2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:30 Szlávik: egészségügyi dolgozók BCG-vakcinával újraoltásával vizsgálják a hatásosságát09:17 Torlódás Nagylaknál és Záhonynál08:57 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3876-ra emelkedett a fertőzöttek száma08:53 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 08:36 Belgium kiállt a WHO mellett08:20 Júliusban indulnak a tengerparti üdülőhelyekre a charterjáratok07:59 Bűvös számot ért el a covidosok száma07:42 Kettős késelés Gyulán - egyik sérült nem élte túl07:30 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég06:52 Két csapat tíz koronavírusos játékosa miatt elmarad egy ukrán bajnoki22:38 Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet22:07 Pompeo a kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követeli Moszkvától21:15 Biztonságos turisztikai folyosóval mentené a menthetőt a spanyol kormány20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Strache felesége átveszi mandátumát, de független lesz

Reklám

Philippa Strache, Heinz-Christian Strache szabadságpárti volt alkancellár felesége átveszi parlamenti mandátumát, de nem az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakciójának soraiban fog ülni, hanem független képviselő lesz – közölte az oe24.at osztrák hírportál kedden.
A képviselői feladatait a lehető legnagyobb erőfeszítéssel és lelkiismeretesen akarja ellátni. A politikusnő hangsúlyozta, döntését szabad akaratából és befolyásmentesen hozta meg. A személyét illető rágalmak és találgatások, amelyekben az egykori pártbéli barátai is érintettek, sértőek, bántóak és egyszerűen megvetendőek – fűzte hozzá.
„Az utóbbi hónapokban sok szó esett a szövetségi alkotmány szépségéről, ami szabad polgárok szabad mandátumáról is rendelkezik. Ezért számomra nagy megtiszteltetés, hogy követhetem alkotmányunk megszövegezését és politikai erőfeszítésemet a szabad polgárok szolgálatába állíthatom” – hangoztatta.
Philippa Strache az FPÖ bécsi listájának harmadik helyén szerzett mandátumot, de a szabadságpártiak nem akarták felvenni frakciójukba.
Az FPÖ így 31 helyett már csak 30 képviselővel fog rendelkezni a 183 tagú Nemzeti Tanácsban (Nationalrat).
Az Osztrák Szabadságpárt az APA osztrák hírügynökségnek eljuttatott állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy az FPÖ tudomásul vette Philippa Strache döntését.
Az egyelőre nem világos, hogy a párt mit tervez Philippa Strache ügyében. Lehetőségként felmerült a politikusnő párttagságának felfüggesztése, akárcsak kizárása az FPÖ-ből.
Férje, Heinz-Christian Strache párttagságát október 1-jén függesztette fel az FPÖ.
Heinz-Christian Strache – 14 éves elnökség után – májusban volt kénytelen lemondani az FPÖ elnöki tisztségéről, miután nyilvánosságra került az Ibiza-videó néven ismertté vált titokban, megrendezett körülmények között készített felvétel, amelyen Strache és Johann Gudenus, a párt akkori frakcióvezetője egy – magát egy orosz oligarcha unokahúgának kiadó – nővel tárgyalt. Strache a nőnek párt- és médiatámogatásért cserébe zsíros állami megbízásokat ígért. A botrány nyomán felbomlott az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az FPÖ kormánykoalíciója, és előrehozott választást tartottak, amelyen a néppárt magabiztos győzelmet aratott.
Az Osztrák Szabadságpárt harmadik helyen végzett a voksoláson, de jelentősen, csaknem 10 százalékponttal gyengült a 2017-es választásokhoz képest.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready