Az 52 éves Oszama Abdel-Muhszen Algadab már Németországban van a fiával, onnan adott interjút a brit The Daily Mailnek.
Zoom
Oszama civilben
A négygyerekes apa elmondta a lapnak, hogy 12 napos, fárasztó út után érkeztek a szerb–magyar határra a hétéves Zaiddal.
"Több ezer ember szorongott egy aprócska területen, és nem engedtek minket tovább – mesélte. – Az emberek kezdték elveszíteni a türelmüket, és tovább akartak indulni a tíz kilométerre lévő határra. Ott rendőrök igyekeztek megállítani az embereket."
Algadab elmondta, hogy hatalmas volt a káosz. "Az emberek lökdösődni kezdtek. Nem tudtam, honnan jött a lökés, nem tudtam, hogy rendőr volt-e, vagy operatőr. Csak annyit éreztem, hogy a földre zuhanok."
Zoom
Petrától aligha jött bármiféle lökés
A férfi később látott egy felvételt, melyből azt olvasta ki, hogy László Petra gáncsolta el őket.
Zoom
"Hogyan tudnék megbocsátani neki?" – mondta az újságnak. A fiával együtt mindketten zúzódásokat szenvedtek az eséstől.
Elmondta azt is, hogy korábban Szerbiában is elgáncsolta a fiát egy rendőr, de "az nem volt annyira durva, mint a magyar operatőr tette". A kisfiú azonban akkor is elesett, ezért is cipelte a magyar határnál.
"A fiam halálra volt rémülve, hangosan zokogott, én pedig miatta rettegtem" – mondta. Az apa az állán, fia a lábán és az állán szenvedett zúzódásokat. A gyerek később hányni is kezdett az átélt sokk miatt – sajnáltatja a brit lap a dzsihadista határsértőt.
László Petra később azt állította: azt hitte, meg fogják támadni – emlékeztetett a Daily Mail. "Az embereknek eszük ágában sem volt megtámadni az újságírókat, akik nagyon kedvesek voltak a menekültekhez" – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Oszama Abdel-Muhszen Algadab, aki soha életében nem gondolt senki megtámadására, ahogy maga az Iszlám Állam is a földre szállt békegalamb.
Zoom
Ilyen, amikor nem menekültet játszik
Korábban ugyanis hírül adtuk, hogy jámbor lelkületű Oszama Abdel-Muhszen Algadab (Oszámá el-'Ábd el-Mohszen) "szent háborút vívó harcosoknak" nevezte és tömjénezte az Iszlám Állam mészárosait.
Zoom
"Szent háborút vívó harcosoknak" nevezte az Iszlám Állam terroristáit
László Petra újabb levélben kért bocsánatot
Az N1TV korábbi operatőre szombaton újabb levelet juttatott el az MNO-hoz, melyben a korábbi sajnálkozását "még pontosabban kifejezi" - példátlan meghurcolása közepette ugyanis úgy gondolhatta (sajnos tévesen), hogy a közös gyökerű talmudista és dzsihadista gyűlölködők képesek és hajlandók a megbocsátásra:
Nehéz pontosan fogalmazni egy olyan helyzetben, amikor egy ember egész eddigi élete dől romba.
Úgy gondoltam, hogy a »sajnálom és megbántam« világos megfogalmazása annak, amit most érzek egy öntudatlan, félelem szülte pánikreakció miatt.
De talán ez még pontosabban kifejezi azt, amit most érzek: ŐSZINTÉN BOCSÁNATOT KÉREK A TÖRTÉNTEK MIATT AZ ÉRINTETTEKTŐL!
László Petra
(Kuruc.info - Origó - MNO nyomán)
Frissítés: mint láthattuk, a terroristaszimpatizáns lökésről beszél. Korábban gáncsolásról volt szó. Az alábbi videóból pedig a lassításnak és a ráközelítésnek köszönhetően kiderül, szó van-e bármelyikről:
Kapcsolódó: