Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Extra ::

Az ENSZ közgyűlése megszavazta: Palesztina a világszervezet 194. állama

Reklám

138 igen, 9 nem szavazattal és 41 tartózkodás mellett az ENSZ közgyűlése megszavazta a Palesztin Nemzeti Hatóság kérését: Palesztina mostantól az ENSZ 194., tagsággal még nem, de megfigyelői státusszal rendelkező állama. Palesztina-szerte fesztiválhangulatban ünnepelnek az emberek.

New Yorkban magyar idő szerint 21 óra után ült össze az ENSZ közgyűlése a Palesztin Nemzeti Hatóság azon kérésének megszavazására, hogy a világszervezet ismerje el Palesztinát tagság nélküli, megfigyelői státusszal rendelkező államként. A közgyűlés történelmi érdekessége, hogy pontosan 65 évvel ezelőtt, 1947-ben is november 29-én ült össze az ENSZ közgyűlése és szavazta meg a két állam, egy rab és egy zsidó állam létesítését a történelmi Palesztina területén.
Az ENSZ-közgyűlés megnyitása után a szudáni képviselő arab nyelven ismertette a Palesztin Nemzeti Hatóság kérésének lényegét, majd Mahmúd Abbász palesztin elnök emelkedett szólásra. A palesztin elnök szónoki emelvényre lépését hosszas tapssal kísérte a közgyűlés küldöttsége. Mahmúd Abbász elöljáróban ecsetelte az elmúlt napok tragikus eseményeit, az izraeli hadsereg által a Gázai övezet ellen végrehajtott támadásokat, otthonok lerombolását, a polgári lakosság legyilkolását.

A palesztinok békét akarnak, s mi most ezért vagyunk itt. Abbász beszéde folytatásában visszatért 1948-ra, amikor a palesztin nép jelentős részét az izraeliek elűzték az otthonaikból, szülőföldjükről és településeikről, majd százezrek kerültek menekülttáborokba, ahol a legtöbbjük és leszármazottjaik ma is élnek. Azért fordultunk kérésünkkel az ENSZ-hez, mert mi hiszünk a békében, hangsúlyozta Abbász. A nemzetközi közösség az utolsó lehetőség arra, hogy hogy megvalósítsuk a két államot a két népnek elvét, mondta a palesztin elnök.
Mahmúd Abbász ezután szólt a megszálló izraeli telepesek fajvédő gyakorlatáról, az őslakos palesztin lakosság állandó zaklatásáról, kisemmizéséről. Elég volt az ellenségeskedésből az agresszióból és a megszállásból! Ezért vagyunk ma itt, mondta Abbász a jelenlevők tapsa közepette. A leendő palesztin állam betartja az ENSZ előírásait és a nemzetközi emberi jogokat, hangsúlyozta Mahmúd Abbász, majd végül kérte az ENSZ tagállamaitól, hogy szavazzák meg a Palesztin Nemzeti Hatóság kérését.

Ron Prosor Izrael ENSZ-nagykövete válaszbeszédében azzal vádolta a palesztin elnököt és a palesztinokat, hogy mostanáig nem hajlandók elismerni Izraelt, mint a zsidó nép nemzetállamát.
A közgyűlés végül 138 igen, 9 nem szavazattal és 41 tartózkodással megszavazta a palesztinok kérését. Palesztina településein ezekben a pillanatokban is tömegek ünneplik a diplomáciai győzelmet.


Az ENSZ döntését ünneplő tömeg Rámalláhban
Hering József – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready