2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:32 Változóban a magyarok vásárlási szokásai07:18 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)06:55 Példátlan légszennyezést okoztak a bozóttüzek Sydneyben22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

A berlini kultúrák karneválján is bemutatták a sajátjukat a Merkel-vendégek

Reklám

A német városokban szilveszterkor elkövetett csoportos szexuális zaklatásokhoz és rablásokhoz hasonló esetek történtek a hét végén Berlinben a kultúrák karneválján - jelentette hétfőn a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság.

Az adó beszámolója szerint eddig három nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt. A rendőrség arra kéri az esetleges további sértetteket, hogy jelentkezzenek. Az első eset szombaton történt, a két áldozatot egy nagyobb csoport férfi körülvette és zaklatta, molesztálták őket, és egyiküktől elvették mobiltelefonját. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a csoport feloszlott, de három feltételezett elkövetőt - két török származású férfit és egy hontalan "menekültet" - sikerült elfogni, az áldozat pedig visszakapta mobiltelefonját.
A másik eset pénteken történt, a 16 éves áldozatot egy csoport férfi körbevette és zaklatta. Megpróbált kiszabadulni támadói gyűrűjéből, de nem sikerült, csak akkor, amikor egy férfi a segítségére sietett, és megfenyegette a támadókat, hogy kihívja a rendőrséget. Az RBB szerint erről az esetről csak hétfőn szerzett tudomást a rendőrség, miután az áldozat a támadásról beszámolt az édesanyjának, aki feljelentést tett.
A Bild című lap az online kiadásában hétfőn azt írta, hogy szemtanúk szerint további csoportos szexuális zaklatások, rablások is történhettek a karneválon.
A berlini rendőrség szerint a kultúrák karneválján nagyjából 650 ezer ember vett részt, és a rendezvény viszonylag békés volt, nagyobb rendbontás nem történt. A szilveszteri támadásokhoz hasonló esetek tömegrendezvények nélkül is előfordulnak, számuk emelkedik.
Frissítés: "rátáncolás", "délies kinézetű emberek"
Legkevesebb nyolc esetben történt szexuális zaklatás Berlinben a hét végén a kultúrák karneválján a német főváros rendőrségének kedden megjelent adatai szerint.
Keddig nyolc nő jelentkezett a berlini rendőrségnél azzal, hogy szexuális kényszerítés áldozata lett a négynapos karnevál alatt. Elmondásuk alapján csoportosan támadtak rájuk, az elkövetők "délies kinézetű" fiatalemberek voltak.
A szexuális zaklatásokkal kapcsolatban 4 embert vettek őrizetbe, köztük két 14 éves és egy 17 éves "fiút". Ők Berlinben születtek (ennyit a sikeres integrációról), ketten török származásúak, a harmadik libanoni származású. A negyedik egy 40 éves török férfi.
A zaklatások többsége egy viszonylag új típusú bűncselekmény, az úgynevezett rátáncolás (Antanzen - örömittas táncnak, mulatozásnak álcázott csoportos utcai zsebtolvajlás, az elkövetők jellemzően észak-afrikai "fiatalok") elkövetése közben történt.
A rátáncolásos esetekkel kapcsolatban eddig 12 feltételezett elkövető ellen indítottak eljárást, és 7 embert előzetes letartóztatásba helyeztek. A Der Tagesspiegel című berlini lap összesítése szerint 3 tunéziai, 2 marokkói és egy-egy líbiai és algériai személyről van szó. Ők a rendőrség adatai alapján pénzt és mobiltelefonokat loptak, szexuális zaklatást nem követtek el.
Frank Henkel berlini belügyi szenátor - a tartományi rangú város kormányának (szenátus) tagja - kedden elítélte a támadásokat. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa közleményében kiemelte, hogy a "megalázó" és a nők megvetését kifejező támadások közepette "szerencsére voltak emberek, akik civil kurázsiról tettek tanúbizonyságot", a rendőrség pedig "jelen volt, és határozottan fellépett".
Hozzátette, hogy a rendőrség áprilisban külön nyomozócsoportot alakított a rátáncolásos esetek feltárására.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready