2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...12:18 "Gyorsan megoldom a problémákat" - Trump a katonaságot is bevetné az őrjöngő-fosztogató négerek ellen11:47 Oltóanyag tesztelésébe kezd az orosz hadsereg
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trumpnál sem az számít, mit mond: az oroszokkal békülést ígért, Kínát szidta - előbbivel rossz, utóbbival jó a viszony

Reklám

A Hszi Csin-ping kínai államfővel folytatott megbeszélései végeztével az amerikai elnök azt hangsúlyozta, hogy "fantasztikus az előrehaladás az amerikai-kínai viszonyban". Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter bejelentette: száznapos tervben állapodtak meg a kínai féllel.
Zoom
Donald Trump amerikai (b) és Hszi Csin-ping kínai elnök Trump Palm Beach-i birtokán, Mar-a-Lagóban 2017. április 7-én
Donald Trump pénteken kiemelte, hogy Hszi elnök és ő “sok problémán felülkerekedtek”. A másfélnapos floridai csúcsértekezlet után – amelyet beárnyékolt az Egyesült Államok csapásmérése Szíriára és az ezt követő vita és állásfoglalások sora – az amerikai és a kínai fél is elégedetten nyilatkozott. Elemzők fel is figyeltek rá: eltűnt Donald Trumpnak a Kínával kapcsolatos korábbi megnyilvánulásaiban tapasztalt érdes stílusa.
Közös sajtóértekezletet nem tartott a két elnök, de a pénteki tárgyalások rövid szünetében az újságírók kérdezhették őket. Trump elnök leszögezte: “fantasztikus előrehaladást értünk el Kínával ápolt kapcsolatainkban”, majd hozzátette, hogy további előrelépésre számít.
Kiemelte azt is, hogy szerinte “sok, potenciálisan súlyos gond megoldódik majd”. Bár azt nem részletezte, hogy milyen súlyos gondokról vagy az amerikai-kínai gazdasági kapcsolatokat megterhelő problémák megoldódásáról van szó.
Hszi Csin-ping elnök szintén derülátón nyilatkozott. “Egymás mélyebb megértésére törekedtünk, és megalapoztuk a bizalmat, amely elengedhetetlen a működőképes kapcsolatokhoz és a barátsághoz” – fogalmazott a kínai politikus. Hitet tett amellett, hogy a továbbiakban is állandó módot találnak a baráti viszony kiépítésére.
“A világ békéjének és stabilitásának érdekében eleget teszünk majd a történelmi felelősségünk támasztotta elvárásoknak” – hangsúlyozta. Trump közölte: “száz százalékig egyetért”.
"Barátságos, őszinte légkör"
Rex Tillerson amerikai külügyminiszter kiemelte: a két elnök tárgyalásai kifejezetten oldott, őszinte és barátságos légkörben zajlottak, és mindketten egyetértettek, hogy erősítsék együttműködésüket annak érdekében, hogy rábírják Észak-Koreát atomprogramja visszafogására.
Az amerikai diplomácia vezetője szerint Hszi Csin-ping egyetértett Donald Trumppal abban is, hogy nukleáris programjával Észak-Korea nagyon komolyan veendő szakaszba érkezett. Tillerson elmondta, hogy Trump elnök felvetette a nemzetközi normák betartásának fontosságát a Dél-kínai- és a Kelet-kínai-tengeren, és szóba hozta komoly aggodalmait is a kínai ipari és agrárpolitika amerikai munkahelyekre gyakorolt hatásairól.
Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter arról tájékoztatta az újságírókat, hogy kínai partnereivel átfogó gazdasági tárgyalásokat kezdett, a kereskedelmi tárca irányítója, Wilbur Ross pedig a tárgyalások legjelentősebb eredményének nevezte, hogy száznapos közös tervet dolgoztak ki a gazdasági, kereskedelmi nézetkülönbségek megvitatására. A közös terv célkitűzése, hogy növelje az Egyesült Államok Kínába irányuló exportját és csökkentse az amerikai kereskedelmi deficitet.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready