Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen19:50 Korábban a britektől, most az EU-tól nem akar elszakadni Skócia: újabb függetlenségi népszavazásra készülnek19:09 Lezuhant egy focistákat szállító kisrepülőgép Brazíliában18:48 Lengyelországban foglalt az összes oltási időpont18:24 A jövő héten ismét téliesre fordul az időjárás
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szaúd-Arábia jóval áron alul adta el isztambuli konzulátusának épületeit

Reklám

Tavaly októberben a szaúd-arábiai koronaherceg megbízásából gyilkos különítmény érkezett a törökországi Isztambulba, s az ottani szaúd-arábiai konzulátus épületében meggyilkolták, majd a főkonzul rezidenciáján földarabolták Dzsamál Áhmád Hásogdzsi neves újságírót, a rijádi királyi udvar tagjai által alkalmazott középkori módszerek kemény bírálóját. A konzulátus épületétől és a főkonzul rezidenciájától a gyilkosság után a szaúd-arábiai diplomaták igyekeztek minél előbb megszabadulni, s ezért jóval áron alul eladták – írja az Ál-Dzsázírá pánarab hírtelevízió honlapja.
Zoom
A most eladott „kísértetkastély” Isztambulban (fotó: abc.net.au)
Szaúd-Arábia sietősen, egyharmad áron eladta a törökországi Isztambulban működtetett konzulátusának és a főkonzul rezidenciájának épületét. Mint ismert, tavaly október 2-án a szaúd-arábiai konzulátus területén meggyilkolták Dzsamál Áhmád Hásogdzsi szaúd-arábiai újságírót, a rijádi királyi udvar sötét módszerinek ismert bírálóját. Az akkori török információk szerint a neves újságírót előbb kegyetlenül megkínozták, s még élt, amikor testét az akkori főkonzul, Muhámmád el-’Otájbi rezidenciájának területén földarabolták, majd sósavval igyekeztek eltüntetni az emberi maradványokat.
Zoom
A szaúd-arábiai főkonzul szintén eladott rezidenciája (fotó: Press Tv)
Titkosszolgálati információk szerint az aljas gyilkosságra személyesen Muhámmád Bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg adott utasítást egy Isztambulba utazó különítménynek. Dzsamál Áhmád Hásogdzsi az iszlám vallás második legszentebb városában, Medinában született, s egyik nagyapja pedig a Szaúd-Arábia államalapítója és első királya, ’Ábdul-’Ázíz ibn ’Ábdurrahmán Ál Szaúd  sikeres orvosa volt… A gyilkosságot szinte a világ minden vezető politikusa élesen elítélte, de leginkább Recep Tayyip Erdogan török elnök.
Zoom
A meggyilkolt Dzsamál Áhmád Hásogdzsi és török menyasszonya (fotó: The Washington Post)
Azt mondják, a gyilkos visszatér a tett színhelyére, de ebben az esetben inkább azt lehetne mondani, hogy a gyilkos menekül a tett színhelyéről. A szaúd-arábiai diplomaták ugyanis Dzsamál Áhmád Hásogdzsi újságíró a 2018. október 2-án – koronahercegi utasításra – végrehajtott kegyetlen meggyilkolása után ugyanis egyre kellemetlenebbül érezték magukat az isztambuli konzulátus épületében. Muhámmád el-’Otájbi akkori főkonzul még a török bűnügyi helyszínelőknek a konzulátus területére történt megérkezése előtt sietősen hazautazott Szaúd-Arábiába. De a jelek szerint utódja, Musz’ád bin ’Ábdurráhmán el-Gánávi főkonzul sem érezhette magát túl jól a törökök által a  gyilkosság után csak „kísértetkastélynak” nevezett isztambuli konzulátuson.
Zoom
Muhámmád el-’Otájbi, korábbi szaúd-arábiai főkonzul Isztambulban (fotó:Reuters)
Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusának épületét és a hozzátartozó főkonzuli rezidenciát már az idén augusztusban meghirdették eladásra, s a hírek szerint már alá is írták az adásvételi szerződést. Az kiszivárgott, hogy a két épületet csak jóval áron alul, a tényleges érték egyharmadáért sikerült eladni. Az viszont nem ismert, hogy kik vásárolták meg a két épületet. Az Ál-Dzsázírá hírtelevízió értesülése szerint a szaúd-arábiai konzulátus és a főkonzul rezidenciája a jövőben Isztambul egyik európai, Sariyer nevű kerületébe, az amerikai nagykövetség közelébe költözik.
Hering J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready