Szociális bolt nyílt Bécs legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Donau Zentrumban. Az árukészlet a bevásárlóközpontban működő üzletektől származik, és hamarosan frissen főzött ételekkel bővül.
Mivel Bécs Donaustadt részében is sokan élnek szegénységben, akik számára nagy kihívás a mindennapi élet finanszírozása, a Szamaritánus Szövetség szociális boltot alakított ki a városrészben található Donau Zentrumban, az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóközpontjában.
Az Európában egyedülálló módon, plázában kialakított szociális bolt 100 négyzetméteres értékesítési területen a szupermarketekre jellemző áruválasztékot kínál a diszkontáraknál alacsonyabb áron.
A kínálat a friss élelmiszerektől a konzerveken át a higiéniai cikkekig terjed, és a Donau Zentrumban található vendéglátóhelyeknek köszönhetően hamarosan frissen elkészített ételekkel bővül. Az üzletben árult termékek nagy része a bevásárlóközpontban működő üzletektől és kereskedőktől származik, így még a környezetet sem szennyezik a szállítással.
Akárcsak a Bécsi Szamaritánus Szövetség többi szociális boltjában, itt is csak alacsony jövedelmű emberek, családok vásárolhatnak. A gyermekes családok gyermekenként további támogatásra is számíthatnak. Az üzletben kiváltott igazolvánnyal hetente maximum 30 euróért vásárolhatnak.
(HVG)