2018. január 24., szerda, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:08 Egyiptomban gondoskodnak arról, hogy ne legyen kihívója az államfőnek21:50 Hűtőkocsis migránsszállítás: "Tegyen úgy a sofőr, mintha nem hallaná a kiabáló embereket!"21:21 Moszkva meghívta az ENSZ BT tagjait a Szíria-konferenciára20:57 Haníje: új palesztin stratégiára van szükség a Jeruzsálem-döntés nyomán20:45 Amerika megint gáztámadást lát Szíriában - de most már "Oroszország a hibás"20:22 Rablás miatt keresi Setét Zoltánt a rendőrség19:48 A közmédia jobban teljesít19:01 Roman Polanskit újabb szexuális támadásokkal vádolják - ezúttal Izraelben18:47 Döntött a magyar hivatal: nem védjegy a Rubik-kocka18:34 Munkabeszüntetés a hatvani Boschnál18:13 Trump alelnöke folytatja a pofátlankodást: "Jeruzsálem fővárosi státusza közelebb visz a békéhez"17:44 Kitörés Emléktúra 201817:32 Az egészségügyről konferenciáztak17:09 Puigdemont azt mondja, a nagy többség őt támogatja az elnökségre16:16 Terroristáknak kikiáltva - a Budaházy-ügy eddig ismeretlen vádlottjai
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ferenc pápát aggasztja a migránsáradatot megállítani kívánó AfD előretörése

Ferenc pápa tegnap magánkihallgatáson fogadta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnököt. Az audencia 59 percig tartott, ami az eredetileg tervezett időnek mintegy a duplája. A pápa előhozakodott a legutóbbi németországi Bundestag-választások számára elszomorító eredményével. A szentatyát „természetesen” nem a Die Linke, azaz a Baloldal, vagy a szintén nemzet- és vallásellenes Die Grüne, azaz a Zöldek jelentős számú mandátumszerzése aggasztotta, hanem a nyakló nélküli sáskajárást megfékezni kívánó Alternatíva Németországnak (AfD) egyre növekvő népszerűsége – írja az alaphírt az angol című, de német nyelvű Epoch Times című újság.
Zoom
Frank-Walter Steinmeier és Ferenc pápa tegnap (fotó: Andreas Solaro)
Frank-Walter Steinmeier a vatikánvárosi kihallgatás után elmondta, hogy a szentatya nagyon jól van informálva a németországi választások eredményéről. Ferenc pápa a kihallgatáson Németországról és annak a világban betöltött szerepéről tett fel kérdéseket, illetve arra volt kíváncsi, mi az oka annak, hogy a jobboldali pártok, például Hollandiában, Franciaországban és Németországban a lakosság körében egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. (A német szövetségi elnök válaszát a hivatkozott újság nem közli, ám, ha minket kérdeznek, mi ismerjük a jobboldali pártok előretörésének az okát: a németek, hollandok, franciák és más népek féltik a gyermekeik jövőjét azoktól a sáskahadaktól, amelyeket sajnos a szentatya áldásával, például Angela Merkel, Frank-Walter Steinmeier és bűntársaik rászabadítottak, illetve majd rászabadítanak Európa keresztény országaira – H. J.)
Zoom
Ferenc pápa és Franz-Walter Steinmeier a Vatikánvárosban (fotó: Andreas Solaro)
A magánkihallgatáson Ferenc pápa mindesetre felszólította a német szövetségi elnököt, hogy Berlin továbbra is vállaljon elkötelezettséget a menekültek befogadása terén. Steinmeier elmondta még, hogy a katolikus egyházfő kifejezte elismerését Németországnak a menekültválságban tanúsított kötelezettségvállalása miatt, s egyben azon reményének adott hangot, hogy Németország a jövőben sem fordít hátat a minket továbbra is foglalkoztató menekültproblémának.
H. J. – Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready