2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:18 Mérséklődik a hideg a hétvégén17:34 Beismerte: magát veteránnak hazudva koldult Olaszországban a Jobbik elnöke17:22 Mégsem engedik még szabadon a skálás gyilkost17:12 Bíróságon támadja meg a BKV a közbeszerzési döntőbizottság bírságát16:42 Újabb kínai városokban vezettek be közlekedési zárlatot a tüdőgyulladás-járvány miatt16:20 A Mi Hazánk nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a szexuális bűnözőkről16:10 Ez csak természetes: Buda-Cash-ügyben is enyhítették a büntetések egy részét15:42 Súlyos veszteségeket okoztak az ellentámadást indító terroristák Szíriában15:01 Orbán szerint jó esély van az együttműködésre a mérsékelt muszlim pártokkal14:10 Egy abortusztúlélő harca a méhében élő nemzetért - Téglásy Imre díja elé13:56 A Wehrmacht csapatainak élelmezése13:40 TI: az EU-ban csak Bulgáriát előzzük meg korrupcióban, utolértük a románokat, és Dél-Afrikával kerültünk egy szintre13:27 Rendőrök vitték el a felvidéki környezetvédelmi minisztert - már le is mondott13:19 Házi őrizetes késelt meg két rendőrt, mentőhelikoptert kellett értük küldeni12:53 A világ vezetői "holoünnepséget" tartanak, miközben "Izraelben 100 ezer túlélő éhezik"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában

Reklám

Moszkva és Berlin érdekelt a közös nagy gazdasági projektek, köztük az Északi Áramlat 2 földgázvezeték megvalósításában és az együttműködésben – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután szerdán Moszkvában fogadta német hivatali partnerét, Heiko Maast.
A hadászati egyensúly kérdéséről az orosz diplomácia vezetője elmondta: Moszkva azt javasolja, hogy annak megvitatásába az újabb fegyverkezési verseny elkerülése érdekében Oroszország és az Egyesült Államok mellett az európai államokat is vonják be. „Azt látjuk, hogy a széthullás veszélye fenyegeti a hadászati egyensúly architektúráját, ami a fegyverkezési verseny újabb fordulójával fenyeget. Érdekeltek vagyunk abban, hogy a hadászati stabilitás kérdéseit az európai országok részvételével vitassuk meg” – mondta.
Beszámolója szerint német vendégével megvitatta a szíriai Idlíb tartományban kialakult helyzetet, valamint a terrorista fenyegetés kiiktatásának szükségességét. A felek között szó esett az ukrajnai válság rendezésére orosz–német–francia–ukrán felállásban létrehozott normandiai formátum keretében való együttműködés kilátásairól is.
Maas sürgette, hogy a további áldozatok elkerülése érdekében, német és francia közvetítéssel az orosz és az ukrán külügyminiszter mielőbb találkozzon egymással. Úgy vélekedett, hogy az ukrajnai választást követően olyan pillanat jött létre, amely lehetővé teheti az előrelépést.
A német diplomácia vezetője síkraszállt a tavalyi kercsi tengeri incidens során orosz fogságba esett 24 ukrán tengerész szabadon bocsátása mellett. Lavrov hangsúlyozta, hogy a fogva tartott személyek szabadon bocsátásához Oroszország és Ukrajna közötti eredményes megállapodás kell, nem pedig szenzációhajhászás.
Lavrov közölte, hogy német vendégével megvitatta a német tömegtájékoztatási eszközöknek a moszkvai tiltakozások közvetítésében játszott szerepét. Az orosz diplomáciai tárca a hónap elején az orosz belügyekbe való beavatkozási kísérletnek minősítette a Deutsche Welle német közszolgálati rádió- és televíziócsatorna tudósításait.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready