Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma22:12 Cseh statisztikai hivatal: a járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 okozta21:54 LMP (!): a kormány határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében!21:48 Szijjártó: "Szlovákia" oda-vissza átengedi területén a magyarokat és a cseheket21:37 Cigány jókívánság a megemlékezőknek: ahány mécsest meggyújtotok, a családotokra gyújtsátok!21:07 Az igazságos Trianon - avagy a zsidó, aki szorgalmasan gondoskodik arról, hogy ne feledjük, mennyire nem éreznek sorsközösséget velünk20:38 Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak20:16 Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás19:38 Itt tartunk az őszödi beszéd után 14 évvel19:20 Februárban rúgták ki a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból a jogászból lett szegedi "postarablót"19:01 A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében - történelmi dráma a Duna TV-n június 4-én18:51 A Borussia Mönchengladbach sportszerű szurkolótábora18:22 Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett18:05 A "kölcsönös tisztelet": Szijjártó látogatása napján alázták meg újra az erdélyi magyarságot Bukarestben17:45 Akik eddig a világleállítás környezettisztító hatásának örvendeztek, most ismerkedhetnek a koronás szemeteléssel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A fogolycserével szabadult Szencov szerint jó döntés volt átadni Moszkvának a maláj gép lelövése miatt gyanúsított szakadárt

Reklám

Nyilvánvalóan át kellett adni Oroszországnak Volodimir Cemah donyecki szakadárt, akinek köze lehetett az MH17-es malajziai utasszállító repülőgép Kelet-Ukrajna feletti lelövéséhez 2014-ben - vélekedett Oleh Szencov ukrán filmrendező, aki szombaton az ukrán-orosz fogolycsere keretében nyerte vissza szabadságát és térhetett vissza öt év fogság után Oroszországból Ukrajnába, és kedden Kijevben tartott először azóta sajtótájékoztatót.
Kifejtette, hogy Cemah nevét először hazatérésekor a repülőgépen hallotta. "Az elnök (Zelenszkij) odajött hozzám (már az érkezés után), és megkérdezte: ön ellenezte ezt a cserét? Én azt válaszoltam, hogy először hallok erről" - mesélte a rendező. Hozzátette, hogy később utánanézett Cemahnak a hírekben.
"Nehéz ezt a helyzetet kommentálnom. Általában nem szeretem mások cselekedeteit kommentálni. Van egy elnök, egy személy, akit Ukrajna felhatalmazott, akinek nagy aránnyal szavaztak bizalmat. Ez azt jelenti, hogy az emberek bíznak ebben az emberben" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy Zelenszkij több információval rendelkezik, mint "mi többiek". "Eszerint ha ilyen döntést hozott, akkor erre szükség volt" - szögezte le. Hozzátette, hogy Ukrajnában a társadalom szabad, bárkinek jogában áll kimondani a véleményét és vitatni ezt a döntést. Az internetes híradások alatti hozzászólások ugyanis megoszlottak a tekintetben, helyes volt-e a fogolycsere keretében kiadnia Kijevnek Cemahot Oroszországnak, amikor Hollandia kérte Kijevet, hogy ne tegye meg, mert nyomozói még ki akarják hallgatni őt.
Szencov a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a fogságból - szavai szerint - 22 kilónyi "papírhulladékot" hozott haza. Könyveket, jegyzeteivel teleírt füzeteit, és egyetlen neki írt levelet sem dobott ki. Hangsúlyozta, hogy a raboknak, legyenek politikaiak vagy bármilyenek, a levelek mindennél, még az ételnél is fontosabbak. Mindenkit arra ösztönzött ezért, hogy írjanak még orosz börtönökben raboskodó ukrán foglyoknak.
Ljudmila Denyiszova ukrán emberi jogi ombudsman egy keddi tévéműsorban arról beszélt, hogy Kijev információ alapján Oroszország még 113 ukrán politikai elítéltet tart fogva, köztük 89 krími tatárt.
Szencov beszámolt arról, hogy két könyve áll készen kiadásra: egy elbeszélésgyűjteménye várhatóan már szeptemberben megjelenik, egy regénye pedig a tervek szerint jövőre.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready