Az Oleg Ljasko vezette Radikális párt kárpátaljai képviselője, Jurij Csizmar érdekes törvénytervezetet nyújtott be a parlamentnek – olvasható az ua-reporter.com oldalán.
A törvénytervezet szerint, ha valaki nem vallja, hogy Ukrajnát az oroszok megtámadták, az akár börtönbe is kerülhet és vagyonát elkobozhatják. A tervezet kidolgozásában maga Oleg Ljasko és a kárpátaljai képviselő Jurij Csizmar is részt vett.
Az valahonnan nagyon ismerős, de a jelenlegi ukrajnai vezetés származását ismerve már nem is annyira meglepő tervezet szerint:
1. Ha valaki nyilvánosan tagadja azt a tényt, hogy Ukrajna az orosz agresszió elszenvedője, valamint nem fogadja el az ukrán parlament azon döntését, hogy Oroszország agresszor, az akár 3-tól 5 évig terjedő szabadságvesztéssel és teljes vagyonelkobzással büntethető.
2. Szigorúbb a büntetés, ha valaki parlamenti képviselő, vagy állami alkalmazott, vagy abban az esetben ha csoportosan is tagadják az orosz agressziót, ebben az esetben 5-től 10 évig terjedő börtön és vagyonelkobzás járhat.

Jurij Csizmar Facebook-oldalán tette közzé a tervezet szövegét.
(Kárpáthír.com nyomán)