Bezár!
2020. október 21., szerda, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bajban a lengyel kormánypárt: hívei a zsidó szabadkőművesség felszámolását követelték egy transzparensen

Reklám

A legutóbbi lengyelországi parlamenti választásokon a Jarosław Kaczyński vezette Jog és Igazságosság Pártja (PiS) kiütéses győzelmet aratott a mindenféle „lengyel” posztkommunista, balos és álliberális pártok fölött. Kaczyński nemzeti és keresztény pártja abszolút többséget élvez a Szejmben. A kormányzópárt hívei azonban nagy bűnt követtek el: hatalmas transzparensen azt állították, hogy a zsidó szabadkőművesek veszélyt jelentenek a lengyelekre, s ezért még a felszámolásukat is követelték – olvasható az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma című izraeli hírportálon.
Zoom
A kifogásolt transzparens Varsóban
Kíváncsiak vagyunk, hogy mikor és mennyire megalázkodva kér bocsánatot a zsidóktól a PiS októberi választási győzelme után hivatalába nemrégiben beiktatott Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, vagy netán a kormányzó Jog és Igazságosság Párt elnöke, Jarosław Kaczyński.
Zoom
Jarosław Kaczyński, a PiS kormányzópárt elnöke
De nézzük, végül is mi is történt, amiért Izrael és a világ zsidósága mindenképpen elégtételt követel a lengyel kormányzópárt legfelsőbb vezetésétől!
Vasárnap a Jog és Igazságosság Párt hívei a varsói Három kereszt teréről kiindulva vonulásos tüntetést tartottak. A felvonulók egyik nagyméretű transzparensén ez volt olvasható: „Követeljük a kormánytól a zsidó szabadkőművesek tevékenységének felszámolását Lengyelországban, mert ez a tevékenység fenyegetést jelent a lengyelekre!”
A Likud-kormány által működtetett izraeli hírportál szerint a varsói tüntetés kiindulópontjául szolgáló Három kereszt téren megvilágított másik óriástranszparens fölirata is súlyos antiszemita üzenetet közvetített: „Őrizzük meg a Jog és Igazságosság eredeti értékeit!” (Hogy ebben mi az antiszemitizmus, azt olvasóink dús fantáziájára bízzuk – H. J.)
Az izraeli hírportál azt is nehezményezi, hogy a lengyel sajtó egyáltalán nem figyelt föl a fentebb említett antiszemita feliratokra, nem ítélte el azokat. (Ismerve a magyarországi sajtó elkötelezettségét, nyugodtan állíthatjuk, hogy nálunk ilyesmi nem fordulhatna elő – H. J.) Ezért aztán a varsói izraeli nagykövetség volt kénytelen erélyesen tiltakozni.
Miháél Sobelman, a zsidó nagykövetség sajtószóvivője a következő szövegű levelet írta Tomasz Sakiewicznek, a Gazeta Polska (Lengyel Újság) című lap főszerkesztőjének: „Ezek a súlyos megnyilvánulások emlékeztetnek engem 1968 márciusára. De nem csak engem, hanem Izrael többi lakosát, de másokat is. Valószínűleg egyetért velem abban, hogy (az említett feliratokat magasba emelők) jóval nagyobb fenyegetést jelentenek Lengyelország jó hírnevére a nagyvilágban, mint az itt maradt maroknyi zsidóra” - írta a varsói izraeli nagykövetség sajtófelelőse.
Zoom
Miháél Sobelman, a tiltakozó izraeli sajtószóvivő
Hering J. - Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready