„Az államnak nincs joga valakit amiatt büntetni, hogy kit szeret” – mondta Barack Obama kenyai látogatása során az afrikai elnököknek címzett beszédében. Persze hamar kiderült, hogy szeretet alatt a fajtalankodást érti.
Obama most látogatott el először az Egyesült Államok elnökeként édesapja szülőföldjére, Kenyába. Nairobiban tartott – és az egész országban sugárzott – beszédében határozottan kiállt a homoszexuálisok jogai mellett. Kenyában illegális bármilyen homoszexuális tevékenység, és felmérések szerint 10-ből 9 polgár ellenzi az azonos neműek közti kapcsolatokat – számolt be a Guardian.

Obama és Kenyatta
Az amerikai elnök a homofóbiát a rasszizmushoz hasonlította, amit afrikai amerikaiként a saját bőrén is meg kellett tapasztalnia. „Mikor elkezdesz valakit másképp kezelni mássága miatt, akkor rálépsz arra az útra, ahol a szabadság elporlad. És rossz dolgok történnek.” – mondta Obama beszédében. Egyetértünk, mi sem helyeseljük sem a cigányok, sem az aberráltak, sem egyév "másságok" ajnározását, különbként kezelését.  
Uhuru Kenyatta, kenyai elnök azonban a közös sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem értenek mindenben egyet amerikai kollégájával. Szerinte nem a buzik jogai foglalkoztatják jelenleg leginkább a kenyai polgárokat.
Afrikát sokan a leginkább homofób kontinensnek tartják, ahol 54 országból 36-ban illegális a homoszexualitás, sőt, jó néhányban halállal büntetik azt, aki a saját neméhez vonzódik.
(VS nyomán)