2018. július 20., péntek, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:39 Hatvankilenc gyorshajtót bírságoltak meg egy csütörtöki akció során Veszprém megyében09:58 Líbiai miniszterelnök: nálunk nem csinálnak migránstáborokat, katonai segítség sem jöhet, pénzt adjanak!09:43 Gyerekekkel is kémkednek terroristák és bűnbandák után - most ebben szeretne nagyobb szabadságot a brit kormány08:52 Zivatarokra figyelmeztet az OMSZ08:37 Rosenstein miniszterhelyettes orosz kibertámadásokra számít az őszi amerikai választásokon08:03 Atomerőmű-nézőbe ment két kisrepülőgép, a Gripenek parancsolták ki őket a tiltott légtérből07:39 Kigyulladt kamion okozott több kilométeres torlódást Újhartyánnál07:26 Szavazásokkal zárja nyári munkáját a parlament - a költségvetést is ma fogadják el07:11 Kacsahajó-baleset Missouriban: többen meghaltak, az utasok egy részét búvárok keresik06:54 Trump meghívta Putyint Washingtonba, de megígérte, hogy a legnagyobb ellensége lesz, ha nem sül el jól a barátkozás22:28 Plébános úr, lehet, hogy szerencsésebb lett volna a gázkamrát kihagyni22:20 Bibi magyar barátjának meg kellett tapasztalnia, hogy a legkiválasztottabbakat még a legérzékibb nyelvcsapások sem képesek kielégíteni22:00 A Fradi is jól viselkedett Izraelben, most már igazán erősödhet a forint21:44 99 millió éves kígyó borostyánkőbe zárt maradványait fedezték fel21:05 Tíz buszból egyet adott át az Ikarus Egyedi, az is eltűnt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ferenc pápát aggasztja a migránsáradatot megállítani kívánó AfD előretörése

Ferenc pápa tegnap magánkihallgatáson fogadta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnököt. Az audencia 59 percig tartott, ami az eredetileg tervezett időnek mintegy a duplája. A pápa előhozakodott a legutóbbi németországi Bundestag-választások számára elszomorító eredményével. A szentatyát „természetesen” nem a Die Linke, azaz a Baloldal, vagy a szintén nemzet- és vallásellenes Die Grüne, azaz a Zöldek jelentős számú mandátumszerzése aggasztotta, hanem a nyakló nélküli sáskajárást megfékezni kívánó Alternatíva Németországnak (AfD) egyre növekvő népszerűsége – írja az alaphírt az angol című, de német nyelvű Epoch Times című újság.
Zoom
Frank-Walter Steinmeier és Ferenc pápa tegnap (fotó: Andreas Solaro)
Frank-Walter Steinmeier a vatikánvárosi kihallgatás után elmondta, hogy a szentatya nagyon jól van informálva a németországi választások eredményéről. Ferenc pápa a kihallgatáson Németországról és annak a világban betöltött szerepéről tett fel kérdéseket, illetve arra volt kíváncsi, mi az oka annak, hogy a jobboldali pártok, például Hollandiában, Franciaországban és Németországban a lakosság körében egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. (A német szövetségi elnök válaszát a hivatkozott újság nem közli, ám, ha minket kérdeznek, mi ismerjük a jobboldali pártok előretörésének az okát: a németek, hollandok, franciák és más népek féltik a gyermekeik jövőjét azoktól a sáskahadaktól, amelyeket sajnos a szentatya áldásával, például Angela Merkel, Frank-Walter Steinmeier és bűntársaik rászabadítottak, illetve majd rászabadítanak Európa keresztény országaira – H. J.)
Zoom
Ferenc pápa és Franz-Walter Steinmeier a Vatikánvárosban (fotó: Andreas Solaro)
A magánkihallgatáson Ferenc pápa mindesetre felszólította a német szövetségi elnököt, hogy Berlin továbbra is vállaljon elkötelezettséget a menekültek befogadása terén. Steinmeier elmondta még, hogy a katolikus egyházfő kifejezte elismerését Németországnak a menekültválságban tanúsított kötelezettségvállalása miatt, s egyben azon reményének adott hangot, hogy Németország a jövőben sem fordít hátat a minket továbbra is foglalkoztató menekültproblémának.
H. J. – Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready