Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 Százharmincegy újmigráns nem kopogtatott illedelmesen a hét végén07:31 Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős06:57 Még mindig rejtély, hogy mi pusztítja az elefántokat Botswanában22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Sarrazin: Merkel nem német érdeket képvisel; a "menekültek" száma húsz év alatt megötszöröződik

Reklám

Merkel nem a német érdekeket képviseli - mutat rá az egyik legismertebb német közíró, Thilo Sarrazin, akinek új könyvéből a Bild című német lap ismertetett részleteket szerdai számában.

Angela Merkel a tömegesen érkező menedékkérők regisztrációját és elhelyzését állította a közéleti viták középpontjába, amikor kiadta a Megoldjuk! (Wir schaffen das!) jelszót, és ezzel elterelte a figyelmet a sokkal fontosabb kérdésekről, mindenekelőtt arról, hogy "mennyire jók (vagy rosszak)" az érkezők társadalmi, kulturális és munkaerőpiaci beilleszkedési kilátásai, és arról, hogy miként lehet megakadályozni, illetve korlátozni az újabb áradatokat, és milyen következményekkel járhat, ha ez nem sikerül - fejtette ki Thilo Sarrazin a Vágyvezérelt gondolkodás - Európa, valuta, bevándorlás, avagy miért vall kudarcot a politika oly gyakran című munkájában.
Hozzátette, hogy a "menekültek" döntő többsége muzulmán, és olyan afrikai vagy közel-keleti országból érkezik, ahol alacsony az oktatás színvonala, "kognitív profiljuk" pedig a már Európában élő muzulmán bevándorlókéra hasonlít.
Így feltételezhető, hogy az oktatási rendszerben nyújtott teljesítményüket, munkaerőpiaci integrációjukat, a bűnözési hajlamot és a szélsőséges nézetrendszerek iránti fogékonyságot tekintve is hasonló fejlődési pályát futnak be - írta.
Kiemelte, hogy saját modellszámításai alapján számuk a családegyesítési szabályok és a demográfiai, családtervezési jellegzetességek következtében húsz év alatt megötszöröződik.
Mindez azt mutatja - hangsúlyozta Thilo Sarrazin -, hogy "kultúránk és társadalmunk fennmaradásáról döntő, létfontosságú kérdés a határok fölötti ellenőrzés visszaszerzése, legyen az Németország vagy a schengeni övezet határa".
A német politika azonban elhanyagolja vezetői feladatát, helyette a széplelkek és a média kegyeit keresi, mint Sigmar Gabriel alkancellár, vagy a "ma Németországban élő emberek konkrét érdekeitől teljes mértékben elszakadt" politikát követ, mint Angela Merkel - vélekedett Thilo Sarrazin.
Hozzátette: meglehet, hogy a kancellár "internacionalista" szemlélete a világ dolgainak jobbra fordítására irányul, de alig veszi figyelembe Európa érdekeit, és egyáltalán nem veszi figyelembe a németeknek a nemzetük jövője, életkörnyezetük és kulturális önazonosságuk védelme iránti érdekeit.
A 71 éves közíró a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagja, 2002-től 2009-ig a berlini tartományi kormány (szenátus) pénzügyekért felelős tagja (szenátora) volt, 2009-2010-ben Berlint képviselte a német nemzeti bank (Bundesbank) igazgatótanácsában. Nézetei miatt az SPD egyik berlini szervezete kezdeményezte kizárását a pártból. A kezdeményezés nem járt sikerrel.
Eddigi legismertebb, Németország felszámolja magát című 2010-es könyvében kifejtette, hogy az arab és török bevándorlók értelmi képességei elmaradnak a németeké mögött, és mivel szaporodási rátájuk jóval meghaladja a bennszülöttekét, néhány évtizeden belül ők alkotják majd a többséget, és Németország menthetetlenül elbutul.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready