Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián12:43 Kettétört landolás közben egy repülőgép Indiában - másfél tucatnyi halott12:28 Aggódik a járványhelyzet miatt a német közegészségügyi intézet12:10 Lovaskocsival szorította le a szomszédasszonyt, majd vasvillával és kisbaltával esett neki, de ez is kevés volt 11:59 Őrizetben a múlt időbe robbant bejrúti kikötő fejesei11:46 Több megyében végigfosztogatta a megszálló vendégek javait egy Felvidékről érkezett banda
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

"Elkezdték volna lőni Tel-Avivot" - tűzszünetről állapodott meg Izrael és a Hamász

Reklám

Megállapodás született a tűzszünetről a Hamász és Izrael között – jelentette az izraeli katonai rádió kedd este. A rádió szerint a Hamász bejelentette a tűzszünetet, amit Izrael hallgatólagosan tudomásul vett.
Zoom
A Hamász rakétáinak hatótávolsága (2014-es adat)
Az izraeli hatóságok azt közölték, hogy amennyiben az övezetből nem érkezik több lövedék, akkor szintén abbahagyják a gázai célpontok elleni csapásokat, és ezzel elismerték az egyezség tényét.
A Háárec izraeli lapnak nyilatkozó kormányzati illetékes szerint a Hamász négy diplomáciai csatorna, Egyiptom, az ENSZ, Norvégia és Svájc igénybevételével kérte a tűzszünetet Jeruzsálemtől. „Igen érzékeny a helyzet, egyetlen aknagránát is új helyzetet teremthet” – mondta az egyik illetékes a tűzszünet törékenységét érzékeltetve.
Az elmúlt nap során hétfő délutántól több mint négyszázhatvan rakétát indított útnak az övezetből a Hamász, és a kisebb, de harciasabb Iszlám Dzsihád, amire Izrael mintegy százhatvan válaszcsapást zúdított a levegőből, a szárazföldről és a tengerről.
Az izraeli biztonsági tanács keddi ülésén a hadsereg vezetői, a vezérkari főnök, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat főnöke és a katonai hírszerzés vezetője egy emberként a Gáza elleni izraeli csapások leállítását, és nem a fokozását javasolták a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. Az egyiptomi javaslatot támogatták a tűzszüneti tárgyalások folytatásáról és a békés rendezésről.
„Ha tovább növeltük volna a katonai támadásokat, akkor elkezdték volna lőni Tel-Avivot, és akkor azt kérdezhetnénk magunktól, miért nem álltunk le” – idézte a ynet a biztonsági kabinet egyik néven nem nevezett tagját.
A kabinet csaknem hét órán át tartó keddi ülésén úgy határoztak, hogy felhatalmazzák a hadsereget a szükséges lépések megtételére.
Az elmúlt nap kölcsönös rakétacsapásai nyomán Izraelben, az övezettől északra lévő Askelonban meghalt egy férfi, és életveszélyesen megsebesült egy nő, valamint több tucat könnyebb sebesülést okoztak a vaskupola védelmi rendszeren áthatoló rakéták robbanásakor keletkező szilánkok és srapnelek.
A gázai oldalon palesztin források szerint heten vesztették életüket az elmúlt nap harcaiban.
(MTI nyomán)
Frissítés: 400-ból csak 100 rakétát tudtak elfogni
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready