2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:31 Táskájával ütötte a kalauzt egy nő Ceglédbercelen - de persze csak előzetes szóváltást követően13:55 Lelőtték Amszterdamban a Kecskemét egyik korábbi négerét13:24 Ez előzi meg füstösék utcai telefonkínálgatását13:10 Molnár Ricsi videózta magát a baleset pillanatában - de ezúttal is csak jót akart, sőt, nem tudta, hogy nem vezethet, nem ő tehet erről13:03 Lezuhant egy belga harci repülő Franciaországban12:55 Budapesti tolvajt fogott egy felvidéki BMW12:24 Dávid-csillag került egy plakátra - a DK szemrebbenés nélkül a zsidóbérenc kormányt tette felelőssé12:10 Az időhúzásos színjáték legújabb "fordulata": Bibi izraeli egységkormányról tárgyalna Ganzcal11:40 Sz@rba nyúlt egy momentumos10:51 Miért borult fel a vezetési oktató által vezetett tűzoltóautó?10:07 Trudeau lebukott: húsz évvel ezelőtt még nem tudta, hogy Aladdin egy kanadai fehér ember09:42 Pompeo már Szaúd-Arábiából ágál Irán ellen09:11 Farkas Flóri szabadlábon van és virul - annyira, hogy éppen a Lungo Dromnak kampányol08:41 A jobbikosok még azzal sincsenek tisztában, támogatják-e Karácsonyt egyáltalán08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Az Iszlám Állam rendíthetetlen katonáját egy madár akadályozta meg a hűségesküben

Reklám

Egy bakivideót közölt az egyik terrorista szervezet a másikról, hogy ezzel ássa alá a tekintélyét.
Az al-Kaida arab-félszigeti sajtóterméke, a Hidayah Media Productions közölt egy videót, amelyen az látható, ahogy az Iszlám Állam egy jemeni katonája térdelve próbálja megújítani a hűségét a szervezet vezetőjéhez Abu Bakr al-Bagdadihoz, de ez sehogy sem sikerül neki, állandóan megzavarja egy madár rikácsolása – számolt be róla a Telegraph.
Az Abu-Muhammad al-Adeninek azonosított férfit állandóan megzavarja a károgás, és elfelejti a szövegét, ami miatt újra és újra elő kell vennie zsebéből az azt tartalmazó cetlit. Eközben egy másik katona is hallható, aki azt mondja al-Adeninek:
Nyugi, maradj laza!
Azt nem tudni, hogy a Hidayah hogyan szerezte meg a szerkesztetlen felvételt, talán egy átállt Iszlám Állam harcos adta át, de az is lehet, hogy egy elfoglalt bázison találtak rá.
Szakértők szerint a felvétel – amit az al-Kaida The Hollywood reality of al-Baghdadi group – Part 2-nak (al-Baghdadi csoportjának hollywoodi valóságának) nevezett el – 2017-ben készült, mikor még a terrorista szervezet egyre erősebbé vált.
Elizabeth Kendall, az Oxfordi Egyetem Közép-Kelet specialistája osztotta meg elsőként a videót Twitter-oldalán ezekkel a szavakkal:
A hős madár könyörtelenül belefojtja a szót az ISIS jemenijébe, aki megújítaná a kalifa iránti hűségét.
Kendall hozzáteszi azt is, hogy „számomra az egyik érdekes dolog ebben, hogy nálunk jobban alkalmazza az al-Kaida az ellennarratívát, humorral, gúnnyal és nagyon okos módon”.
Az Iszlám Állam és az al-Kaida halálos versenyt folytat a jemeni területekért, befolyásért és harcierőért, miközben mindketten harcolnak az iráni hátterű hútikkal is. Ennek a harcnak az egyik terepe a közösségi oldalakon van, a másik pedig élőben, az utóbbi hónapokban az Iszlám Állam egyre több öngyilkos merényletet követ el az al-Kaida állásainál.
A Hidayah nem először közöl az Iszlám Államnak kínos felvételt. 2016-ban azt leplezték le, hogy egy sötétvörös üdítőital-sűrítményt használnak fel művérként.
(24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready