Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Dehogy akart Demeter Márta bárkit is lejáratni...16:58 Gaudi-Nagy Tamás fóruma a felvidéki Medvesalján16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Az Iszlám Állam rendíthetetlen katonáját egy madár akadályozta meg a hűségesküben

Reklám

Egy bakivideót közölt az egyik terrorista szervezet a másikról, hogy ezzel ássa alá a tekintélyét.
Az al-Kaida arab-félszigeti sajtóterméke, a Hidayah Media Productions közölt egy videót, amelyen az látható, ahogy az Iszlám Állam egy jemeni katonája térdelve próbálja megújítani a hűségét a szervezet vezetőjéhez Abu Bakr al-Bagdadihoz, de ez sehogy sem sikerül neki, állandóan megzavarja egy madár rikácsolása – számolt be róla a Telegraph.
Az Abu-Muhammad al-Adeninek azonosított férfit állandóan megzavarja a károgás, és elfelejti a szövegét, ami miatt újra és újra elő kell vennie zsebéből az azt tartalmazó cetlit. Eközben egy másik katona is hallható, aki azt mondja al-Adeninek:
Nyugi, maradj laza!
Azt nem tudni, hogy a Hidayah hogyan szerezte meg a szerkesztetlen felvételt, talán egy átállt Iszlám Állam harcos adta át, de az is lehet, hogy egy elfoglalt bázison találtak rá.
Szakértők szerint a felvétel – amit az al-Kaida The Hollywood reality of al-Baghdadi group – Part 2-nak (al-Baghdadi csoportjának hollywoodi valóságának) nevezett el – 2017-ben készült, mikor még a terrorista szervezet egyre erősebbé vált.
Elizabeth Kendall, az Oxfordi Egyetem Közép-Kelet specialistája osztotta meg elsőként a videót Twitter-oldalán ezekkel a szavakkal:
A hős madár könyörtelenül belefojtja a szót az ISIS jemenijébe, aki megújítaná a kalifa iránti hűségét.
Kendall hozzáteszi azt is, hogy „számomra az egyik érdekes dolog ebben, hogy nálunk jobban alkalmazza az al-Kaida az ellennarratívát, humorral, gúnnyal és nagyon okos módon”.
Az Iszlám Állam és az al-Kaida halálos versenyt folytat a jemeni területekért, befolyásért és harcierőért, miközben mindketten harcolnak az iráni hátterű hútikkal is. Ennek a harcnak az egyik terepe a közösségi oldalakon van, a másik pedig élőben, az utóbbi hónapokban az Iszlám Állam egyre több öngyilkos merényletet követ el az al-Kaida állásainál.
A Hidayah nem először közöl az Iszlám Államnak kínos felvételt. 2016-ban azt leplezték le, hogy egy sötétvörös üdítőital-sűrítményt használnak fel művérként.
(24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready