A Sudinfo cikke:
Zain L., Laure Nobels gyilkosa már szabad: a szülők sokk alatt vannak, „ez katasztrofális”
A fiatal Laure Nobels gyilkosa már szabad. Ez utóbbi [a lány] szülei számára ez nem normális.
Zoom
2012-ben az akkor 17 éves Zain L. (azaz Zain Lalani, ahogy más belga források és a LiveLeak cikkéből kiderül - a szerk.) fojtogatással megölte barátnőjét, Laure Nobelst egy, a fiúnál Laekenben töltött éjszaka során (a LiveLeak szülői házról ír, vélhetően félrefordították a francia szöveget - a szerk.). Nem bírta elviselni a tényt, hogy a lány el akarta hagyni.
Zoom
Zain L. a lány iskolájából való fiú volt. 2016-ban volt, hogy 14 év börtönbüntetésre ítélték. Hét hónappal ezelőtt elektronikus nyomkövetés ellenében szabadlábra helyezésben részesült. Néhány nap óta feltételesen szabadlábon van.
A lány anyjának Facebook-bejegyzése:
Zoom
És íme, számára ez tavalyi hó: Zain Lalanit, 16 éves Laure lányunk gyilkosát, akiről a fiatalkorúak fellebbviteli bíróságán pedig elismerték, hogy „potenciális visszaeső”, tényleg szabadon engedték. A feltételek: nem látogathatja Brüsszel északi részét, valamint Vallon-Brabantot. Folytatja tanulmányait a Monsi Egyetemen. Összességében másfél évet töltött börtönbe zárva (egy 14 évre szóló büntetés vonatkozásában), „büntetése” hátralevő része az IPPJ-nél [Ifjúságvédelmi Közintézménynél] elektronikus pereccel folytatódik […]
(Az anya időközben eltávolította a Facebook-oldaláról a korábban belga portálokon is beágyazott bejegyzést, így csak a LiveLeak képernyőmentésén látható részlet lefordítása volt lehetséges - a szerk.)
Hidra - Kuruc.info