A párizsi kóser élelmiszereket árusító üzletben végrehajtott támadás után a londoni zsidók nem bízzák sorsukat a véletlenre. Ortodox zsidó önkéntesek Shomrim (= Őrök) héber föliratos kék-sárga autókkal járőröznek London zsidólakta negyedeiben. Az önkéntes zsidókon kívül az angol főváros hivatásos rendőrsége is fokozottan ügyel a zsidók testi épségére - olvasható a The Daily Mail című újság honlapján.

Nagy mellényük is van a soméroknak
London északi kerületeiben jelentős számú zsidó él, ezért a párizsi kóser élelmiszerbolt elleni legutóbbi támadás után az angol főváros zsidósága is tart a muszlimoktól. Shomrim héber föliratos gépjárművekkel ortodox zsidó önkéntes járőrök cirkálnak a zsidó negyedekben, a zsinagógák és más zsidó intézmények környékén.
Zoom
A londoni "őrök" 1-es számú járőrautója
A zsidó önkéntesek munkáját kiegészítik a londoni hivatásos rendőrök, akik az elmúlt napokban fokozottabban ügyelnek a zsidó járókelők biztonságára.
Zoom
Vigyáznak rájuk, mint a hímes tojásra
A már 2008-ban megalakult, ám csak ritkán "bevetett" Somrim elnevezésű ortodox zsidó önkéntes járőröket a Metropolitan Police képezte ki az alapvető biztonsági feladatok ellátására, gyanús személyek elfogására, föltartóztatására és ártalmatlanná tételére.

A londoni zsidó őrök címere
Az önkéntes ortodox zsidó járőröket lőfegyvernek nem minősülő védelmi eszközökkel is fölszerelték, rendőri egyenruhát kaptak, s a párizsi események után London észak-nyugati körzetében a hivatásos angol rendőrséggel szorosan együttműködve a nap 24 órájában járőrszolgálatot teljesítenek. A londoni önkéntes zsidó őrséghez hasonló szervezetek az Amerikai Egyesült Államokban nagyobb városaiban is működnek.
El-Kudszi - Kuruc.info