2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ászád csapatai sorban vonulnak be az észak-szíriai településekre - Budapest ismét az agresszor oldalára állt

Reklám

Amint arról tegnap este - a magyar sajtóban az elsők között beszámoltunk: a Szíriai Arab Hadsereg egy orosz-kurd egyezség jóvoltából ellenállás nélkül bevonult a Szíriai Demokratikus Erők nevű, főként kurdokból verbuválódott katonai szervezet ellenőrizte Mánbidzs észak-szíriai városba. A szíriai kormányerők és a kurdok most közös erővel kívánják megakadályozni a Szíria területére betört török hadsereg további területhódítását, az etnikai tisztogatást - jelenti a SANA Szíriai Arab Hírügynökség. A törökök Béke forrása hadműveletének „jóvoltából” több ezer, a kurdok által korábban lefegyverzett és fogolytáborba zárt iszlamista terrorista és családtagjaik szöktek meg, szívódtak föl a környéken. Az izraeli után Budapest most a török agressziót és megszállást vette védelmébe az EU-ban.
Zoom
A szíriai kormánycsapatok katonái Mánbidzs város előtt (fotó: SANA)
Amerika ismét hozta a formáját – szinte egyik napról a másikra cserbenhagyta a főleg kurd harcosokból létrejött Szíriai Demokratikus Erők nevű, Észak-Szíriában a kurdoknak saját államot vagy legalábbis autonómiát kiharcolni kívánó szervezetet. Azt a kurd harci szervezetet szúrták hátba az amerikaiak, amely 2016 óta Észak-Szíriában egymásután szabadította föl a településeket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet rémuralma alól. Donald Trump cserbenhagyta a kurdokat, kivonta az amerikai csapatok tekintélyes hányadát a térségből, s ezzel lehetővé tette, hogy „Béke forrása” fedőnéven a török hadsereg betörjön a főleg kurdok lakta szíriai területekre, ahol máris megkezdte az etnikai tisztogatást. Magyarán, a török hadsereg az általa „biztonsági zónának” nevezett megszállt szíriai területen elüldözi, menekülésre készteti a kurdokat, s helyükre törököket és valamilyen velük rokon türk népességet telepít.
Zoom
A szíriai kormánycsapatok konvoja Tell et-Támrába tart (fotó: SANA)
Az észak-szíriai kurdok, akik hittek Amerikának (mindannyian emlékszünk, miképpen uszította Washington 1956-ban a magyar szabadságharcosokat az orosz tankok ellen, miközben Hruscsovnak már megüzente, hogy Amerika nem érdekelt a háború utáni status quo megváltoztatásában – H. J.), az elmúlt napokban magukra maradtak, s erre orosz közvetítéssel kapcsolatot kerestek az eddig ellenségnek tekintett Bassár el-Ászád szíriai elnökkel. A kapcsolatfölvételt gyors egyezség követte, s, amint arról már tegnap este mi is beszámoltunk, a Szíriai Arab Hadsereg vasárnap a késő esti órákban bevonult a Szíriai Demokratikus Erők által 2016 óta ellenőrzött észak-szíriai Mánbidzs városba a helybeli kurd, arab és örmény keresztény lakosság üdvrivalgása közepette.
Zoom
A török hadsereg elől menekülő kurdok Észak-Szíriában
A SANA Szíriai Arab Hírügynökség közben jelentette, hogy a kormánycsapatok nemsokára megindulnak a még északabbra, a szíriai-török határon levő, 2016 óta szintén a Szíriai Demokratikus Erők kezén levő (miután kiverték onnan is az Iszlám Állam terroristáit – H. J.) Kobáni város elfoglalására. A kurdok és a damaszkuszi kormány közösen kívánják föltartóztatni egy ENSZ-tagállam területére betörő, s ott „a terrorizmus elleni harcként” föltüntetett hadművelet közepette a kurd lakosságot gyilkoló, etnikai tisztogatást és lakosságcserét végrehajtó török hadsereget. Idetartozik még, hogy a törökök által megszállt észak-szíriai területeken a Szíriai Demokratikus Erők által lefegyverzett és táborokba zárt iszlamista-dzsihadista terroristák és családtagjainak ezrei törtek ki az őrizetből a török hadsereg akciójának következtében, s tűntek el, szívódtak föl Észak-Szíriában és Törökországban… Nemzetközi megfigyelők szerint a szerdán megindult török agresszió következtében eddig 135-140 ezer kurdot űztek el, illetve kényszerítettek menekülésre otthonaikból Észak-Szíriában.
Zoom
Török katonák Észak-Szíriában (fotó: Reuters)
Amint azt a SANA Szíriai Arab Hírügynökség mellékelt videóján is láthatjuk, hallhatjuk: az észak-szíriai El-Hászáká járásban levő Tell et-Támr (Fügedomb) nevű kisvárosba bevonuló szíriai kormánycsapatokat az otthonaikból szép lassan kimerészkedő helybeli lakosok éljenezik, s közel-keleti szokás szerint cukorkát szórnak rájuk, köszönetet mondanak nekik a felszabadításért, a győzelemért, éltetik Bassár el-Ászád szíriai elnököt, Erdogan török elnök halálát kívánják. Közben fölhangzik az ezen a vidéken régen hallott szavalókórus: بالروح بالدم نفديك يا بشار (Birrúh biddám náfdik já Bassár – Szellemmel, vérrel megváltunk téged, Bassár!)
A SANA hírügynökség közben jelentette, hogy a szíriai kormánycsapatok egymás után foglalják vissza az észak-szíriai városokat, falvakat, hogy elejét vegyék a további török területhódításnak.
Az elmúlt kedden az Európai Unió tagállamai megszövegeztek egy közös nyilatkozatot, amelyben fölhívják a figyelmet az ENSZ-tagállam Szíria területén végrehajtott török katonai hadműveletben rejlő veszélyekre, az időközben be is következett etnikai tisztogatásra, a polgári személyek körében végrehajtott gyilkolászásra, valamint arra, hogy a nemzetközi normákat fölrúgó hadművelet újabb tömeges menekültáradatot válthat ki Európa irányába. És erre mi történt? Hazánk képviselője minden különösebb indokolás vagy magyarázat nélkül egyszerűen megvétózta a szövegtervezetet. Magyarán, a palesztin területeket és a szíriai Golán-fennsíkot megszálló Izrael zsidótelepítésének nemzetközi fórumokon való védelmezése után Budapest most az Észak-Szíriában etnikai tisztogatást végrehajtó (Ankara ezt „biztonsági zónának” nevezi – H. J.) török szoldateszka oldalára állt.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready