A Berliner Zeitung cikke:
A gyilkossági csoport nyomoz
Berlin-Spandau: A 19 éves férfi a Havelbe akarta fojtani a 17 éves lányt
A fiatalember állítólag a folyóba lökte a 17 éves lányt, valamint többször megpróbálta a víz alá nyomni.
Zoom
Egy fiatal 17 éves nő, valamint 19 éves barátja – a B.Z. [Berliner Zeitung] információi szerint egy afgán menedékkérő – közötti párkapcsolati vita kedd [2017. december 19.] délelőtt a spandaui várfalnál, a Havel csak két fokos hideg vizében végződött a férfi számára drámai következményekkel: alámerült, és csak percekkel később tudta a tűzoltóság megmenteni. Azonnal újra kellett éleszteni. További kezelésre kórházba, az intenzívosztályára került.
A lány partra menekült
A lány partra tudott menekülni, és a szádfal egy létráján fel tudott mászni. Kihűléssel került kórházba. Ahogyan a német lány azután a rendőrségnek és a mentőknek beszámolt róla, a barátja egy vita után dühösen a vízbe lökte. Azután utána ugrott, és megpróbálta a víz alá nyomni, hogy megfojtsa.
Ezt a rendőrség egy sajtóközleményben kedd délután megerősítette. Ennek következtében a negyedik gyilkossági csoport vette át a nyomozást. „A férfi gyanúsítottnak számit. Újra kellett éleszteni”, mondta egy rendőrségi szóvivőnő.
Pánik a mentőknél
A B.Z. beszélt a spandaui várfalnál lévő hajó-töltőállomás kútkezelőjével: „Láttam, amint a csuromvizes, megrémült lányt a mentőkocsiba vitték”. Alig egy perccel később pánik tört ki a mentők között.
Visszarohantak a vízhez, keresték a nő barátját. A kútkezelő elmondta: „Akkor éppen egy tolt kötelék akart nálam tankoláshoz kikötni; még éppen át tudtuk irányítani”. Azután jött a vízirendőrség egy csónakja, és a férfit kihúzta a vízből.
(Hidra - Kuruc.info)