2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Kis híján Marokkónak is lett holo-buzi emlékműve - de aztán egyet gondoltak, és buldózerrel rombolták le az egészet

Reklám

A Marrakesh-közeli emlékművet egy évvel alapvetése után már el is bontották, mivel kiderült: engedély nélkül épült fel az "Izraellel való kapcsolataik normalizálására" - írja a Ynet nyomán a Neokohn.
Zoom
Ilyen volt...
Az installációt egy "német non-profit szervezet", a PixelHelper kezdte el építeni - ők "társadalmi sérelmeket igyekeznek művészeten keresztül orvosolni" -, hogy "emléket állítson a holokauszt áldozatainak", illetve a második világháború alatt "üldözött és meggyilkolt LGBT közösség tagjainak".
Az emlékmű felépítéséről szóló jelentések a marokkói médián keresztül az Izraellel való barátkozás ellen munkálkodó aktivisták izzó kritikáját szították fel. A tüntetések után a marokkói hatóságok buldózerekkel lebontották az emlékművet, és "súlyos károkat okoztak a helyszínen". Azzal indokolták a már egy éve épülő helyszín lerombolását, hogy az emlékmű építése nem kapta meg a megfelelő engedélyeket.
A "német" szervezet elítélte a helyi hatóságok tetteit, és erőfeszítéseket tettek a meghatalmazott helyi tisztviselőkkel való találkozó megteremtésére, de minden kísérlet sikertelen volt. A PixelHelper állítása szerint a helyszínre küldött buldózer súlyos károkat okozott az emlékműnél elhelyezett "műalkotásoknál", és elpusztította a víz- és villamosenergia-infrastruktúrát.
Zoom
... ilyen lett (fotók: PixelHelper)
"Ha figyelembe vesszük, hogy 365 napot dolgoztunk itt tíz alkalmazottal, akkor mintegy 100 000 euró kárt szenvedtünk el" - panaszkodott a szervezet.
Ez volt a "holokauszt áldozatainak" első emlékműve, amelyet marokkói talajon állítottak fel, a zsidóbuzi szervezet szerint "az iszlám országok és a zsidók közötti kapcsolatok javítását is célozta a projekt".
A PixelHelper felszólította követőit, hogy adományozzanak pénzt az emlékmű újjáépítésére...
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready