztendővel ezelőtt Kairóban tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a palesztin foglyok kiszabadítása élete legboldogabb napja.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info