2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást15:35 Családi kör rokoni pofonokkal Vértesszőlősön
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Tel-Avivban több ezer etióp zsidó tüntető tiltakozik a fehérzsidó rasszizmus ellen

Reklám

Tel-Avivban, a Jichák Rabin téren az izraeli rendőrök eddig nem tapasztalt erélyes föllépéssel jelenleg is oszlatják az ország minden részéből oda sereglett etiópiai zsidókat. A falassa zsidóknál betelt a pohár, miután néhány héttel ezelőtt a rendőrség elektromos sokkolóval meggyilkolt egy fekete zsidót, néhány nappal ezelőtt pedig letepertek egy katonai egyenruhát viselő fiatalembert, majd minden ok nélkül agyba-főbe verték. A tüntetés kiváltója az izraeli rendőrség és a zsidó lakosság vele született rasszizmusa ellen szólt.
Zoom
Etiópia zászlaja alatt

"A feketék csak a háborúban jók"
Még a sötétség beállta előtt több ezer etiópiai zsidó megbénította a Tel-Avivba vezető Ájálon autósztrádát, s már itt erélyesen közbeavatkozott a rendőrség. A falassák később a Rabin térre vonultak, ahol egyes csoportok be akartak hatolni a Városházára, aminek következtében itt újabb összetűzésre került sor. A rendőrség paprikagáz- könnyfakasztógáz-gránátokat lőtt a tüntetőkre, majd egy idő után lovasrendőrök a tömeg közé vágtattak. Több rendőr és tüntető megsérült. Közben a Jediot Áháronot tudósítóját, vagy a kameráját valószínűleg találat érte, mert az élő közvetítés hosszú időre megszakadt.
Zoom
Lovasrendőrök rontanak a tömegre
Zoom
Itt még egységesen vonulnak a tüntetők
Közben magyar idő szerint 21 órakor néhány percre visszajött a világhálós élő közvetítés: az embervadászat a tel-avivi Városháza környékén tovább folyik, a rendőrség lövi az etiópokat. Az ellenálló csoportok kórusban skandálják, hogy "Izrael rendőrállam". Óriási a hangzavar, lövések hangja tölti be a Rabin teret. Véleményünk szerint a mostanra csoportokra oszlott tüntetők a késő éjszakai órákig tartják magukat Tel-Aviv utcáin. A tömegben itt-ott ismét föltűnt Etiópia zöld-sárga-piros zászlója. A rendőrök 21 óra után néhány perccel ismét sokkoló gránátokat lőnek a tüntetőkre.
Hering J. - Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready