2019. december 14., szombat, Szilárda, Szilárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 "Az épületet körülvették a macskák" - a lépcsőt vagy a liftet választhatják Grabowskiék egy józsefvárosi panelház oldalán22:14 Újabb öt produkció jutott a Fölszállott a páva döntőjébe21:52 Csak jelképes büntetést kapott egy lengyelekre tüzet nyitó komcsi pribék21:38 Kizárták a Szabadságpártól Strachét21:03 Békekötés az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban20:38 Földrengés volt Törökbálint térségében20:12 Szegény Máriót nem engedik be sehova roma nemzetisége miatt19:42 Ukrajna: korrupt volt a korrupcióellenes iroda igazgatója19:15 A momentumos polgármester tiltása ellenére felállította a kettőskeresztet a Nyugati téren a Mi Hazánk19:01 Olimpiai fegyverszünetről döntött az ENSZ18:24 Fehér helyett meleg lesz a karácsony17:40 Zéró az esélye, hogy elmozdítsák hivatalából Trumpot, de megszavazták az impeachment vádpontjait17:11 Átadták az első négy Airbus-helikoptert - az államtitkár máris a térség legütőképesebb hadseregéről beszélt16:23 Ankara szerint a washingtoni szenátus relativizálja a "nagy csapást"16:09 Az Öt Csillag Mozgalom három felsőházi tagja váltott pártkabátot
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mától tényleges életfogytiglant kaphatnak a legalávalóbb szörnyetegek Szerbiában

Reklám

December elsejétől már tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik Szerbiában a nemi erőszakot elkövetőket, valamint a gyermekgyilkosokat, illetve a várandós nők és a magatehetetlenek gyilkosait.
A szerb parlament májusban fogadta el a büntető törvénykönyv (Btk.) erre vonatkozó módosítását.
Ezzel egyúttal megszűnt a korábbi, 40 évig terjedő börtönbüntetés, már életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújthatók a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok végrehajtói, a kiskorúak megrontói, a legmagasabb állami méltóságok gyilkosai, az alkotmányos rend és Szerbia biztonsága ellen súlyosan vétők, valamint a népirtásra, emberiesség elleni bűncselekményekre, háborús bűnökre vagy terrorista cselekményekre szövetkezők.
A törvénymódosítás szerint az elítéltek ezentúl legalább 27 letöltött év után lesznek feltételesen szabad lábra helyezhetők, kivéve a gyermekek, várandósok és magatehetetlenek gyilkosai, esetükben nem lesz mód a feltételes szabadon bocsátásra.
A javaslat civil kezdeményezésre készült el. A tizenhat éves Tijana Juricot 2014-ben elrabolták és meggyilkolták. Gyilkosát 40 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A kislány édesapja azt mondta, elégedett a büntetéssel, később mégis petíciót indított az életfogytig tartó börtönbüntetés bevezetésére, amelyet több mint 160 ezren írtak alá, így a javaslat a parlament elé került. A büntető törvénykönyv módosítása azonban csak a hatályba lépés után elítéltekre vonatkozik, így Tijana Juric gyilkosa büntetése kétharmadának letöltését követően kérheti feltételes szabadon bocsátását.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready