Lelőtte az ékszerrabló cigány az ékszerészt: Kezdjük a Guardian máj. 11-én megjelent, “A mobiltelefon felfogta a lövést, mondta a rablás után meglőtt ékszerész” (“Mobile phone deflected bullet, says jeweller shot after robbery”) cikkével (ITT van), amely elmondja, hogy egy bizonyos Sean Henry hogyan rabolt ki egy Horsham-beli ékszerboltot. Amikor az ékszerész utána rohant, a rabló szíven lőtte, majd elmenekült. Megismétlődött a Volt egyszer egy vadnyugat-ból ismert jelenet, csak most Biblia helyett mobiltelóval: az ékszerész szerencséjére pont ott a szíve felett volt a telója, ami teljesen felfogta a lövést.
A rabló tettestársának családneve árulkodó: Timothy Cole. Tudják, Kedves Olvasóink, hogy honnan ered a Cole név? Nem? Akkor elmondjuk: a cigányok önmagukat “kalo”-nak (feketének) nevezik, amelynél a szóvégi o-t e-re cserélik a legtöbb nyelvben. Így lesz a kalo-ból “kaale” a finnben és “cale” a spanyolban. Az angolban, mivel az a és az o között nem nagy a hangértékbeli különbség, o-val ejtik és írják ugyanezt (bővebb infó pl. ITT).
Igen, Kedves Olvasóink, ezek a gyilkosok is cigányok voltak. Ezeknek semmit se jelent egy gádzsó élete, hogy finoman fejezzük ki magunkat.
Agyonverte a cigány a 91 éves háborús veteránt
Folytassuk egy még durvább történettel: egy 91 éves háborús veterán agyonverésével, a South Florida Sun-Sentinel 2006 ápr. 7-ei számából.
Albert Vessella több háborút megjárt, 91 éves veteránt a Gabby Tennis nevű cigány ottohonában, egy rablógyilkosság során, brutálisan agyonverte 2003 júniusában. A 22 éves cigány halálbüntetést kapott (nagyon helyesen, tegyük hozzá) 2006 tavaszán.

A gyilkos cigány
Hát igen. A cigányok nagyon vonzódnak védekezésképtelen idősek agyonveréséhez, meggyilkolásához. A közelmúltban Magyarországon is több ilyen esetről is beszámoltunk pl. ITT, ITT és ITT; természetesen más országokban is megmutatják "kultúrájuk" ezen oldalát(Porvoo-i gyilkosság ITT).
Még egyszer: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ITT található oldal tele van ilyen és ehhez hasonló idézetekkel, linkekkel!
Finn lap a cigánygyűlölet okairól - kendőzetlenül
Folytassuk megint Finnországgal, azzal a Finnországgal, ahol, bár csak századannyi cigányuk van, mint nekünk, mégis messze a leggyűlöltebb kisebbség a cigány. Ott IS. Finnországban a cigányok elutasítottsági aránya 95%-os (hasonlóan a többi, hasonló adatokkal büszkélkedő Nyugat-Európai országhoz). Nézzük, mit ír a finn Ilkka napilap júl. 19-i száma a cigányokról. Mivel a lap archívuma fizetős, így közvetlenül nem tudjuk belinkelni. A cikk teljes egészében megtalálható ITT, de mi is replikáljuk majd alább, ha esetleg gondos cigány cenzorkezek “eltüntetnék” a topicot a suomi24.fi cigányfórumából.
A cikk, a kötelező tiszteletkörök (a Manne/Romano-TV (info ITT) szídása stb.) lefutása után rátér a lényegre:
“Európában két nagy kisebbség él, amelynek kultúrája és, bizonyos mértékig kinézete is merőben különbözik a többségi nemzetektől. A cigányok (a cikk következetesen cigányoknak (“mustalaiset”) és nem romáknak (“romanit”) nevezi a cigókat, kivéve pár esetet, amelyeknél a fordításban is a “roma” szót használjuk) lélekszáma 10 millió körüli, a zsidóké, Hitler okán, sokkal kevesebb.
Valamilyen okból a cigányok sehol sem akarnak rendben megélni (“mustalaiset eivät tahdo pärjätä missään”), szemben a zsidókkal, akik mindenhol. Az Európa Tanács célzott programokkal próbálja felemelni a cigányokat, de az előrehaladás igen lassúnak tűnik.
A fajok különböző képességeiben nem hiszek. Az ok az sem lehet, hogy a többségi nemzet hogy viszonyul a cigányokhoz, hiszen mind a cigányokat, mind a zsidókat kirekesztették; Finnországban a zsidókat még jobban, mint a cigányokat. Ma mindkét kisebbségnek egyenlően jó esélyei vannak az iskolába járásra, a vállalkozásra és a sikerre. Ha valaki venné a fáradságot, és kiszámolná, a zsidók, ill. a cigányok hogy profitálnak mindebből, nos, a többségi nemzethez képest igencsak túl, ill. alulreprezentált lenne a két népcsoport.
Persze van a cigányok között is sikeres ember, legalábbis művészként – nem csak tangóénekesként -, valamint vállalkozóként és talán még a tudományban is. De, szemben a zsidókkal, ezek kivételek.
A Manne-TV kapcsán … néha el kellene gondolkodni azon, hogy honnan származnak ezek a sértő sztereotípiák.
Sok cigány jó ember és dolgozik, nem lop az üzletekben és a lakásokban, nem ismeri a vérbosszú fogalmát és nem ül börtönben (Kuruc.info: igen, kell néha a PC szöveg, hogy ne meszeljék el a lapot az EU-s komisszárok és mohácsivikik). De a cigányok között statisztikailag lényegesen nagyobb azok aránya, akik igen.
A rossz iskolázás, a normális otthon és munkahely hiánya, nem csupán vagy akár csak túlnyomórészt sem a többségi nemzet hibája. A mélyebb okok a saját értékrendben és életmódban gyökereznek.
Ennek elismerése nehéz a romáknak mind Finnországban, mind máshol. A legrosszabbul azt viselik el, ha egy másik roma mondja ezt (Kuruc.info: utalás arra, hogy a Manne-TV vezetője (kiugrott) cigány.)
A cigány kultúrában és életmódban vannak pozitívumok, amelyeket másoknak is el lehetne tanulniuk a cigányoktól. De, amennyiben a romák nem képesek megválni a kultúrájuk és életmódjuk negatívumaitól, felesleges azt várni, hogy az emberek kevésbé fogják őket utálni.
A szteeotípiák forrása az előítélet. A legmélyebben gyökerezők azok, amelyek a valóságon alapulnak.”
Kedves Olvasónk! El tudja képzelni, hogy bármelyik magyarországi ballib, azaz cigányfajvédő médiumban ilyen cikk jelenjen meg? Ugyan már. Még a jobbos Magyar Nemzet se hoz le ilyeneket (max. a Demokrata, de az már nem nagy példányszámú napilap, szemben a finn Ilkka-val), hát még egy ballib lap. Ennyit arról, hogy valóban mekkora nálunk a ballib, cigányfaj- és -bűnözővédő szellemi terror, elnyomás, és hogy a gyakorlatilag cigányfajvédő-mentes Finnországban mennyire szabadabban lehet cikkezni a cigányokról, meg persze az összes cigány által szívből gyűlölt, kőkeményen cigányellenes Manne-TV-t vetíteni a közszolgálatin, főműsoridőben.
Eredeti cikkek:
1:
Mobile phone deflected bullet, says jeweller shot after robbery

• Court hears how shop manager chased thief
• 'It felt like I had been punched' says witness
Lee Glendinning
Friday May 11, 2007
The Guardian
A jeweller escaped injury when shot in the chest by a robber as the bullet was deflected by a mobile phone in his top pocket, a court heard yesterday.
Darren Prior, 25, a manager for Amore Jewellers in Horsham, West Sussex, was unhurt. His mobile phone, which took the impact, was destroyed and his suit jacket was left with a bullet hole.
Mr Prior was in the shop when a thief burst in and threatened him with a small silver handgun, before stealing £50,000 worth of diamond rings, the prosecution alleged at Hove crown court.
Mr Prior attempted to stop him leaving, and gave chase as he barged past. He ran after the robber down an alleyway even as he heard a "warning shot" whistle past, the court was told.
Giving evidence, Mr Prior described how the gunman came in on September 22 2005, pointed the gun directly at him and ordered him to open the cabinet. He then pulled a bag out of his hoodie pocket and began grabbing handfuls of diamond rings and throwing them into it.
Describing to the court how he gave chase, Mr Prior said: "He shot towards the ground in my general direction but not directly at me. I saw smoke from the gun. He then ran off. He ran up an alleyway, and I ran into the alleyway. When I was about half way up, he was at the other end - but he pivoted round to face me.
"He had the gun in his right hand, and held his arm out in front of me. It was directly at me. I felt that I was trapped. There was nowhere for me to go. I stopped and stood still. I heard a shot and felt the impact on my right-hand side. It felt like a punch.
"I thought I had been shot. I pulled open my jacket and looked at my shirt to see if I could see blood. I pulled up my shirt and looked, and still could not see anything. Then I looked in my pocket, and realised it had hit my mobile phone."
The shot had ripped through his jacket, and ricocheted off his phone, and but "for a remarkable piece of good fortune" could have killed him, the court heard. Mr Prior's suit jacket was shown to the jury, and a pen was poked through the bullet hole.
Sean Henry, 35, of Wallington in Surrey, is accused of attempted murder, robbery, and possession of a firearm.
Timothy Cole, 30, of Felpham in Bognor, West Sussex, is accused of being the robber's getaway driver, and is charged with robbery. Both plead not guilty.
Prosecutor Richard Barton told the court that the robber had taken deliberate aim with his gun with the intention of hitting Mr Prior.
"The bullet penetrated his suit jacket pocket, and, remarkably, instead of continuing through into his body, hit his mobile phone that he was carrying inside his jacket pocket.
"The impact of that bullet dented and broke the phone, but mercifully Mr Prior was effectively unharmed."
It is alleged Mr Henry then jumped into a getaway car driven by Mr Cole. The prosecution claims that he carried out the robbery on his 34th birthday after sending Cole a text saying: "Call me blood! I am ready! Sean." The court heard Henry was allegedly identified in CCTV footage which showed him carrying out a "recce" of jewellers in the market town an hour earlier, wearing different clothing.
The trial continues.
2:
Killer given death sentence fir stomping 91-year-old Hollywood man
By Jon Burstein South
South Florida Sun-Sentinel April 7 2006
Convicted killer Gabby Tennis yelled at his father, disavowed his attorney and promised his first-degree murder case would be successfully appealed.
Then he was sentenced to die.
Broward Circuit Judge Susan Lebow sent Tennis to Death Row on Thursday for fatally stomping 91-year-old Albert Vessella in June 2003. Tennis, 22, attacked the disabled veteran while Tennis and his girlfriend ransacked the retiree's home for valuables. One of the blows was so severe it separated Vessella's spinal column.
Lebow said Tennis clearly relished the press attention he received for the killing, even addressing reporters in court. He tried to manipulate his case with periodic outbursts and blatantly obvious attempts to create confusion and set up a future appeal, the judge said.
"Mr. Tennis regularly and persistently attempted in every way possible to dominate these proceedings," Lebow said.
Tennis quietly absorbed Lebow's ruling, in contrast to his behavior before the judge took the bench.
Moments after Tennis entered the courtroom, he started yelling at his father, Leo Tennis, asking why he testified for the prosecution. Leo Tennis told jurors his son confessed to killing Vessella.
Leo Tennis said the prosecutor in the case forced him to testify by threatening to arrest him, an accusation that prosecutor Howard Scheinberg has denied.
"How did he force you?" Gabby Tennis yelled. "How did he threaten you, my father?"
Tennis then asked the reporters who were present to listen to him, vowing he would be back in court on appeal. He complained everyone was against him, including his attorney.
"This is a kangaroo court," Tennis said, adding, "I didn't kill nobody."
A jury convicted Tennis in September and recommended 8-4 that he be executed. In addition to the physical evidence against him, Tennis' girlfriend, Sophia Adams, testified that she watched him kill Vessella. Adams, now 19, pleaded guilty to second-degree murder and was sentenced to 10 years in prison.
The robbery happened after Adams' mother, Liza Boltos, demanded a dowry, traditional in the Gypsy culture, for the couple to marry.
Tennis blamed Boltos for the crime. Boltos used to clean Vessella's Polk Street home, but Adams testified the couple selected the house to rob at random.
None of Vessella's relatives were in court Thursday. Gabby Tennis' attorney, Patrick Rastatter, declined to answer questions after the sentencing.
Vessella was a Crime Watch president for his Hollywood neighborhood. He served in the Navy during World War II, the Korean War and Vietnam. He used to spend his quiet time making animals out of golf balls and carving flowers from wood.
After sentencing Tennis, Lebow asked the attorneys if there were any other legal matters to address.
"Yes, judge, there is," Tennis said. "Can I say something?"
Rastatter urged him to be quiet.
"She asked if there is anything else I wanted to bring forth," Tennis said.
Lebow ignored him. Moments later, Broward Sheriff's Office deputies led Tennis out of the courtroom.
 

3:
Kolumnit
Manne tai Romano vaikka voissa paistais
KARI HOKKANEN
torstai 19.07.2007
Kesän puhutuin televisio-ohjelma on Manne-TV, jonka nimi muutettiin protestien vuoksi Romano-TV:ksi. Pöhkö teko. Ei epäonnistunut viihdeohjelma nimeä muuttamalla parane.
Pilanteko etnisten tms. vähemmistöjen ominaisuuksilla on herkkä asia yleensäkin ja varsinkin valtiollisessa "julkisen palvelun" joukkotiedotusvälineessä.
Manne-TV:n näyttelijöinä on romaneja ja käsikirjoituskin lienee sikäläistä tuotantoa. Idea on kuulemma se, että mustalaisten tekemä ohjelma tekee pilaa valtaväestön ennakkoluuloilla romaneista.
Jos tavoite olisi saavutettu, mustalaisia olisi naurattanut ja valtaväestö suuttunut, kun heitä noin ahdasmielisiksi ja ennakkoluuloisiksi pilkataan.
Ei onnistunut. Suuttuivatkin mustalaiset, koska heidän mielestään heitä loukattiin. Eiväthän he sellaisia ole, jollaisiksi heidät yleistyksinä eli stereotyyppeinä tavataan esittää, omituisesti puhuvina, varastelevina ja työtä välttelevinä luonnonlapsina. Olen katsonut ohjelmaa niin vähän, etten tiedä, pilaillaanko myös verikostoilla ja muilla tappotöillä, joihin lehtiotsikoiden mukaan tummilla myös on taipumusta.
Minusta romanien suuttumus on oikeutettua, kuten oli 80-luvulla saamelaistenkin, joiden stereotyyppejä Luostolle lustin pithoon lähtöä tekevät Aake Kalliala ja Pirkka-Pekka Petelius näyttelivät.
Manne-TV on lisäksi huonompaa huumoria. Ainakin alkuun, kun ohjelmaa pari kertaa katsoin, vitsit olivat iankaikkisen vanhoja eivätkä näyttelijätkään ihan parhaasta päästä.
* * *
Olipa ohjelmalla tarkoitettu pilailla minkä tahansa kustannuksella, mustalaisille siinä nauretaan. Eikä se ole hyvä. Romanivähemmistön itsetunto ei ole kovin korkea Suomessa enempää kuin muuallakaan, ja itselleen nauraminen vaatii hyvää itsetuntoa. Olipa ohjelman nimessä Manne tai Romano, samaan sarjaan se kuuluu neekerivitsien kanssa. Niitä ei Suomen televisiokanavilla lähettäisi, kuten ei amerikkalaisillakaan.
Euroopassa on kaksi isoa vähemmistökansallisuutta, jotka poikkeavat kulttuuriltaan ja vähän ulkonäöltäänkin valtaväestöistä. Mustalaisia on kymmenkunta miljoonaa, juutalaisia Hitlerin Holokaustin ja Israeliin muuton vuoksi paljon vähemmän.
Syystä tai toisesta mustalaiset eivät tahdo pärjätä missään, mutta juutalaiset joka paikassa. Euroopan Neuvostolla on erikseen mustalaisasiankomiteansa, joka pohtii romanien aseman parantamista, mutta hidasta tuntuu eteneminen olevan.
Rotujen erilaiseen lahjakkuuteen en usko. Selitys ei ole myöskään valtaväestöjen lähtökohtaisesti erilainen suhtautuminen. Molempia on syrjitty, juutalaisia myös Suomessa lakisääteisesti pitempäänkin. Tänään molemmilla on periaatteessa ihan yhtä hyvät mahdollisuudet kouluttautua, yrittää ja menestyä. Jos joku vaivautuisi laskemaan näiden vähemmistöjen keskimääräisen tulotason, kumpikin poikkeaisi suuresti koko kansan keskiarvosta, toinen ylös- ja toinen alaspäin.
Kyllä mustalaisissakin menestyneitä on, ainakin taiteilijoina - muutenkin kuin tangolaulajina - mutta myös liike-elämässä ja kai tieteessäkin. Mutta toisin kuin juutalaisissa, he ovat poikkeuksia.
En tiedä, kuinka aidosti juutalaisia naurattavat heistä kerrotut vitsit, mutta heillä on paremmin varaa olla julkisesti suuttumatta.
* * *
Vaikka Manne-TV on huono viihdeohjelma ja arveluttava muutenkin, on siinä myönteistäkin ollut. Eräät romanit, ainakin menestyvä laulaja ja journalisti Rainer Friman ja taiteilija Kiba Lumberg ovat muistuttaneet heimolaisilleen, että vaikka ohjelma onkin huono ja loukkaava, kannattaisi joskus miettiä sitäkin, mistä nuo loukkaavat stereotypiat ovat peräisin.
Useimmat mustalaiset ovat hyviä ihmisiä ja työtätekeviä kunnon kansalaisia, jotka eivät varastele kaupoista ja kodeista, tee verikostomurhia eivätkä istu vankilassa. Mutta jälkimmäisiä on tilastollisesti merkitsevästi isompi osa kuin valtaväestöstä.
Huono koulumenestys, puutteelliset asunto-olot ja huono työllistyvyys eivät ole pelkästään tai edes pääasiassa ympäröivän yhteiskunnan syytä. Syvemmät syyt piilevät omissa arvoissa ja elämänmuodossa.
Tämän myöntäminen on romaneille vaikeaa, niin Suomessa kuin muuallakin. Huonoimmin he sietävät sitä, että sen sanoo romani.
Mustalaiskulttuurissa ja heidän elämänmuodossaan on hyviä aineksia, osaksi muillekin opiksi opittavaa. Mutta elleivät romanit itse irrottaudu huonoista, on turha luulla mannemaineen muuttuvan.
Stereotypiat luodaan ennakkoluuloista. Sitkeimpiä ovat ne, jotka perustuvat tosiseikkoihin.
Kolumni
A.S. - Kuruc.info