2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:21 Holokamuzás orrvérzésig: három órán keresztül ismételgették a közismert hazugságokat a zsidók előtt térden csúszó "államférfiak" Jeruzsálemben19:07 Iskolabusz-baleset Németországban, két diák meghalt18:32 Az "oltalmazott" néger18:18 Mérséklődik a hideg a hétvégén17:34 Beismerte: magát veteránnak hazudva koldult Olaszországban a Jobbik elnöke17:22 Mégsem engedik még szabadon a skálás gyilkost17:12 Bíróságon támadja meg a BKV a közbeszerzési döntőbizottság bírságát16:42 Újabb kínai városokban vezettek be közlekedési zárlatot a tüdőgyulladás-járvány miatt16:20 A Mi Hazánk nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a szexuális bűnözőkről16:10 Ez csak természetes: Buda-Cash-ügyben is enyhítették a büntetések egy részét15:42 Súlyos veszteségeket okoztak az ellentámadást indító terroristák Szíriában15:01 Orbán szerint jó esély van az együttműködésre a mérsékelt muszlim pártokkal14:10 Egy abortusztúlélő harca a méhében élő nemzetért - Téglásy Imre díja elé13:56 A Wehrmacht csapatainak élelmezése13:40 TI: az EU-ban csak Bulgáriát előzzük meg korrupcióban, utolértük a románokat, és Dél-Afrikával kerültünk egy szintre
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Lapszemle :: :: Hozzászólások

Ilyen egy XXI. századi EU-tagállam: 2000 román iskolában az udvaron van a WC

Reklám

Az adat egy román lap cikkéből derül ki, melynek fordítását a Főtér.ro közölte:
Nem hiszem, hogy a jelenlegi kormány részéről lett volna nagyobb példa az érzéketlenségre. Dăncilă kormányfő, Teodorovici miniszter, Andronescu asszony részéről. Nagyon jól tudják, hogy 2000 iskolának az udvaron van a WC-je, minimális higiéniai feltételek nélkül, az életüket improvizált pöcegödrökbe esve elveszítő gyermekekkel, mégis a pótköltségvetés alkalmával elvesznek az oktatástól egymilliárd lejt, hogy mit tudom én, mire fordítsák.
Zoom
Nem akarom azt hallani, hogy az iskolák a polgármesteri hivatalok hatáskörébe tartoznak, a pénz pedig más költségvetési fejezetekből érkeznek. Az iskolák az állam tulajdonát képezik és egy sürgősségi kormányrendelettel el lehetett volna intézni, hogy azt a pénzt modern mellékhelyiségekre használják fel. 300 milliárd euróból, amennyi az állami költségvetés, nem tartották elsődlegesnek egymilliárd biztosítását azoknak az iskoláknak, ahol udvaron van a WC!
Mindenféle őrültségekre képesek voltak sürgősségi kormányrendeleteket kiadni, és most nem lehetett egyet több tízezer gyermek egészsége és védelme érdekében elfogadni? Az oktatási vagy a regionális fejlesztési tárcánál létre lehetett volna hozni egy főosztályt szigorúan erre a feladatra: 2000 korszerű mellékhelyiség kialakítására azokban az iskolákban, ahol ezek hiányoznak. Az egymilliárd lej 2000 iskolára elosztva iskolánként 500 000 lejt jelentett volna. Ami elég lett volna a WC-k korszerűsítésére és az iskolák felszerelésére a szükséges dolgokkal. A diákok talán szívesebben jártak volna iskolába és nem hagynák ott idő előtt. Az iskolában megtanultak volna kezet mosni és szappant használni, ha otthon nem rendelkeztek a szükséges higiéniai körülményekkel.
Vászló (Vaslui) megyében, a nagy PSD-s (Szociáldemokrata Párt – a szerk.) főnök, Dumitru Buzatu úrnál 389 iskolának udvaron van a WC-je. Nem szégyelli magát, Buzatu úr? Nem ezt hívják érzéketlenségnek? Szűcsség (Suceava), Jász (Iaşi), Botosány (Botoşani) megyékben 200-nál több iskolának van az udvaron a WC-je, minden megyében külön-külön. Dăncilă kormányfő asszony, ön most éppen a térségben tartózkodik, meglátogatott akár egy udvari WC-s iskolát? Persze, hogy nem, és esze ágában sincs. Ezért fényképen megmutatok önnek egy ilyen WC-t.
Zoom
A polgármesteri hivatalok 4 milliárd lejt kaptak a pótköltségvetésen keresztül
Nem hallottam arról, hogy ezt a pénzt kimondottan az iskolák korszerűsítésére adnák. A polgármesteri hivatalok alkalmazottainak a bérére fog elmenni, akik engedélyt kaptak azok megkétszerezésére, vagy akár megháromszorozására is. Nem maradt pénzük bérekre, az állam pedig ezt most megoldotta. De az állam vezetőségéből senki sem gondolt arra a több tízezer gyermekre, akik az udvarra járnak ki vécézni. Ez nehezen érthető és leírható érzéketlenség.
Ezekben a napokban több kilométeres autósorokat láttam a hegyekbe vagy a tengerhez vezető utakon. Vagy a fővárosi körgyűrűn. Mindezek, hogy Tăriceanut idézzem, a román állam, a román kormány impotenciáját bizonyítják. Mert nem képes pénzt biztosítani az ország infrastruktúrájának korszerűsítésére. Ezt az impotenciát az érzéketlenség is magyarázza.
Zoom
Hogyan irányítja a kormány a pénzt?
A választási érdekei szerint. Hány szavazatot kaphatott volna azoknak a gyermekeknek a szüleitől, akik abba a 2000 iskolába járnak, ahol udvaron van a WC? 30-40 00 szavazatot. Túl kevés. A polgármesteri hivatali bérekre adták a pénzt, azt remélve, hogy ezek a pénzek szavazatokká változnak a következő választásokon. Mindennek a teteje, hogy május 26-án láthatták, átverték őket a polgármesteri hivatalok. A PSD eredménye megfeleződött, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) át sem lépte a választási küszöböt. Vagyis érzéketlenek is, ostobák is. Említésre méltó választási eredmények nélkül szórják a pénzt. Eközben több tízezer gyermek jár olyan iskolákba, ahol az udvaron van a WC, minimális higiéniai körülmények nélkül, az életüket és az egészségüket kockáztatva. Azt hiszem, ennél nagyobb érzéketlenséget el sem lehet képzelni.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready