2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben18:45 Kurz már nem zárja ki az újabb koalíció lehetőségét az FPÖ-vel18:40 Isonzó emlékére18:28 Merényletet tervezett egy férfi a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen18:15 Összeütközött két német harci repülőgép17:55 Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása Szegeden
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Hiába alapított zsidó tagozatot az AfD, ettől még nem lettek kóserek

Reklám

Múlt vasárnap Wiesbadenben megalapították az Alternatíva Németországért (AfD) párt zsidó szervezetét (JAfD). A Zsidók Központi Tanácsa (ZdJ) és több mint 40 zsidó szervezet tiltakozását fejezte ki; közleményükben azt írják, az AfD rasszista és antiszemita párt, amely „veszélyt jelent a németországi zsidó létre.”
Zoom
Charlotte Knobloch volt ZdJ-elnök a Spiegelnek adott interjújában azt mondta: „Attól, hogy valakinek vannak zsidó barátai, még lehet antiszemita. Ugyanúgy nem jelentenek zsidó párttagok garanciát arra, hogy egy párt nem mutat antiszemita tendenciákat.”
A JAfD jelenleg 24 tagból áll; az AfD taglétszáma 30 200 fő. Az újonnan létrehozott szervezet elnökhelyettese, Wolfgang Fuhl újságírói kérdésre nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a pártból nem zárták ki az antiszemita nézeteket nyíltan terjesztő Wolfgang Gedeont.
Fuhl ugyanakkor védelmébe vette Björn Höckét, aki „180 fokos fordulatot” szeretne az emlékezetpolitikában, és a berlini holokauszt-emlékművet a szégyen emlékművének nevezte. Höcke nemrég támogatólag nyilatkozott a JAfD megalapításáról.
A JAfD-alapítók célja kettős lehet: egyrészt elhárítani a pártról az antiszemitizmus vádját, másrészt megnyerni a németországi zsidó közösség jelentős részét adó orosz hátterű zsidóságot. Utóbbit valószínűsíti, hogy az alapítók között van a rendkívül bizalomgerjesztő tekintetű Dimitri Schulz, aki korábban részt vett az oroszországi hátterű AfD-tagok szervezetének megalapításában is.
Zoom
Schulz zsidóságával kapcsolatban egyébként kételyek merültek fel - jegyzi meg az alapításról hírt adó Szombat. (Mi pedig tudjuk a kommunista tömeggyilkosok kapcsán: ha valaki problémás, akkor gond nélkül "meg lehet fosztani a zsidóságától", hogy a gojok ne tudjanak rá zsidóként hivatkozni... - a szerk.)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready