Táskás, fáradt szemek, szakáll és torzonborz haj: így néz ki Salah Abdeslam azon a fotón, amely elvileg a börtönből szivárgott ki, és az egyik belgiumi flamand lap tette közzé kedden.
Salah Abdeslamot a november 13-i párizsi terrortámadás főszervezőjeként emlegetik. A franciaországi merényletek után hónapokig bujdosott, végül március 18-án kapták el Brüsszel Molenbeek negyedében. A kommandósok lábon lőtték. Később Brugge-be vitték, ott tartják fogva addig, amíg kiadják Franciaországnak.
Testvére korábban azt állította róla, hogy megbánta, amit tett, és együttműködik a hatóságokkal. Abdeslam is ott volt Párizsban a terrortámadáskor, de ő végül nem robbantotta fel magát.
A Het Nieuwsblad című belgiumi flamand napilap kedden tette közzé friss fotót Abdeslamról. Valószínűleg ez az első kép róla az elfogása óta, amely nyilvánosságra került.
A médiában eddig többnyire egy olyan fotót lehetett látni róla, amelyen viszonylag rendezett a külseje. A börtönképen viszont óriási a kontraszt: megtörtnek, fáradtnak és ápolatlannak tűnik.
A cikkben azt írják börtönforrásokra hivatkozva, hogy a terrorista „mintarab”, és óránként nyolcszor ellenőrzik – így próbálják megakadályozni, hogy kárt tegyen magában.
(HVG)