Az USA alelnökének első ukrajnai látogatása során még mindenki meglepődve felhúzta szemöldökét az ukrán politikusok körében, amikor Joe Biden minden ceremónia nélkül elfoglalta Ukrajna elnöki székét a megdöbbent kijevi miniszterek asztalánál. Azóta sok víz lefolyt a Dnyeperen, ma már az ukrán hadsereg tisztjei közvetlen átutalással az USA hadügyminisztériumából kapják a saját ukrajnai folyószámlájukra a fizetésüket, természetesen a rangnak megfelelően és az Egyesült Államoknak tett hasznos szolgálatok mértéke szerint.
Zoom
Biden az elnöki székben
Az ukrán Kiber-Berkut hackercsoport más egyéb roppant érdekes információt is „lelopott” Biden laptopjáról a legutóbbi, a majdani események egyéves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek idején, ahol az USA alelnöke elhozta a legfrissebb instrukciókat hűséges kijevi „barátainak”.
Persze nem csak utasításokkal érkezett. Mivel nem tűnik elégségesnek a tavaszi Lemberg alatti hadgyakorlat után hátrahagyott haditechnika, Biden új fegyverekre vonatkozó szerződéseket is hozott magával, melynek túlnyomó többsége már semmiképpen nem deklarálható védekező haditechnikának. A Kiber-Berkut honlapján a szerződések szövege és határideje mellett felsorolják a támadó fegyverzet listáját is.
Ebben többek között 400 mesterlövész-karabély, 2000 automata karabély, 720 vállról indítható gránátvető, 200 aknavető, több mint 70 000 akna, 150 vállról indítható Stringer-rakéta, 80 komplett „javelin”-egység, mely szintén rakétatechnika, harckocsik, bunkerek, helikopterek páncéljának áttörésére szolgál. Ugyanúgy leszállítanak 280 páncélozott harci járművet, a teljes lista mintegy 16 tételt tartalmaz.
Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, amely most napvilágot látott a hackereknek köszönhetően. Azt, hogy eddig milyen és ennyi fegyvert szállított a NATO a kényszersorozott ukrán hadseregnek, pontosan nem lehet megítélni. Szakértők keserűen humoros megállapítása szerint nem is kell Ukrajnának a NATO-ba belépni, már így is sikerült az USA hadseregének egy újabb egységét közvetlenül az orosz határ mellett harcálláspontban elhelyezni. Várható, hogy még nagyobb lánggal lobban fel a háború, és folytatódik az esztelen öldöklés Uncle Sam kénye-kedve szerint. Ez már talán elegendő lesz arra, hogy végre kiprovokálja a „nagy európai háborút” - talán a túlélők ezt a kétes dicsőségű nevet adják majd az új világégésnek.
Forrás itt.
A Kiber-Berkut honlapja a dokumentumokkal és szerződésekkel: http://cyber-berkut.org
A Kiber-Berkut Facebook-oldala: https://www.facebook.com/cyberberkut3
Derek Muir
London
(Kuruc.info)