2018. április 19., csütörtök, Emma, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:23 Kalifornia a legrosszabb levegőjű amerikai állam12:50 Megkezdődött a szíriaiak hazatelepítése - de persze nem Európából12:16 Iohannis még több jenkit hív az országba az "ellenséges" oroszoktól való félelmében11:30 Hiányzik még néhány tízezer migráns Európából? Merkelre mindig lehet számítani!11:01 Hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet Budaházyék ügyében10:58 A Jobbik felülvizsgálati kérelmet nyújt be az NVB döntésével szemben10:18 Távozott az Országos Bírói Tanács több tagja10:12 Elgázolt, majd cserbenhagyott egy kisfiút és édesanyját - természetes, hogy szabadlábra helyezik10:00 Mirkóczki: "a Vona Gábor okozta űrt egyik napról a másikra senki nem tudja betölteni"09:45 Gyárfás feljelentése vezethette el a rendőröket a hangfelvételig09:17 Venezuela és Spanyolország normalizálja diplomáciai kapcsolatát08:17 A nagyon demokratikus britek eljárást indítottak az orosz RT ellen, mert nem tetszik nekik, amit a tévé sugároz07:38 Kétszámjegyű a növekedés a használtautó-piacon06:50 Berlusconi áll az olasz kormányalakítás útjában06:27 Elindult a NASA "bolygóvadász" űrszondája
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ferenc pápát aggasztja a migránsáradatot megállítani kívánó AfD előretörése

Ferenc pápa tegnap magánkihallgatáson fogadta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnököt. Az audencia 59 percig tartott, ami az eredetileg tervezett időnek mintegy a duplája. A pápa előhozakodott a legutóbbi németországi Bundestag-választások számára elszomorító eredményével. A szentatyát „természetesen” nem a Die Linke, azaz a Baloldal, vagy a szintén nemzet- és vallásellenes Die Grüne, azaz a Zöldek jelentős számú mandátumszerzése aggasztotta, hanem a nyakló nélküli sáskajárást megfékezni kívánó Alternatíva Németországnak (AfD) egyre növekvő népszerűsége – írja az alaphírt az angol című, de német nyelvű Epoch Times című újság.
Zoom
Frank-Walter Steinmeier és Ferenc pápa tegnap (fotó: Andreas Solaro)
Frank-Walter Steinmeier a vatikánvárosi kihallgatás után elmondta, hogy a szentatya nagyon jól van informálva a németországi választások eredményéről. Ferenc pápa a kihallgatáson Németországról és annak a világban betöltött szerepéről tett fel kérdéseket, illetve arra volt kíváncsi, mi az oka annak, hogy a jobboldali pártok, például Hollandiában, Franciaországban és Németországban a lakosság körében egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. (A német szövetségi elnök válaszát a hivatkozott újság nem közli, ám, ha minket kérdeznek, mi ismerjük a jobboldali pártok előretörésének az okát: a németek, hollandok, franciák és más népek féltik a gyermekeik jövőjét azoktól a sáskahadaktól, amelyeket sajnos a szentatya áldásával, például Angela Merkel, Frank-Walter Steinmeier és bűntársaik rászabadítottak, illetve majd rászabadítanak Európa keresztény országaira – H. J.)
Zoom
Ferenc pápa és Franz-Walter Steinmeier a Vatikánvárosban (fotó: Andreas Solaro)
A magánkihallgatáson Ferenc pápa mindesetre felszólította a német szövetségi elnököt, hogy Berlin továbbra is vállaljon elkötelezettséget a menekültek befogadása terén. Steinmeier elmondta még, hogy a katolikus egyházfő kifejezte elismerését Németországnak a menekültválságban tanúsított kötelezettségvállalása miatt, s egyben azon reményének adott hangot, hogy Németország a jövőben sem fordít hátat a minket továbbra is foglalkoztató menekültproblémának.
H. J. – Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready