Az izraeli megszállók ma reggel a ciszjordániai Náblusz városától délre szitává lőttek egy állítólag kést rántó palesztin fiatalembert. A Zá’átárá nevű közúti katonai ellenőrzőpont előtt a palesztin kiugrott az autójából, és - az izraeli katonai szóvivő szerint - késsel a kezében „megrohamozta” a fegyvereseket. Mindenesetre a határrendőrök azonnal tüzet nyitottak a palesztin férfira, aki a helyszínen, néhány másodperc múlva életét vesztette - olvasható a Szafá palesztin hírportálon és az izraeli Válláh!Hádásot hírportálon. A Röszke melletti határszakaszon tavaly magyar rendőröket támadtak meg közel-keleti fiatal férfiak, s egyikük elítélése ellen az elmúlt napokban „magyarok” tüntettek. Össze lehet hasonlítani a Náblusz és a Röszke mellett történt eseményeket.
Zoom
A megszállók nem haboznak (fotó: az Izraeli Rendőrség Szóvivő Osztálya)
A ciszjordániai Náblusz városától délre az izraeli hadsereg, pontosabban a kötelékébe tartozó határrendőrség által működtetett Zá’tárá nevű útellenőrző-ponton ma reggel a megszálló zsidó fegyveresek agyonlőttek egy fiatal palesztin férfit. Az izraeli hadsereg szóvivőjének verziója szerint a palesztin férfi az útellenőrző pont előtt kiszállt egy személyautóból, kést rántott, majd „megrohamozta” a fegyveres határrendőröket. (Az egyik fényképünkön a szitává lőtt holttest közvetlenül a szintén kilyuggatott, az úton keresztben álló személygépkocsi mellett látható – H. J.) A szóvivő szerint a megszálló fegyveresek csak az ilyenkor szokásos felszólítás után nyitottak tüzet a palesztinra. A férfi halála néhány másodperccel később bekövetkezett.
Zoom
A saját szülőföldjén leterített palesztin (fotó: Szafá)
A megszállt Ciszjordániában ma reggel történt esetet ajánljuk szíves figyelmükbe a vasárnap Budapesten – s korábban a szegedi bíróság épülete előtt is – lezajlott tüntetésen részt vevő, a Röszkénél határt védő magyar rendőröket megtámadó, társait szintén támadásra hergelő szíriai Áhmád elítélése ellen tiltakozóknak. Még világosabban és érthetőbben: ma reggel egy palesztin „Áhmád” (és nem Ahmed, mert ez az eredetileg arab név török változata – H. J.) a saját hazájában támadt a szülőföldjét a nemzetközi jognak fittyet hányva megszálló izraeli határrendőrökre. A világ legerkölcsösebb hadseregének harcosai azonban habozás nélkül szitává lőtték.
Zoom
A palesztin iratait vizsgálják (fotó: El-Fádzsr TV)
A palesztin „Áhmád” tehát nem egy másik ország határát védő rendőrökre támadt, nem kontinenshódításra indult, s uszított másokat is a támadásra, hanem a saját, megszállt, telepesek százezreivel elzsidósító szülőföldjét próbálta megvédeni. Ez a lényegi különbség a palesztin és a szíriai Áhmád között.
Zoom
A "másik Ahmad" közelebbről
Hering J. – Kuruc.info