2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

SCO-értekezlet: "A NATO is érzi, tudja, hogy a világ hamarosan a három nagy bálna hátán fog nyugodni"

Reklám

Véget ért a dusanbei Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO-) értekezlet.
„Mi békés emberek vagyunk. Moszkva ugyan nem vesz részt az új fegyverkezési versenyben, de a Nyugatnak nem engedjük, hogy izoláljon minket...”
A fenti szavakkal nyitotta meg Tádzsikisztán fővárosában Vladimir Putyin a Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) ülését. Az alapvetően gazdasági megfontolásból 2001-ben életre hívott szervezet az alapító „ázsiai hatok” országait, Kínát, Oroszországot, Tádzsikisztánt, Kazahsztánt, Kirgíziát és Üzbegisztánt tömöríti. Az ázsiai régió gyorsan növekvő gazdaságai ugyanakkor nem hagyhatják figyelmen kívül a geopolitikai realitásokat: az USA már a szervezet megalapítása pillanatában megpróbált éket verni a résztvevő tagállamok közé, és azóta sem szűnt meg zavart kelteni soraikban.
Zoom
A dusanbei találkozón a felek egyeztették 2025-ig szóló gazdasági és együttműködési terveiket. Jelenleg a világ leggyorsabban fejlődő régiójában, az ázsiai térségben e szervezet Eurázsia területének mintegy 60 százalékát és a föld lakosságának negyedét jelenti. A tádzsikisztáni találkozó idején India és Pakisztán is jelezte, hogy 2015-ben a szervezethez kíván csatlakozni, így a szervezet a Föld népességének mintegy kétharmadát teszi majd ki. Határait a Balti-tenger és Csendes-óceán jelöli ki, és bár politikai-gazdasági tömörülésként alakult meg, az új potenciális „milliárdos” államokkal újabb olyan katonai erők kerülnek szövetségi rendszerükbe, melyeknek (India, Pakisztán) nukleáris potenciáljuk sem elhanyagolható.
A találkozót a legnagyobb keleti pompa övezte, az energiahordozókban igen gazdag Tádzsikisztán elnöke, Emomali Rahmon a régi arab mesterek filigrán munkáira emlékeztető palotában látta vendégül a szervezet vezetőit. (Orosz nyelvű videó itt látható.) „A NATO az erő, nyomásgyakorlás és az intrikák nyelvén akar a világ dolgaiban részt vállalni” - mondotta az egykori orosz jogvédő, Alexander Lukin - a mi nyelvünk a BRICS, a SCO és ez a nyelv sokaknak érthető és elfogadható. A NATO is érzi, tudja, hogy a világ hamarosan - mint a régi filozófusok hirdették -, a három nagy bálna hátán fog nyugodni, ez a három bálna Kina, Oroszország és India.”
Forrás: 1tv.ru és Ria Novosztyi
Csetneki László
Bécs
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready