A calais-i szociális munkások és önkéntesek egy része azért vállalta a munkát, hogy migránsokkal szexelhessen – írja a Daily Mail egy közösségi oldalon kitálaló informátorra hivatkozva.
A vádak nyomán komoly vita alakult ki a Facebookon, a témával kapcsolatos posztok alatt. Az önkéntesek nagy része felháborodott, de az ocsmány cselekedetek bírálata helyett az állítások nyilvánosságra kerülésével kapcsolatos aggodalmaikat fejezték ki.
A történetek kiszivárogtatója szerint vannak olyan önkéntesek, akik prostituáltként dolgoznak, de egyesek egyszerűen kedvtelésből fekszenek össze migránsokkal.
Zoom
Az önkéntesek korábban is panaszkodtak arra, hogy egyes munkatársaik úgy kezelik a tábort, mint valami "mindenki mindenkivel fesztivált" és, hogy képtelenek "a nadrágjukban tartani a micsodájukat".
A vádak eredetileg a People to People Solidarity Facebook-csoport oldalán láttak napvilágot, ám nem sokkal később az oldalt megszüntették.
Fajgyalázás a négyzeten
A vádak szerint főleg a női önkéntesek voltak hajlandóak üzekedni a férfi bevándorlókkal.
Az eredeti bejegyzésben azt írta az esetet kiszivárogtató személy, hogy "hallottam olyan kiskorú fiúkról, akik önkéntesekkel szexeltek. Hallottam olyanról is, hogy prostituáltakkal létesítettek szexuális kapcsolatot egyes menekültek. Olyan is előfordult, hogy az önkéntesek naponta több partnerrel is elmentek, majd másnap ezt megismételték. Tudom, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa".
Az önkéntesek persze inkább a kiszivárogtatót vették elő, amiért egy nyitott csoportban vitatja meg ezt a témát.
Zoom
Calais az egzotikumra vágyó ringyók Mekkája
A történetben az volt az igazán súlyos fordulat, amikor az egyik önkéntes megvédte a kiszivárogtatót: "mindig is nagyon bosszantónak találtam, hogy jobban aggódunk a saját hírnevünk miatt, mint a szexuális molesztálások miatt."
Vadakkal hemperegni "természetes dolog"
Az Independent című brit lap által megkérdezett önkéntesek szerint a szexuális kapcsolat a migránsok és az önkéntesek között "természetes dolog", de voltak olyanok is, akik szerint ez már túlmegy azon a bizonyos határon.
Az UNHCR – az ENSZ menekültügyi szervezete – szerint a táboraikban zéró tolerancia van a szociális munkások és a "menekültek" közötti szexet illetően.
Zoom
A lényeget már úgyis tudják
A Calais-ban tevékenykedő önkéntes csoportok között vannak olyanok, amelyek ezt nem tartják tiszteletben: ők úgynevezett "független önkéntesek", akik semmilyen segélyszervezethez nem tartoznak.
"Az a helyzet, hogy ez nem egy hivatalos menekülttábor, hanem egy illegális telep. Nincs semmi jogalapunk arra, hogy kikényszerítsük bárki távozását. Ez a probléma" – mondta Clare Mosely, a Care4Calais segélyszervezet alapítója az Independentnek.
A szervezetben szintén zéró tolerancia van érvényben az önkéntesek és a telep lakói közötti testi kapcsolatot illetően, de mint látjuk, nagyüzemben megy a fajgyalázás.
(Daily Mail - 888 nyomán)