Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton 20:15 Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére19:47 Egyre több a fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Kis híján Marokkónak is lett holo-buzi emlékműve - de aztán egyet gondoltak, és buldózerrel rombolták le az egészet

Reklám

A Marrakesh-közeli emlékművet egy évvel alapvetése után már el is bontották, mivel kiderült: engedély nélkül épült fel az "Izraellel való kapcsolataik normalizálására" - írja a Ynet nyomán a Neokohn.
Zoom
Ilyen volt...
Az installációt egy "német non-profit szervezet", a PixelHelper kezdte el építeni - ők "társadalmi sérelmeket igyekeznek művészeten keresztül orvosolni" -, hogy "emléket állítson a holokauszt áldozatainak", illetve a második világháború alatt "üldözött és meggyilkolt LGBT közösség tagjainak".
Az emlékmű felépítéséről szóló jelentések a marokkói médián keresztül az Izraellel való barátkozás ellen munkálkodó aktivisták izzó kritikáját szították fel. A tüntetések után a marokkói hatóságok buldózerekkel lebontották az emlékművet, és "súlyos károkat okoztak a helyszínen". Azzal indokolták a már egy éve épülő helyszín lerombolását, hogy az emlékmű építése nem kapta meg a megfelelő engedélyeket.
A "német" szervezet elítélte a helyi hatóságok tetteit, és erőfeszítéseket tettek a meghatalmazott helyi tisztviselőkkel való találkozó megteremtésére, de minden kísérlet sikertelen volt. A PixelHelper állítása szerint a helyszínre küldött buldózer súlyos károkat okozott az emlékműnél elhelyezett "műalkotásoknál", és elpusztította a víz- és villamosenergia-infrastruktúrát.
Zoom
... ilyen lett (fotók: PixelHelper)
"Ha figyelembe vesszük, hogy 365 napot dolgoztunk itt tíz alkalmazottal, akkor mintegy 100 000 euró kárt szenvedtünk el" - panaszkodott a szervezet.
Ez volt a "holokauszt áldozatainak" első emlékműve, amelyet marokkói talajon állítottak fel, a zsidóbuzi szervezet szerint "az iszlám országok és a zsidók közötti kapcsolatok javítását is célozta a projekt".
A PixelHelper felszólította követőit, hogy adományozzanak pénzt az emlékmű újjáépítésére...
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready