Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a karácsonyi autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián12:43 Kettétört landolás közben egy repülőgép Indiában - másfél tucatnyi halott
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

SCO-értekezlet: "A NATO is érzi, tudja, hogy a világ hamarosan a három nagy bálna hátán fog nyugodni"

Reklám

Véget ért a dusanbei Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO-) értekezlet.
„Mi békés emberek vagyunk. Moszkva ugyan nem vesz részt az új fegyverkezési versenyben, de a Nyugatnak nem engedjük, hogy izoláljon minket...”
A fenti szavakkal nyitotta meg Tádzsikisztán fővárosában Vladimir Putyin a Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) ülését. Az alapvetően gazdasági megfontolásból 2001-ben életre hívott szervezet az alapító „ázsiai hatok” országait, Kínát, Oroszországot, Tádzsikisztánt, Kazahsztánt, Kirgíziát és Üzbegisztánt tömöríti. Az ázsiai régió gyorsan növekvő gazdaságai ugyanakkor nem hagyhatják figyelmen kívül a geopolitikai realitásokat: az USA már a szervezet megalapítása pillanatában megpróbált éket verni a résztvevő tagállamok közé, és azóta sem szűnt meg zavart kelteni soraikban.
Zoom
A dusanbei találkozón a felek egyeztették 2025-ig szóló gazdasági és együttműködési terveiket. Jelenleg a világ leggyorsabban fejlődő régiójában, az ázsiai térségben e szervezet Eurázsia területének mintegy 60 százalékát és a föld lakosságának negyedét jelenti. A tádzsikisztáni találkozó idején India és Pakisztán is jelezte, hogy 2015-ben a szervezethez kíván csatlakozni, így a szervezet a Föld népességének mintegy kétharmadát teszi majd ki. Határait a Balti-tenger és Csendes-óceán jelöli ki, és bár politikai-gazdasági tömörülésként alakult meg, az új potenciális „milliárdos” államokkal újabb olyan katonai erők kerülnek szövetségi rendszerükbe, melyeknek (India, Pakisztán) nukleáris potenciáljuk sem elhanyagolható.
A találkozót a legnagyobb keleti pompa övezte, az energiahordozókban igen gazdag Tádzsikisztán elnöke, Emomali Rahmon a régi arab mesterek filigrán munkáira emlékeztető palotában látta vendégül a szervezet vezetőit. (Orosz nyelvű videó itt látható.) „A NATO az erő, nyomásgyakorlás és az intrikák nyelvén akar a világ dolgaiban részt vállalni” - mondotta az egykori orosz jogvédő, Alexander Lukin - a mi nyelvünk a BRICS, a SCO és ez a nyelv sokaknak érthető és elfogadható. A NATO is érzi, tudja, hogy a világ hamarosan - mint a régi filozófusok hirdették -, a három nagy bálna hátán fog nyugodni, ez a három bálna Kina, Oroszország és India.”
Forrás: 1tv.ru és Ria Novosztyi
Csetneki László
Bécs
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready