2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke17:54 Orban-kormány lehet Romániában (is)17:30 Rendőrnek adta ki magát, és "szexuális cselekmény eltűrésére kényszerített" egy nőt17:22 Több százezren menekültek el a török támadás elől Északkelet-Szíriában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szaúd-Arábia jóval áron alul adta el isztambuli konzulátusának épületeit

Reklám

Tavaly októberben a szaúd-arábiai koronaherceg megbízásából gyilkos különítmény érkezett a törökországi Isztambulba, s az ottani szaúd-arábiai konzulátus épületében meggyilkolták, majd a főkonzul rezidenciáján földarabolták Dzsamál Áhmád Hásogdzsi neves újságírót, a rijádi királyi udvar tagjai által alkalmazott középkori módszerek kemény bírálóját. A konzulátus épületétől és a főkonzul rezidenciájától a gyilkosság után a szaúd-arábiai diplomaták igyekeztek minél előbb megszabadulni, s ezért jóval áron alul eladták – írja az Ál-Dzsázírá pánarab hírtelevízió honlapja.
Zoom
A most eladott „kísértetkastély” Isztambulban (fotó: abc.net.au)
Szaúd-Arábia sietősen, egyharmad áron eladta a törökországi Isztambulban működtetett konzulátusának és a főkonzul rezidenciájának épületét. Mint ismert, tavaly október 2-án a szaúd-arábiai konzulátus területén meggyilkolták Dzsamál Áhmád Hásogdzsi szaúd-arábiai újságírót, a rijádi királyi udvar sötét módszerinek ismert bírálóját. Az akkori török információk szerint a neves újságírót előbb kegyetlenül megkínozták, s még élt, amikor testét az akkori főkonzul, Muhámmád el-’Otájbi rezidenciájának területén földarabolták, majd sósavval igyekeztek eltüntetni az emberi maradványokat.
Zoom
A szaúd-arábiai főkonzul szintén eladott rezidenciája (fotó: Press Tv)
Titkosszolgálati információk szerint az aljas gyilkosságra személyesen Muhámmád Bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg adott utasítást egy Isztambulba utazó különítménynek. Dzsamál Áhmád Hásogdzsi az iszlám vallás második legszentebb városában, Medinában született, s egyik nagyapja pedig a Szaúd-Arábia államalapítója és első királya, ’Ábdul-’Ázíz ibn ’Ábdurrahmán Ál Szaúd  sikeres orvosa volt… A gyilkosságot szinte a világ minden vezető politikusa élesen elítélte, de leginkább Recep Tayyip Erdogan török elnök.
Zoom
A meggyilkolt Dzsamál Áhmád Hásogdzsi és török menyasszonya (fotó: The Washington Post)
Azt mondják, a gyilkos visszatér a tett színhelyére, de ebben az esetben inkább azt lehetne mondani, hogy a gyilkos menekül a tett színhelyéről. A szaúd-arábiai diplomaták ugyanis Dzsamál Áhmád Hásogdzsi újságíró a 2018. október 2-án – koronahercegi utasításra – végrehajtott kegyetlen meggyilkolása után ugyanis egyre kellemetlenebbül érezték magukat az isztambuli konzulátus épületében. Muhámmád el-’Otájbi akkori főkonzul még a török bűnügyi helyszínelőknek a konzulátus területére történt megérkezése előtt sietősen hazautazott Szaúd-Arábiába. De a jelek szerint utódja, Musz’ád bin ’Ábdurráhmán el-Gánávi főkonzul sem érezhette magát túl jól a törökök által a  gyilkosság után csak „kísértetkastélynak” nevezett isztambuli konzulátuson.
Zoom
Muhámmád el-’Otájbi, korábbi szaúd-arábiai főkonzul Isztambulban (fotó:Reuters)
Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusának épületét és a hozzátartozó főkonzuli rezidenciát már az idén augusztusban meghirdették eladásra, s a hírek szerint már alá is írták az adásvételi szerződést. Az kiszivárgott, hogy a két épületet csak jóval áron alul, a tényleges érték egyharmadáért sikerült eladni. Az viszont nem ismert, hogy kik vásárolták meg a két épületet. Az Ál-Dzsázírá hírtelevízió értesülése szerint a szaúd-arábiai konzulátus és a főkonzul rezidenciája a jövőben Isztambul egyik európai, Sariyer nevű kerületébe, az amerikai nagykövetség közelébe költözik.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready