Újra módosított véleményén Donald Trump a múlt hétvégi charlottesville-i, halálos áldozattal is járó tüntetésekkel kapcsolatosan. Az amerikai elnök szerint a tüntetésen részt vevők többsége csak a tábornok lebontásra váró szobrát akarta megvédeni.

Trump a tragédia másnapján azt mondta, mindkét oldal felelős a charlottesville-i erőszakért, a tüntetők és az ellentüntetők is. Hétfőn megváltoztatta álláspontját, és elítélte a támadást, kedden azonban visszatért eredeti kijelentéséhez, hogy mindenki hibás volt, és hozzátette azt is, hogy szélsőségesek jelen sem voltak az összecsapásokkor.
"Egyikük sem volt neonáci, higgyenek nekem, egyikük sem volt a fehér felsőbbrendűség híve, semmilyen tekintetben. Olyan emberek voltak, akik az ellen tüntettek, hogy Robert E. Lee szobrát el akarják távolítani" – hangsúlyozta az amerikai elnök.
Donald Trump szerint, ha a konföderációs tábornokok szobrait lebontják, mert a rabszolgatartás mellett kiálló dél oldalán harcoltak a polgárháborúban, akkor az úgynevezett államalapítók szobrai is veszélybe kerülnek.
"George Washington rabszolgatartó volt. Az volt? Akkor most George Washington is elveszíti státuszát? Lebontjuk az ő szobrait is? Le fogjuk George Washington szobrait dönteni? És mi a helyzet Thomas Jeffersonnal?” – folytatta Trump, akinek a charlottesville-i tragédia során tett nyilatkozatai pártján belül is kiverték a biztosítékot.
(HírTV nyomán)
Korábban írtuk: