2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást15:35 Családi kör rokoni pofonokkal Vértesszőlősön
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Léket kapott a migránssimogatók vezérhajója: a vízbe fulladt szír kisfiú apja vezette a csónakot (16+)

Reklám

Szeptember másodikán két szíriai bevándorlókkal teli csónak süllyedt el az Égei-tengeren Törökország és a görög Kosz-sziget között. Az egyik felborult csónakban utazott a hároméves Aylan Kurdi is. Halálából leginkább a migránssimogatók profitáltak, hiszen talán kedvenc propagandaanyagukká vált a parton fekvő élettelen gyermek testének mutogatása, kifacsart logikával bizonyítandó, hogy az életterét még féltő gonosz fehér ember bűne a kisgyermek halála is. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy inkább a vén kontinenst betolakodókkal elárasztani kívánók zászlóshajója kapott léket, hiszen - mint az alábbiakból kiderül -, a kisfiú embercsempész apja vezette a csónakot, ráadásul tökrészegen.
Nem elhanyagolható tények, hiszen konkrétan emiatt az eset miatt szólította fel az ENSZ menekültügyi főbiztosa az Európai Unió tagországait legalább 200 ezer betolakodó végleges letelepítésére, erre hivatkozva találta azt állítani az EP-elnök Martin Schulz, hogy a "menekültek" azért Európába jöttek, mert az európai értékeket osztják, a franciák migránsügyi álláspontját pedig radikálisan változtatta meg az esemény (pontosabban a hatásvadász kép és keletkezésének hamis magyarázata), ott ugyanis a közvélemény már egyenesen támogatja a migránsok befogadását. Alább az Il Giornale cikke, olvasónk tolmácsolásában.
„Ő vezette a motorcsónakot” - Újabb árnyék vetült Aylan apjára
Azok után, hogy „részegnek” nevezték, egy vele utazó bevándorló szerint ő vezette a csónakot, ami felborult.
Ezt állítja az Eufrátesz nevű arab televízió által megszólaltatott Zainab Abbas, aki elmondta, hogyan látta a drámai balesetet, mely a kis Aylan halálához vezetett, akinek a fényképe megrázta a világot, és talán Európa hozzáállását is megváltoztatta a bevándorlással kapcsolatban.

„Abdullah Kurdi, a kisfiú apja vezette a csónakot” – hangzik a kemény vád, mely hozzáadódik Aylan nagynénjének vádjához, mely szerint az apa az út során részeg volt.
A Tgcom24 jelentése szerint Zainabbal együtt utazott a férje és három gyermekük is, de ötük közül csak hárman érkeztek meg a görög partokhoz, két gyerek, a nyolcéves Haidra és a 12 éves Zainab Aylanhoz hasonlóan meghaltak a hajótörés során. Abdullah szerint a balesetet néhány utas idegessége okozta, akik felálltak, és emiatt a csónak felfordult.
Ugyanakkor Zainab szerint a tragédiáért Abdullah Kurdi, vagyis Aylan apja a felelős. „A közvetítő megnyugtatott, hogy az út biztonságos lesz – nyilatkozta az arab tévéállomásnak –, mivel maga a hajó kapitánya is magával hozza a feleségét és két kisgyerekét”. Hozzátette továbbá, hogy a férje arra kérte Abdullahot, ne siessen, különben felborulhatnak. Márpedig pontosan ez történt.
(Perge Ottó - Il Giornale nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready