A Krím félsziget Oroszországhoz történt csatlakozása után, a hatalmi és végrehajtó szervek talpra állításának befejeztével, az új föderatív állam hozzálátott az elmúlt húsz év rablásainak, sikkasztásainak és törvénytelen ingatlanszerzéseinek „átvilágításához”.

Bénya még elégedett
Igor Kolomojszkij zsidó oligarcha, aki „Ingatlan Bénya” gúnynevét elsősorban a Krím félsziget elit tengerparti zónáit bankja, a Privát Bank több mint kétes üzelmei által szerezte meg, most várhatóan a végre lezárult bűnügyi per után lemondhat értékes szállodáiról, fitnesszcentereiről és egyéb jelentős jövedelmet termelő beruházásairól. Mindegyik ingatlan a vízparti, különösen értékes zónában épült, dacára annak, hogy e vidék már a szovjet időkben is természetvédelmi terület volt. Helyenként a szállodakomplexumok fölcsuszamlás-veszélyes lejtőkre épültek, de hát az a fránya profit...
A termelt haszon nagy része az utóbbi hónapokban egy másik beruházásba ömlött, a kelet-ukrajnai „antiterrorista akcióba”, az Ajdar, a Nemzeti Gárda, a Donyeck és még vagy egy féltucat szedett-vedett különítmény finanszírozásába, melyeknek áldatlan tevékenysége következtében a Donbasz-medence egykor csillagászati profitot termelő gyárai, bányái és más egyéb értékes objektumainak porig rombolása után ezeket is „fillérekért” tudta volna Bénya megvásárolni, mint ahogy annak idején a Krím elit tengerpartjait.

Szemcsenko - még maszkban
Csak hát Bénya tervez, másvalaki végez. Ma svájci erődvillájának rejtekén valószínűleg újabb kombinációkon töri göndör buksiját a nagy játékos, hiszen hadai dicstelenül visszavonulóban, Minszkben, a tárgyalásokon Novorosszija küldöttsége a függetlenséget tűzte zászlajára, és még leghűbb alvezére, Szemjon Szemcsenko, sok-sok ukrán fiatal katona felboncolója és értékesítője is levette álarcát és megmutatta valódi fizionómiáját országnak-világnak az alkalomból, hogy szervkereskedő társa, Avakov kitüntette őt, a jó ég tudja, milyen szolgálataiért.
Oroszország nemrég Interpol-körözést iniciált Bénya személye ellen. Mindezek tetejébe a Krím félsziget zsidó közössége is pert indít ellene, mert őket egyszerű pénzügyi trükkel, teljesen utcagyerek tempóban kizsebelte, meglopta.
Úgy tűnik, nem lesz jó kilépni a svájci erőd vaskapuján, túl sok a vadász...
Csetneki László
Bécs
Kapcsolódó: