2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:32 Az "oltalmazott" néger18:18 Mérséklődik a hideg a hétvégén17:34 Beismerte: magát veteránnak hazudva koldult Olaszországban a Jobbik elnöke17:22 Mégsem engedik még szabadon a skálás gyilkost17:12 Bíróságon támadja meg a BKV a közbeszerzési döntőbizottság bírságát16:42 Újabb kínai városokban vezettek be közlekedési zárlatot a tüdőgyulladás-járvány miatt16:20 A Mi Hazánk nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a szexuális bűnözőkről16:10 Ez csak természetes: Buda-Cash-ügyben is enyhítették a büntetések egy részét15:42 Súlyos veszteségeket okoztak az ellentámadást indító terroristák Szíriában15:01 Orbán szerint jó esély van az együttműködésre a mérsékelt muszlim pártokkal14:10 Egy abortusztúlélő harca a méhében élő nemzetért - Téglásy Imre díja elé13:56 A Wehrmacht csapatainak élelmezése13:40 TI: az EU-ban csak Bulgáriát előzzük meg korrupcióban, utolértük a románokat, és Dél-Afrikával kerültünk egy szintre13:27 Rendőrök vitték el a felvidéki környezetvédelmi minisztert - már le is mondott13:19 Házi őrizetes késelt meg két rendőrt, mentőhelikoptert kellett értük küldeni
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Elvették Dzsihadista Jankó brit állampolgárságát, Kanada csalódott

Reklám

Kanada csalódottságának adott hangot, amiért az Egyesült Királyság úgy döntött, kivonja magát a felelősség alól, miután a londoni belügyminisztérium megfosztotta brit állampolgárságától a Szíriában bebörtönzött Jack Letts kettős állampolgárt.
Ralph Goodale kanadai közbiztonsági miniszter helyi idő szerint vasárnap erősítette meg közleményében, hogy a sajtó által csak Jihadi Jack néven emlegetett, brit-kanadai állampolgárságú Jack Lettset, akit 2017 óta tartanak fogva egy kurd börtönben, megfosztották a brit állampolgárságától.
A miniszter kijelentette: „Kanada csalódott, hogy az Egyesült Királyság egyoldalúan járt el, és kivonja magát a felelősség alól”.
A belügyminisztérium közleménye szerint a brit állampolgárság visszavonásáról a terrorfenyegetések csökkentésének érdekében döntöttek. A tárca hozzátette, hogy egyedi eseteket nem kommentálnak.
A kettős állampolgárság eltörlésre vonatkozó döntéseket illetékes vezetők, jogászok, a hírszerző szolgálatok tanácsai, valamint az összes rendelkezésre álló információ alapján hozzuk meg – olvasható a brit tárca közleményében.
Letts 2015-ben tett ki egy bejegyzést a Facebookra, amelyben arról írt, hogy brit katonák elleni öngyilkos merénylet elkövetésére készül. Az év végén viszont azt közölte, hogy haza akar térni.
Oxfordi származású szüleit korábban bűnösnek találta a bíróság, amiért pénzt küldtek a fiuknak. Felfüggesztett büntetésre ítélték őket.
Az 58 éves földműves John Letts és az 56 éves Sally Lane, az Oxfam civil szervezet egykori munkatársa közölte, hogy úgy járt el, mint bármilyen szülő, pénzt akart küldeni, amikor a fiuk segítséget kért. Azt hitték, hogy a 23 éves Jack halálos veszélyben forog, és a szíriai Rakkában rekedt.
A rendőrség figyelmeztette a családot, hogy Jacknek pénzt küldeni annyi, mintha az Iszlám Állam terrorszervezetet finanszíroznák.
Goodale kijelentette, hogy a terrorizmus nem ismer határokat, így az országoknak egymás épsége érdekében együtt kell működniük. A kanadai miniszter szerint országa jogilag nem kötelezhető, hogy hazaszállítsa a Szíriában elfogott kanadai állampolgárokat, és a kormánya nem teszi ki fölösleges veszélynek a konzulátusi dolgozókat.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready