Húsz "férfit" ítéltek hosszú börtönbüntetésre több mint egy tucat tizenéves lány elleni szexuális erőszak és bántalmazás miatt – jelentették pénteken brit hírügynökségek.
Az ügyek sajtóembargóját az illetékes bíróság Leedsben pénteken oldotta fel, a szóban forgó pakikat az idei évben, több tárgyalás során ítélték némi szabadságvesztésre.
Zoom
Az elítéltek (zárójelben becenevükkel): Amere Singh Dhaliwal (Pretos), Irfan Ahmed (Finny), Zahid Hassan (Little Manny), Mohammed Kammer (Kammy), Raj Singh Barsran (Raj), (bottom row left to right) Mohammed Rizwan Aslam (Big Riz), Abdul Rehman (Beastie), Nahman Mohammed (Dracula), Mansoor Akhtar, (Boy) and Mohammed Irfraz, (Faj) (fotók: West Yorkshire Police)
Zoom
Bűnösnek találták továbbá az alábbi pakikat: Nasarat Hussain (Nurse), Sajid Hussain (Fish), Faisal Nadeem (Chiller), Mohammed Azeem (Mosabella), Wiqas Mahmud (Vic), Manzoor Hassan (Big Manny), Niaz Ahmed (Shaq), Mohammed Imran Ibrar (Bully), Asif Bashir (Junior) and Mohammed Akram (Kid) (fotók: West Yorkshire Police)
Az elítéltek egy huddersfieldben garázdálkodó banda tagjai voltak, a BBC brit műsorszóró tudósítása szerint 15 lány ellen elkövetett, több mint 120 vétségben találták őket bűnösnek.
Az idegenek szisztematikusan bántalmazták a lányokat egy 7 éves időszakon át, 2004 és 2011 között.
A lányok 11 és 17 év közöttiek voltak. A banda „stratégiája” az volt, hogy udvaroltak kinézett áldozataiknak, elhitették velük, hogy párkapcsolatot akarnak. Egyes lányokat drogok és alkohol hatása alatt bántalmaztak, másokat prostitúcióra kényszerítettek. Többen teherbe estek közülük.
Zoom
A banda vezetője ez a szép ember, a 35 éves Amere Singh Dhaliwal - a galeri persze nagyobb volt, sok tagot a mai napig nem azonosítottak
Az ügyészség szerint a banda vezetője a 35 éves Amere Singh Dhaliwal volt. Őt korábban az idén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de így is csak minimum 18 évet kell rács mögött töltenie. A férfit 54 vádpontban találták bűnösnek, köztük 22 nemi erőszakkal kapcsolatos. Dhaliwal 11 különböző lányt erőszakolt meg.
A többi elkövetőt is csak 5 és 18 év közötti szabadságvesztésre ítélték.
A nagyrészt pakisztáni származásúakból összeállt banda állítólag nagyobb volt, sok tagot a mai napig nem azonosítottak.
Rotherham szelleme
Mint emlékezetes, a dél-yorkshire-i Rotherhamban 1997 és 2013 között közel másfél ezer kislányt erőszakolt meg egy pakisztáni banda. Tehették mindezt azért, mert a rasszizmus vádját elkerülendő, senki nem merte jelezni a hatóságok felé. Arról az ügyről többek között itt és itt írtunk korábban.
(Kuruc.info - MTI nyomán)