Ferenc pápa tegnap magánkihallgatáson fogadta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnököt. Az audencia 59 percig tartott, ami az eredetileg tervezett időnek mintegy a duplája. A pápa előhozakodott a legutóbbi németországi Bundestag-választások számára elszomorító eredményével. A szentatyát „természetesen” nem a Die Linke, azaz a Baloldal, vagy a szintén nemzet- és vallásellenes Die Grüne, azaz a Zöldek jelentős számú mandátumszerzése aggasztotta, hanem a nyakló nélküli sáskajárást megfékezni kívánó Alternatíva Németországnak (AfD) egyre növekvő népszerűsége – írja az alaphírt az angol című, de német nyelvű Epoch Times című újság.
Zoom
Frank-Walter Steinmeier és Ferenc pápa tegnap (fotó: Andreas Solaro)
Frank-Walter Steinmeier a vatikánvárosi kihallgatás után elmondta, hogy a szentatya nagyon jól van informálva a németországi választások eredményéről. Ferenc pápa a kihallgatáson Németországról és annak a világban betöltött szerepéről tett fel kérdéseket, illetve arra volt kíváncsi, mi az oka annak, hogy a jobboldali pártok, például Hollandiában, Franciaországban és Németországban a lakosság körében egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. (A német szövetségi elnök válaszát a hivatkozott újság nem közli, ám, ha minket kérdeznek, mi ismerjük a jobboldali pártok előretörésének az okát: a németek, hollandok, franciák és más népek féltik a gyermekeik jövőjét azoktól a sáskahadaktól, amelyeket sajnos a szentatya áldásával, például Angela Merkel, Frank-Walter Steinmeier és bűntársaik rászabadítottak, illetve majd rászabadítanak Európa keresztény országaira – H. J.)
Zoom
Ferenc pápa és Franz-Walter Steinmeier a Vatikánvárosban (fotó: Andreas Solaro)
A magánkihallgatáson Ferenc pápa mindesetre felszólította a német szövetségi elnököt, hogy Berlin továbbra is vállaljon elkötelezettséget a menekültek befogadása terén. Steinmeier elmondta még, hogy a katolikus egyházfő kifejezte elismerését Németországnak a menekültválságban tanúsított kötelezettségvállalása miatt, s egyben azon reményének adott hangot, hogy Németország a jövőben sem fordít hátat a minket továbbra is foglalkoztató menekültproblémának.
H. J. – Kuruc.info