2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:42 Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon19:18 Most meg az a baj, hogy túlságosan élethűen ábrázolják a kampósorrúakat a belgiumi jelnyelvben18:45 Hát persze hogy csak a magyar lehet rasszista: zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező - húszmilliós buntetés is játszik18:19 Ez egyre betegebb: gigantikus porfelhővel küzdene a klímaholokamu ellen egy nemzetközi kutatócsoport17:56 Jó sok ökörre van szüksége a Kubai Kommunista Pártnak17:23 A Mi Hazánk rendbetenné a MÁV-ot, és duplájára emelné a kalauzverő cigányok büntetését16:44 Üzemanyag-áremeléssel szállnak fel Merkelék a klímarollerre16:19 A detoxba tartó úton rugdosott egy beteget a miskolci kórház egyik beteghordója, de kirúgták15:55 Kirabolták az egyik leghíresebb és legfényűzőbb franciaországi kastélyt15:35 A csárdás és a verbunk is bekerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe14:54 Jórészt adóforintjainkból felépített francia csigazabáltató üzem átadásán büszkélkedtek a szabolcsi Fidesz-prominensek14:23 Történelmi tartozást egyenlítettek ki a sógorok: állampolgárságot kaphatnak a "nácizmus által elüldözött" zsidók13:39 Egy fekete állat akart besurranni egy házba Észak-Franciaországban13:05 A Huawei bemutatta az első Google-mentes okostelefonját12:28 Nem a megfelelő unokából csinált milliomost egy újbudai nagymama
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trumpék újabb kóser vágása: terrorszervezetté nyilvánítanák az iráni Forradalmi Gárdát

Reklám

Az amerikai kormányzat arra készül, hogy terrorszervezetté nyilvánítsa az iráni Forradalmi Gárdát – jelentette a The Wall Street Journal című lap meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva.
Tudósítása alcímében a lap kiemeli: ez az első alkalom, hogy egy külföldi kormányzati szervezetet terrorszervezetté nyilvánítsanak. Az erről szóló döntést várhatóan hétfőn jelentik be, és a The Wall Street Journal értesülései szerint ezzel egyidejűleg – megtorló válaszlépéstől tartva – készültségbe helyezik az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának haderejét a Közel-Keleten.
Egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselő azt mondta a lapnak: a döntés része az Iránra kifejtett nyomásgyakorlásnak, ám a kormányzaton belül sem mindenki ért vele egyet.
John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Mike Pompeo külügyminiszter támogatja a lépést, amely szerintük hozzájárulhat a Forradalmi Gárda Európában és másutt fenntartott üzleti kapcsolatainak felszámolásához is.
Ugyanakkor a Pentagon tisztségviselőinek ez nem tetszik. Joseph Dunford tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője például óvatosságra intett, mert attól tart, hogy ez visszaüthet a térségben állomásozó amerikai erőkre.
Szerinte ráadásul korántsem biztos, hogy az iráni gazdaság megszenvedné az amerikai döntést.
A lap szerint a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) szintén fenntartásai vannak, a hírszerzés vezető tisztségviselői ugyancsak iráni válaszlépések miatt aggódnak. Az értesülésekre sem Dunford tábornok, sem a CIA nem kívánt reagálni.
Az újság megszólaltatta Jason Blazakist, aki tavalyig a külügyminisztérium terrorelhárítással foglalkozó részlegének igazgatója volt, jelenleg pedig a nemzetközi kutatásokkal foglalkozó kaliforniai Middlebury Intézet professzora.
Blazakis hangsúlyozta: a döntés precedens értékű, hiszen korábban soha nem fordult elő, hogy egy kormányzati testületet terrorista szervezetté minősítsenek.
„Ennek a következményei mélyrehatóak lesznek” – figyelmeztetett a szakértő. Azt azonban nem fejtette ki, hogy milyen jellegű következményekkel kell számolnia a Trump-adminisztrációnak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready